Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești vs Steaua CSM, derby-ul primelor două clasate

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.01.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Etapa 17

31.01.2015

Ora 19:30

Sala Olimpia Ploiești

Steaua CSM EximBank
11-3 Fișa meciului 12-1

Etapa cu numărul 17 a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează partidă dintre primele două clasate, CSU Asesoft Ploiești și Steaua CSM EximBank. Meciul va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie cu începere de la ora 19:30 la Sala Olimpia din Ploiești.

Meciul tur dintre Steaua CSM și CSU Asesoft Ploiești a fost unul în care cele două echipe s-au separat. Înaintea acelui joc ambele echipe erau neînvinse. La capătul un meci palpitant, militarii s-au impus atunci cu scorul de 86-84. După acel meci Steaua CSM a continuat seria victoriilor până în etapa a 11-a când a fost învinsă de Gaz Metan Mediaș pe teren propriu. CSU Asesoft Ploiești a mai pierdut de atunci două partide, ambele pe teren propriu cu BC Mureș și CSM-U Oradea, iar cu un record de 11 victorii și 3 înfrângeri este a doua în clasament. Steaua CSM este liderul la zi al LNBM cu 12 victorii și un singur insucces.

Cele două echipe se întâlnesc după ce în ultimele partide jucate au dat de adversari diametral opuși. CSU Asesoft Ploiești vine după o înfrângere în EuroCup în fața Valenciei cu scorul de 84-100 în timp ce Steaua CSM a reușit oarecum o contraperformanță primind de la U Cluj 98 de puncte pe teren propriu chiar dacă au marcat 109.

Istoricul confruntărilor directe dintre cele două echipe nu este unul foarte bogat. Asesoft și Steaua s-au întâlnit de doar 13 ori până acum. Ploieștenii au triumfat în 8 partide iar militarilor le-au revenit 5 meciuri.

Stefan Pot ar putea debuta pentru Asesoft în LNBM. Sportivul sârb în vârstă de doar 20 de ani a debutat deja pentru formația prahoveană în EuroCup când a prins numai 5 minute. Totuși pentru Vladimir Arnautovic alegerea celor 6 jucători străini rămâne o problemă destul de dificilă, Asesoft având 9 străini în lot.

Partida de sâmbătă, 31 ianuarie, va fi condusă de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Adrian Habor în timp ce comisar al partidei va fi domnul Marian Oprea.

Partida va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!