Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești, victorie categorică în deplasarea de la SCM U Craiova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.10.2014

CSU Asesoft Ploiești a trecut în turul următor al Cupei României după o dublă victorie în fața lui SCM U Craiova. Ploieștenii s-au impus pe teren propriu cu scorul 70-64 iar la Craiova cu 71-97. Partida din Bănie nu se anunța una așa dezechilibrată mai ales după ce în prima repriză cele două echipe au mers cap la cap. Cu un forcing ofensiv excelent în partea secundă, CSU Asesoft Ploiești nu a avut nici o emoție pe finalul partidei și avansează astfel în sferturile de finală ale Cupei României.

Echipa gazdă a început partida în forță și după primele două minute scurse, avea diferența de 6 puncte cu care pierdu-se în tur, 8-2. Otovic în două rânduri, Bureau și Bozovic au semnat punctele înscrise de olteni după ce tabela a fost deschisă de ploieșteni prin Gerald Lee. Gazdele și-au menținut avantajul creat în debutul meciului până în a doua jumătatea a sfertului când au rămas blocați la 16. Dee Brown, Michalis Pelekanos, Dragan Labovic și Gerald Lee i-au pedepsit pe olteni până la finalul primelor 10 minute și au dus scorul la 16-19 în favoare lui CSU Asesoft Ploiești. Sfertul secund a fost unul în care gazdele nu au permis desprinderea campioanei en-titre. Ploieștenii s-au dus la maxim +5 puncte la jumătatea actului secund, după coșul de trei puncte marcat de Jonte Flowers. Jocul excelent din spatele semicercului de la 3 puncte al lui Uros Velickovic a permis gazdelor să treacă chiar și în avantaj, scor 32-31. Totuși elevii lui Andelko Mandic nu au încheiat în avantaj prima secvență, Asesoft întrând la cabine cu un avantaj de o posesie după un coș în ultima secundă a lui Jonte Flowers, scor 33-35.

Sfertul trei a fost unul dezastros pentru gazde și o demonstrație de forță pe fază ofensivă a prahovenilor. Revenirea pe parchet de la cabine a anunțat potopul de la coșul craiovenilor, Jonte Flowers marcând de 3 puncte chiar la prima acțiune. SCM U Craiova a ținut cât de cât aproape până la jumătatea sfertului. Din acel moment diferența a crescut și ajuns la un maxim de 21 pentru Asesoft. Calificarea era tranșată înaintea ultimelor 10 minute, când oaspeții aveau 17 puncte avantaj, scor 53-70. Ultimul sfert a fost unul în care reprezentația ofensivă a Asesoftului a rămas la un nivel înalt în timp ce SCM U Craiova nu a putut ține pasul cu adversarul. Scorul final al partidei a fost 71-97.

Remarcații partidei:

Craiova: Nikola Otovic 20 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Travis Bureau 15 puncte și 9 recuperări, Milivoje Bozovic 11 puncte și 10 recuperări.

Asesoft: Dee Brown 22 de puncte, 2 recuperări și 8 pase decisive, Jonte Flowers 21 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Gerald Lee 15 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    In atentia Directorului LAZARCIUC
    In aceste comentarii nu voi face comparatie intre doua echipe cu bugete si teluri diferite. Dar nu pot sa nu remarc inca odata strategia "MANAGERULUI NATIONALEI SI AL SCM-ului"de a merge pe doua fronturi : CAMPIONAT SI LIGA BALCANICA, in conditiile in care avem un buget redus, jucatori putini (indiferent de calitatea acestora - indoielnica cum este cazul lui BOZOVIC). la fel ca anul trecut, nici nu a inceput bine campionatul si avem doi jucatori accidentati. Si la fel ca anul trecut mergem pe doua fronturi... In mod evident ca vom obtine rezultate nesatisfacatoare, drumuri lungi si obositoare, atmosfera incordata samd... Si dupa toate acestea bineinteles ca 'MANAGERUL NATIONALEI" va da vina pe : ARBITRI, ANTRENOR si in final pe JUCATORI, care si-au batut joc de un campionat intreg... Parca am mai vazut filmul asta (in regia aceluiasi individ) !!!!!Gurile rele spun ca daca nu se plimba pe banii Federatiei, atunci o face pe banii clubului... ca din plimbarile astea prin ceea ce generic se numeste Liga balcanica ( a se vedea ce echipa mai participa in aceasta competitiei) clubul nu are niciun beneficiu, dimpotriva creaza premisele de a se face contraperformanta si in campionat. Poate totusi se sesizeaza si Directorul LAZARCIUC, si il lasa pe Toma sa se plimbe numai pe la Nationala...

    cu 9 ani în urmă (03.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!