Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu a mărşăluit contra lui SCM U Craiova

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
12.12.2014

CSU Atlassib Sibiu

LNBM

Etapa 11

12.12.2014

75 - 61

SCM Universitatea Craiova
6-4 Fișa meciului 4-6

CSU Atlassib Sibiu a trecut fără probleme, pe teren propriu, scor 75-61, de formaţia SCM U Craiova, într-un meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul. Noua achiziţie a echipei de pe malul Cibinului, Leroy Hurd, a impresionat la debutul său în tricoul galben-albastru, având o contribuţie decisivă în victoria gazdelor, cu cele 22 de puncte marcate, ceea ce i-a adus titulatura de cel mai bun marcator al partidei.

Confruntarea a debutat cu o premieră în echipa sibiană, nou-venitul Leroy Hurd a fost trimis pe parchet de către Miodrag Perisic încă din primul minut. Încrederea pe care i-a acordat-o tehnicianul s-a văzut încă din prima repriză când el şi cu Octavian Popa Calotă au fost principalii actori din mecanismul Sibiului. Cei doi au marcat 15 puncte împreună, într-o repriză în care CSU Sibiu a învins cu 18:14. De notat faptul că mereu americanul a punctat în momentele dificile, asumându-şi responsabilitatea: la 6-5, la 8-7 şi la 12:12. A fost o repriză în care “galben-albaştrii” au practicat un pressing avansat, ceea ce i-a obligat pe olteni să arunce mai mult din spaţiul de trei puncte.

Cel care reuşea să fie meci de meci cel mai bun marcator al sibienilor, Bojovic, a ieşit la rampă doar în startul reprizei secunde, cu o execuţie de 3 puncte, după ce în prima repriză toate pătrunderile şi aruncările din spaţiu de dincolo de semicerc au fost sortite eşecului. O schimbare interesantă s-a produs în angrenajul sibienilor, când a intrat Brandon Johnson în locul lui Calotă, care făcuse o primă repriză notabilă. Deşi a intrat pe teren cu dureri la spate, americanul Johnson a hăituit în permanenţă atacul oltenilor, dovedindu-se din nou câinele de pază al trupei lui Perisic. Îndreptat mereu spre succesul echipei, Johnson a furnizat pase în toate direcţiile şi a închis toate culoarele, într-o repriză în care Sibiul s-a distanţat treptat, pentru a intra la cabine cu un avantaj consistent, 39-29. Jocul defensiv ireproşabil al lui Johnson s-a răsfrânt şi asupra prestaţiei lui Christopher Lee, marcator a 9 puncte în repriza secundă.

Repriza a treia a fost una extrem de echilibrată, cu o echipă sibiană relaxată, aflată la adăpostul avantajului consistent de 10 puncte şi cu o formaţie a Craiovei care încerca să revină în meci. Odată cu scurgerea timpului, elevii lui Perisic se distanţau puţin câte puţin, iar după 6 minute scurse din actul al treilea, aceştia dispuneau de un avantaj confortabil şi greu de remontat, 50-35, moment ideal ca “galben-albaştrii” să puncteze şi la impresia artistică. Pe un contraatac şcoală, pe filiera Calotă-Hurd, cel din urmă, americanul aflat la debutul său în echipa sibiană reuşea să ridice sala în picioare, printr-un “alley-oop” minunat, datorat pasei de excepţie a lui “Kevin”. Relaxarea sibienilor din finalul reprizei avea să-i coste, pentru că oltenii au revenit la 10 puncte şi încă mai sperau să scoată ceva din această partidă. 54-44 era scorul înaintea sfertului decisiv.

Actul decisiv s-a caracterizat printr-un galop de sănătate al “galben-albaştrilor”, care au spulberat speranţele Craiovei de a mai reveni în meci, încă din startul partidei. Când dezinvoltul Hurd îşi continua numărul de magie printr-un dunk care străpungea orice formă de încredere a oaspeţilor, scorul devenind 59-46. Sfârşitul meciului a arătat pe tabelă o diferenţă de 14 puncte în favoarea sibienilor, 75-61. Rezultat care avea menirea să consolideze o partida fără cusur a lui CSU Sibiu pe faza defensivă.

Cei mai buni jucători de la CSU Sibiu au fost Leroy Hurd, cu 22 de puncte şi 8 recuperări, Octavian Popa Calotă, autor a 17 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive şi Christopher Lee, cu 16 puncte şi 14 recuperări, în timp ce la oaspeţi s-a remarcat Travis Bureau, autor a 15 puncte şi 11 recuperări.

*foto: csufans.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    csu
    Ati uitat sa-l adaugati si pe Kevin langa cei mai buni jucatori.

    cu 9 ani în urmă (13.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!