Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești câștigă meciul cu BC Timișoara după două reprize de prelungiri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.01.2014

84-82

CSU Asesoft Ploiești a câștigat cu scorul 84-82 în fața celor de la BC Timișoara după ce meciul a avut nevoie de 10 minute suplimentare pentru care învingătoarea să fie decisă.

Formația lui Vladimir Arnautovic trăiește periculos în acest început de an. După ce a pierdut în etapa precedentă, au fost extrem de aproape ca și în această rundă să se recunoască învinsă. Totuși pe final campionii au reușit să-și salveze pielea. Alhaji Mohammed a fost cel sacrificat pentru această partidă în timp ce de la oaspeți Nikola Vasojevic a absentat, ambele echipe având un străin în plus decât numărul minim care.

Începutul de meci nu anunța că această partidă poate avea un final incendiar. Gazdele au început mai timid însă imediat au pus 10 puncte. 20-10 era scorul, cu 2 minut și jumătatea rămase până la prima întrerupere. Echipa de pe Bega însă nu s-a lăsat intimidată și până la finalul primului act au înjumătățit ecartul obținut de Asesoft, 22-17. Și sfertul doi a fost unul care echipa gază a dat impresia că se poate desprinde dar nu o face. Nikola Gacesa a fost cel care a încins ultimul plasa în prima secvență, cu un coș de 3 puncte care a dus scorul la 36-32, pentru echipa gazdă.

După pauză echipa lui Dragan Petricevic a intrat mult mai motivată. După 3 minute de joc scurse din partea secundă, BC Timișoara trecea în avantaj, cum altfel decât după un coș de la mare distanță marca Dragoș Andrei iar scorul devenea 37-40. Bănățenii nu s-au oprit așa ușor și au izbutit să-și creeze și ei un avans de 10 puncte, după ce același Dragoș Andrei a mai plantat o triplă, 39-49. Până la finalul celor 30 minute, Asesoft a redus din handicap în mare parte datorită aportului ofensiv adus de Marshall și Adamovic. Astfel înaintea ultimelor 10 minute regulamentare scorul era 49-52. În ultimul act lucrurile au fost extrem de echilibrate. Avantajul a trecut dintr-o parte-n alta aproape după fiecare atac. La scorul 64-65 pentru echipa, Zlatko Jovanovic ratează surprinzător una dintre cele două libere. La ultima fază a meciului Adrian Guțoaia marchează două puncte după un lay-up și trimite meci în overtime.

În prima repriză de prelungiri, BC Timișoara a fost în permanență la conducere. Tot de la libere au greşit bănățenii în finalul primelor 5 minute suplimentare. Darren Fenn ratează și el o liberă din două iar Rawle Marshall marchează 2 puncte, cu 9 secunde și înainte de final, suficient pentru a mai trimite meciul într-o rundă de prelungiri. Aici lucrurile au stat exact invers. Asesoft a trecut la conducere și nu a mai cedat până la sfârșit. Astfel scorul final al partidei a fost 82-84.

foto:Mirela Oprea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!