Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești și BC Timișoara deschid balul în etapa a XVI-a

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.01.2014

LNBM
Etapa XVI

Sala Olimpia

31.01.2014

Ora: 18:00

10-4   8-7

Etapa cu numărul XVI programează la Ploiești confruntarea dintre CSU Asesoft din localitate și BC Timișoara. Partida va avea loc vineri (31.01), în Sala Olimpia cu începere de la ora 18:00 și poate fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport.

Cele două echipe care se întâlnesc vineri vin din posturi diferite. CSU Asesoft Ploiești și-a pierdut fotoliu de lider pe care încheia anul 2013, după o înfrângere surprinzătoare pe terenul celor de la BCM U Pitești. Dincolo, BC Timișoara și găsit ritmul sub comanda lui Dragan Petricevic care a făcut câte schimbări la nivelul lotului dar mai important că a început anul perfect, cu două victorii, acasă cu Pitești-ul și în deplasarea de la Chiajna. Chiar și așa bănățenii nu au o poziție prea comodă în clasament, ocupând ultima poziție care duce în playoff. Echipa gazdă de vineri seară, CSU Asesoft Ploiești a ajuns pe locul 4 dar are un meci mai puțin jucat datorită amânării meciului cu Gaz Metan Mediaș.

Partida din această etapă va consemna cel de-al 33-lea duel dintre cele două formații. Palmaresul este net în favoare prahovenilor care au câștigat 26 de partide și au cedat abia 6 în fața principalei echipe de pe Bega. Ultima ciocnire dintre cele două combatante s-a desfășurat la Timișoara, în debutul acestui sezon iar campioana en-titre s-a impus cu scorul 73-84, pe atunci bănățenii fiind conduși de Tudor Costescu.

Tehnicienii celor două formații, Vladimir Arnautovic și Dragan Petricevic pleacă din start cu o dilemă înaintea confruntării direct. Ambele echipe au în lot câte 7 străini, astfel tehnicienii trebuie să renunțe la unul dintre ei pentru că pe foaia de joc pot fi trecuți doar 6 jucători din afara granițelor țării. La ultima partida, CSU Asesoft a avut de suferit din cauza alegerii făcute. Ante Krapic, extrema de forță a fost preferat în detrimentului lui Bojan Popovic. În sfertul trei al meciului de la Pitești, singurul conducător de joc de meserie al ploieștenilor, Filip Adamovic a comis a 4-a greșeala personală, lucru care i-a forțat pe campioni să evolueze mai multe minute să evolueze fără jucător veritabil pe poziția 1. Dincolo, la meciul cu Chiajna, Dragan Petricevic nu l-a inclus în lot pe Nikola Vasojevic. Acesta a avut ceva probleme la meciul cu BCM U Pitești de acum două etape.

La o scurtă comparație statistică a ceea ce au strâns până acum, cele două echipe nu se diferenţiază evident. Asesoft stă mai bine la procentajul aruncărilor din acțiune cu 62.3% de la 2 puncte și 37.5% de la 3 puncte în timp ce bănățenii înscriu doar 57.8% din aruncările de la 2 puncte și 34.3% de la mare distanță. La linia de libere, BC Timișoara se descurcă mult mai bine decât Asesoft, cu 77.3% în timp ce adversarii marchează doar 67.4% din aruncări. La recuperări situația e echilibrată, Timișoara cu 32.9 recuperări în medie pe meci, face doar o recuperare în plus decât Asesoft.

Vom putea urmări două dueluri extrem de interesante la această partidă. Primul cel dintre Filip Adamovic și Zlatko Jovanovic. Primul a impresionat în România în acest an în timp ce sârbul este un cunoscut al baschetului românesc. Ambii sunt cei mai buni pasatori din echiepele lor, Adamovic cu o medie de 5.0 pase decisive pe meci iar Jovanovic 5.4. Al doilea duel îi aduce în prim plan pe Gerald Lee și Darren Fenn. Cei doi ar trebui să tranșeze lupta de sub panou. Finlandezul a devenit pivotul principal al campioanei în acest an, scoțându-l pe Vladimir Tica din primul 5. Acesta a impresionat în special în jocurile din EuroCup dar și în LNBM și-a demonstrat clasa, în special datorită poziționării și jocului de picioare care-l fac să semene cu un pivot de școală veche. Darren Fenn deși e nou venit la BC Timișoara este deja cel mai eficient om din echipă. Cu siguranța experiența din campionatele tari este unul din principalele sale atuuri în duelul cu Lee. Bineînțeles că partidă nu stă doar în aceste dueluri individuale. Ambele echipe dispune de destule resurse prin care pot surprinde.

Așadar partida dintre CSU Asesoft Ploiești și BC Timișoara se anunța una extrem de interesantă. Gazdele sunt cu orgoliul rănit după ultimul etapa iar vizitatorii sunt pe un trend ascendent. Sperăm ca aceste premise să ducă la un spectacol baschetbalistic de cel mai înalt nivel.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!