Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești a triumfat la capătul unui meci tactic

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.04.2012

Meciul dintre CSU Asesoft Ploiești și CSM Oradea, care a deschis seria din primul tur al playoff-ului pe care cele două echipe o dispută s-a încheiat cu scorul de 71-63. Partida a fost marcată în primul rând de miză, dar în aceeași măsură s-a jucat tactic, iar acest lucru a influențat ritmul jocului.

Ambele protagoniste au încercat să joace pozițional și să evite greșelile inutile. Acest lucru a fost reușit parțial. Adică din punct de vedere al construcției și al jocului colectiv.  Jocul s-a rupt din sfertul al doilea, în cadrul unei confruntări gestionate foarte bine de către prahoveni, care au forțat atât cât a trebuit.

CSU Ploiești a avut 9 posesii pierdute pe parcursul acestui meci și a permis adversarului să obțină doar trei intercepții din această statistică. De cealaltă parte, CSM Oradea a avut 10 acțiuni care nu au putut fi duse la bun sfârșit, iar prahovenii au obținut 5 intercepții pe urma acestor situații.

În schimb, miza a apăsat foarte mult pe umerii jucătorilor, în special cei orădeni. Iar acest lucru s-a văzut și în statistică.

Astfel, la sfârșitul meciului s-au consemnat 25 de aruncări libere ratate de către protagoniștii celor două formații. Formația pregătită de către Cristian Achim nu a fost în stare să marcheze de la distanță preț de mai bine de 20 minute de joc efectiv și a terminat meciul cu 2/11 la acest procedeu, respectiv 19/33 la linia de pedeapsă.

Gazdele, obișnuite cu astfel de meciuri, au avut 7/18 la trei puncte și 14/25 la linia de pedeapsă. Interesant este că Ploieștiul a avut 18/41 la aruncările de două puncte, în vreme ce Oradea a terminat cu 19/41 la acest procedeu.

O situație rarisimă se leagă de raportul recuperărilor. CSM Oradea a învins la acest capitol cu 41-37, iar la recuperări ofensive scorul a fost de 12-10 pentru gazde.

CSM Oradea a avut parte de doar 30 puncte din partea titularilor, iar jocul lui Nemanja Maric și Milos Pesic a influențat modul de exprimare al întregii echipe. Cei doi au avut parte de adversari de calibru, care au găsit soluții de a-i anihila complet pe anumite situații. Titularii Asesoftului au totalizat 53 de puncte în condițiile unei seri discrete pentru Cătălin Burlacu din punct de vedere al finalizăeii. De asemenea, trebuie precizat faptul că nici Darius Hargrove nu a avut multe finalizări.

Acest lucru se poate datora defensivei adverse, concentrată asupra lui principalelor arme din punct de vedere ofensiv. De altfel nici Cepulis nu a strălucit, dar atunci când a aruncat a făcut-o precis. Este limpede că veteranii Asesoftului au au strălucit în acest meci, dar au făcut lucruri importante pentru echipă. O demonstrație că un jucător experimentat și inteligent știe cum și cât să contribuit în așa fel încât să aibă de câștigat echipa sa.

Vladimir Tica a fost o mare problemă pentru apărarea la interior a lui CSM Oradea. Pesic nu a putut dubla din cauza faptului că a fost împerechiat cu Burlacu, jucător pe care nu e posibil să-l neglijezi pentru a face dublaj la altcineva. În plus, Topcov a avut probleme cu faulturile, însă Arnautovic a avut inspirația de a-l menaja pe Tica în momentele în care Topcov era pe bancă. Experiența echipei prahovene își spune cuvântul și aici, iar pivotul Asesoftului a fost păstrat pentru următoarele confruntări. Mai ales că joi se dispută Meciul 2 și nu se știe ce anume se poate întâmpla. Dar un pivot proaspăt pentru al doilea joc este un aspect de care Arnautovic a avut grijă în această seară.

Valoarea superioară, combinată cu experiența și profitând de o oarecare teamă din jocul câtorva oameni de la CSM Oradea, precum și seara modestă a senatorilor de drept ai vizitatorilor au fost decisive în acest meci.

4 comentarii la aceasta stire:
  • observator :

    triumfat
    Au triumfat cu arbitri cu tot.Intradevar au jucatori buni, cum ar Fi Catalin si TIca,etc dar si caractere recalcitrante precum Levente.DACA primea 2 tehnice el si macar unul Iacobescu, CU CONDITIA CA cei de la oradea sa bage mingea in cos,CRED ca aveau o ploblema Ploiestiul

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    dentistul Hargrowe
    Ne poate spune cum sta Pasca cu dantura,l-a controlat la dinti in prim plan pe micile ecrane, jucatori ce mai.....cine se aseamana se aduna, au luat exemplul capitanului, Capusan se minuneaza de ce e fluerat la actiuni similare.....

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • observator :

    dentistii
    Da cei de la Ploiesti i-au umblat si lui Lupusavei la maxilar.Vedem azi ce se mai intampla,

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Burlacu si fairplay-ul
    Si injuraturile continue ale lui Burlacu adresate lui Bogdan Tibirna?? Arbitrii sint si surzi, nu numai orbi?? Sa-i spuna cineva lui Bogdan ca emblematicul Burlacu si fairplay-ul reprezinta o contradictie in termeni, si ca noi , suporterii, sintem alaturi de el si ii apreciem jocul si stim la ce e supus. Bogdane, nu te lasa intimidat, fii detasat, Burlacu isi va gasi nasul curind!

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!