Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu – CS Gaz Metan Mediaş, meci de totul sau nimic

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
11.03.2015

atlassib gaz metan

Derby-ul județean dintre CSU Atlassib Sibiu și CS Gaz Metan Mediaș reprezintă un meci de totul sau nimic pentru ambele formații: câștigătoarea ar reintra ȋn lupta pentru play-off, după ajutorul nesperat primit din partea formației CSM-U Oradea, care a pierdut şi cu SCM U Craiova, scor 95-98.

Orădenii se află ȋn cădere liberă, patru ȋnfrângeri ȋn ultimele patru etape şi mai au doar două meciuri de disputat până la finalul sezonului regulat. Ȋn timp ce sibienii și medieșenii mai au de jucat cu două mai multe.

Orădenii au 11 victorii și 11 ȋnfrângeri, cu un total de 33 de puncte acumulate, ȋn timp ce CSU Atlassib Sibiu și CS Gaz Metan Mediaș au aceeași linie de clasament, 9 ȋnfrângeri și 11 victorii, cât și 29 de puncte. Astfel că apar calculele pentru o calificare in-extremis ȋn play-off. Ȋn cazul ȋn care la final de sezon regulat CSU Atlassib Sibiu se va afla la egalitate de puncte cu echipa orădeană, sibienii vor avea câștig de cauză. Pe teren propriu au ȋnvins la două puncte, 86-84, ȋn timp ce ȋn deplasare au cedat la un punct, 83-84, astfel că golaverajul ar trimite-o pe CSU Sibiu ȋn play-off. Ȋn ceea ce o privește pe Gaz Metan, lucrurile nu stau la fel de bine. Gazul a pierdut la Oradea 73-82, ȋn timp ce acasă s-a impus cu 97-88. Deși diferența de goluri este aceeași, de 9 puncte, CSM-U Oradea va fi echipa care ar avea câștig de cauză pentru că a marcat mai multe goluri pe terenul adversarei.

Ȋn partida tur de la Mediaș, trupa de pe Cibin a cedat la trei puncte diferență ȋn fața formației CS Gaz Metan Mediaș, scor 74-77. Deși a fost condusă ȋn majoritatea timpului, CSU Sibiu a reușit să revină pe finalul reprizei a treia, ȋnsă a fost ȋnvinsă ȋn ultima fază a meciului, când căpitanul lui Gaz Metan, Gediminas Navickas, a adus victoria echipei sale printr-o execuție de trei puncte.

Dacă CSU Sibiu este prinsă ȋntr-un retur dezastruos, presărat cu doar două victorii din cele opt partide disputate, și acelea ȋn fața ultimelor două echipe ale Ligii Naționale de baschet masculin, Universitatea Cluj-Napoca și BC Timba Timișoara, Gazul stă puțin mai bine, cu patru victorii și tot atâtea ȋnfrângeri

Meciul dintre CSU Atlassib Sibiu și CS Gaz Metan Mediaș va avea loc vineri, ȋn Sala "Transilvania", ȋncepând cu ora 18:00 şi va fi transmis pe Digi Sport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!