Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești trece de BC Timișoara la capătul unui meci strâns

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.03.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Etapa 24

71-67

Baschet Club Timișoara

CSU Asesoft Ploiești a învins BC Timișoara cu scorul de 71-67 la capătul unui meci care s-a decis în ultimul minut. După acest rezultat campioana este aproape de a încheia sezonul regulat pe prima poziție.

Asesoft a început cu un cinci format din Pot, Runkauskas, Flowers, Pelekanos și Zigeranovic în timp ce Dragan Petricevic i-a trimis din prima secundă de Pilcevic, Jovanovic, Persic, Pesic și Tica.

Primul angajament al partidei a fost câștigat de gazde însă Michalis Pelekanos a irosit prima șansă de a marca. Primele puncte ale partidei au venit pe mâna lui Runkauskas după ratarea lui Tica de la celălalt panou. Același Tica a punctat primul pentru oaspeți după o pasă de efect a lui Jovanovic. Asesoft nu și-a găsit cadența în ofensivă iar oaspeții s-au desprins la 8-2. A urmat primul timp de odihnă cerut de banca ploieșteană. Asesoft a trecut în avantaj, 11-10, după o triplă a lui Marius Runkauskas. Meciul s-a încins apoi cu acțiune rapid la ambele panouri care nu au fost încheiate însă cu coș. Scorul a rămas strâns pe tabelă iar înaintea ultimul minut din primul act, scorul era 15-13. Până la finalul primelor 10 minute doar Jonte Flowers a mai punctat după o pătrundere.

Bogdan Popescu a deschis balul în sfertul secund, imitat rapid de veteranul din tabăra adversă, Cătălin Burlacu. Tot același Popescu cu o triplă a dus Timișoara la o lungime în spatele campioanei, 19-18. Asesoft s-a desprins la 27-22 după ce Burlacu a fost de neoprit în două rânduri de la mare distanță. La jumătatea actului secund, Stefan Pot a marcat 2 libere și a dus scorul al 30-23. Timișoreni nu au cedat ușor și au revenit imediat la o singură posesie în urma campioanei. Radenko Pilcevic a egalat situația cu un coș de la mare distanță. Pe finalul sfertului, Asesoft a dat senzația că se poate desprinde însă elevii lui Dragan Petricevic au găsit soluțiile optime atât în defensivă cât și în ofensivă. Astfel la pauză s-a intrat cu scorul era 36-34 în favoarea lui CSU Asesoft Ploiești.



Repriza a demarat cu un coș de 3 puncte al lui Zlatko Jovanovic, care a făcut liniște în Sala Olimpia. Replica a venit de la Cătălin Burlacu care a marcat cu un procedeu identic. Pot și acelaşi Burlacu au dus scorul la 43-37. Milos Pesic a plantat o bombă de la 3 puncte și diferența era din nou de o posesie. Recitalul a continuat și la celălalt coș, Runkauskas marcând și el de afară. După un atac ratat al bănățenilor, Stefan Pot a pus încă două puncte pentru gazde, 48-40, iar Dragan Petricevic a cerut time-out. Ecartul de 8 puncte al gazdelor s-a menținut timp de încă două minute. Bogdan Popescu și Zlatko Jovanovic au fost cei care au redus deficitul, fiecare cu câte un coș de 2 puncte. Asesoft s-a dus din nou la 8 puncte după un coș marcat de Burlacu pe recuperare ofensivă. Acela a fost și scorul după sfertul trei, 54-46.

Bănățenii au început ultimul act cu un coș din apropiere al fostului ploieștean Vladmir Tica. Burlacu a marcat primul coș al ploieștenilor în sfertul patru după 2 minute scurse din ultima perioadă. Oaspeții au revenit la 4 puncte în spatele campioanei după vizitele la linia de libere ale lui Pesic și Tica. Jucătorii de pe Bega au avut șansa de a egala în două rânduri la mijlocul actului decisiv. Apatia ofensivă a gazdelor a permis într-un final ca BC Timișoara să se apropie la un punct, 56-55, după ce Pilcevic a transformat o singură liber. Jonte Flowers cu 5 puncte marcate consecutive l-a forțat pe tehnicianul oaspeților să mai ceară un timp de odihnă la scorul de 61-55. Dalibor Persic a transformat imediat după reluare un three-point-play. Apoi Tica cu 2 libere a făcut ca diferența să fie minimă, 61-60 cu 2 minute și jumătate rămase de joc. Marius Runkauskas a aruncat spectatorii în picioare după triplă. Tica a replicat cu un coș de la semidistanță. Acelaşi Tica a ratat șansa egalării la 65 înainte de ultimul minut. Asesoft a ratat șansa desprinderii iar Burlacu l-a trimis pe Pesic la linia de libere. Sârbul a marcat o singură aruncare, scorul devenind 65-63 cu 42 de secunde rămase de joc. Stefan pot a marcat un coș de 3 puncte cu care a înclinat soarta partidei cu fix 20 de secunde rămase de joc. Timișorenii nu au putut întoarce rezultatul și Asesoft s-a impus la final cu scorul de

Remarcații partidei:
Asesoft: Cătălin Burlacu 17 puncte și 4 recuperări, Jonte Flowers 14 puncte, 14 recuperări și 4 pase decisive; Marius Runkauskas 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.
Timișoara: Zlatko Jovanovic 16 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Vladimir Tica 12 puncte și 7 recuperări.

foto: sportaction.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Meci slab
    ...

    cu 9 ani în urmă (14.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r:

      penibilule
      Mai bun decat street-ball-ul de ieri :)))

      cu 9 ani în urmă (14.03.2015)
    Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    banca mai lunga
    Rotatia pe mai multi fundasi ai Asesoftului si ratarea liberelor din contul timisorenilor au facut diferenta in acest meci.Totusi,este de apreciat lupta sub panou si faptul ca BC Timisoara a pierdut ultimele doua deplasari dificile in ultimul minut de joc,atat la Cluj,cat si la Ploiesti.

    cu 9 ani în urmă (15.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!