Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu primește vizita campioanei României, CSU Asesoft Ploiești

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
23.01.2015

CSU Atlassib Sibiu

LNBM

Etapa 16

24.01.2015

Ora 17:30

 

CSU Asesoft Ploiești
8-5 Fișa meciului 10-3

CSU Atlassib Sibiu ȋntâlnește, mâine, pe teren propriu, campioana en-titre a României, CSU Asesoft Ploiești, ȋn derby-ul etapei cu numărul 16 al Ligii Naționale de Baschet masculin. Trupa antrenată de Miodrag Perisic, CSU Atlassib Sibiu, este ocupanta poziției a cincea, cu opt victorii și cinci ȋnfrângeri, ȋn vreme ce CSU Asesoft Ploiești se află pe locul secund (zece victorii și trei ȋnfrângeri).

"Galben-albaștrii" se bazează mult pe aportul publicului sibian, fiind singura echipa neȋnvinsă ȋn actualul sezon al LNBM. Partida se anunță una echilibrată, deoarece și ploieștenii vin la Sibiu cu un moral ridicat, dat de victoria contra deținătoarei trofeului EuroCup, Valencia Basket. 

Meciul din etapa trecută a fost unul la ȋndemâna "galben-albaștrilor", care au surclasat formația Universitatea Cluj-Napoca, scor 97-71. De partea cealaltă, campionii României au suferit cea de-a treia ȋnfrângere ȋn campionat, după meciul pierdut ȋn prelungiri cu CSM-U Oradea, scor 100-101.

0

În ceea ce priveşte ȋntâlnirile directe dintre cele două formatii, prahovenii sunt net superiori: 21 la 6 pentru Asesoft este scorul duelurilor directe.

Ultima partidă disputată ȋntre cele două, ȋn Sala "Transilvania", ȋncheiată cu scorul de 92-69 pentru sibieni, a fost un adevărat război prin scandări și gesturi obscene. Tensiunea s-a resimțit pe ȋntreaga durată a disputei, mai ales pe marginea terenului, acolo unde suporterii și unii dintre oficiali au avut de dus un adevărat război. Președintele clubului lui Asesoft Ploiești, Alexandru Iacobescu s-a luat la harță cu câțiva suporteri aflați ȋn spatele băncii ploeștene, după care a ridicat tonul și chiar l-a luat la braț pe unul dintre arbitri partidei. Eliminat din sală, Iacobescu s-a îndreptat spre ieșire arătând semne obscene către tribune, ceea ce nu a făcut decât să inflameze spiritele. 

Ȋn meciul tur de la Ploiești, din actualul sezon de LNBM, sibienii au pierdut clar disputa, 71-91.

Partida dintre CSU Atlassib Sibiu și CSU Asesoft Ploiești va avea loc, mâine, ȋncepând cu ora 17:30, ȋn Sala "Transilvania" Sibiu. Meciul va fi transmis ȋn direct pe Digi Sport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!