Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești încheie seria neagră a înfrângerilor cu o victorie în fața Energiei Rovinari

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
22.10.2012

75-65

(22-24, 20-15, 14-11, 19-15)

 2-2   Fișa Meciului   3-1

 

CSU Ploiești a bifat în cursul zilei de astăzi cea de-a doua victorie stagională. Prahovenii au avut de înfruntat echipa Energiei Rovinari în propriul fief, echipă în fața căreia s-au impus cu scorul de 75 la 65.

Meciul a început într-o manieră așteptată, gazdele preluând conducere și distanțându-se imediat pe tabela de marcaj la 5 puncte. Cu o forță greu de stăpânit, formația oaspete nu s-a lăsat mai prejos, iar printr-un aport semnificativ venit de sub panou, au egalat situația la 9 puncte. Cele două protagoniste au mers cap la cap până în minutul 16 al partidei, când tabela a indicat pentru ultima dată egalitate. În tot acest timp, conducerea a alternat, gruparea gorjană reușind să își surprindă adversarii prin jocul prestat. Chair și așa, elevii lui Dado Arnautovic au intrat la cabine în avantaj. Într-adevăr, un ecart nu tocmai așteptat, însă concretizat în 3 puncte.

La revenirea de la cabine, situația a luat o întorsătură neașteptată. Au fost de ajuns un run de 7 puncte al amfitrionilor și o defenisvă zonă 2-3 venită din parte formației oaspete, pentru ca prahovenii să se distanțeze și la 12 puncte. Vizitatorii s-au confruntat atât cu greșelile de pe tabelă, fapt ce a dus până la urmă la eliminarea lui Louis Draby din teren, dar și cu finalizările, capitol la care au întâmpinat reale probleme. Cu toate acestea, elevii lui Slobodan Nikolic au continuat să creadă în șansa lor și au izbutit o revenire la 2 puncte, recuperând un handicap de 10 lungimi. Totul s-a năruit însă o dată cu reușita din spatele semicercului a căpitanului Cătălin Burlacu, reușită ce a fost succedată de una asemăntoare marca Aleksandar Vlahovic. Oaspeții au lăsat garda jos și au închis tabela de marcaj prin pivotul ceh, David Steffel, scorul final fiind de 75 la 65.

De remarcat este faptul că în ciuda primei părți a sfertului întâi în care au avut o cădere inexplicabilă, gorjenii au reușit să țină piept unei echipe căreia, până la momentul acesta, nu reușea să îi facă față cu succes, pierzând fără drept de apel. De altfel, singura victorie înregistrată de gruparea din Tg-Jiu împotriva campioanei en-titre s-a realizat acum două sezoane, în cadrul Cupei României și la un scor limită de 67-65.

La polul opus, s-a putut observa o ușoară îmbunătățire în jocul ploieștenilor față de ultimele două confruntări. Aceștia au prestat un joc mai colectiv ca cel advers și nu bazat pe individualități. Chiar și așa, echipa Asesoftului mai are multe de dovedit în continuare pentru a confirma adevărata sa valoare. 

Remarcați ai partidei:

CSU Asesoft Ploiești: Alekasandar Vlahovic:20 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive; Cătălin Burlacu: 13 puncte, 4 pase decisive, 5 recuperări.

CS Energia Rovinari: David Steffel:19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive; Louis Darby: 17 puncte, o pasă decisivă, 4 recuperări.

În următoarea etapă, prahovenii se vor deplasa la Cluj, în timp ce Energia Rovinari va continua seria partidelor împortiva echipelor redutabile ale campionatului, primind vizita celor de la Gaz Metan Mediaș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!