Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploieşti va primi vizita celor de la BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
16.02.2013


Liga Națională

Etapa 22

Sala Sporturilor
Brazi


14-7  Fișa meciului 
10-11

Campiona en-titre a României va primi vizita deţinătoarei SuperCupei României, în epilogul rundei cu numărul 22 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Reeditarea primei SuperCupe se va desfăşura la Sala Sporturilor de la Brazi duminică, cu începere de la ora 18:00.

Înaintea etapei a 22-a a LNBM, CSU Ploieşti se află pe locul al 8-lea al clasamentului cu un total de 35 de puncte, în timp ce, piteştenii ocupă poziţia a 11-a în clasament cu 31 de puncte acumulate. Ploieştenii au un bilanţ de 14 victorii şi 7 înfrângeri, iar echipa antrenată de Tudor Costescu are la activ 10 victorii şi 11 eşecuri.

Partida dintre CSU Ploieşti şi BCM U Piteşti va fi una plină de orgolii, a marilor ambiţii şi a revanşei. BCM U a câştigat cu Ploieştiul partida din SuperCupa României, în timp ce bachetbaliştii lui Vladimir Aranautovic s-au impus în turul sezonului, la Piteşti. Aşadar, putem spune că scorul pleacă de la 1 la 1. Întâlnirea va fi una aprinsă, iar din parchet sunt şanse să iasă şi scântei, în sensul bun al cuvântului. Formaţia lui Arnautovic e campioană în România şi vine după un succes extrem de important. Ploieştiul a învins în ultimul meci cu scorul de 91-77 pe terenul liderului Ligii Naţionale. A fost meciul lui Vlahovic, cel care nu a avut milă de adversar, reuşind nu mai puţin de 28 de puncte. În momentul de faţă însă, indiferent de ultimul rezultat, CSU Ploieşti nu are parte de nopţi liniştite când priveşte clasamentul. Se află pe 8 în clasament, cu  35 de puncte, tot atâtea cât au echipele aflate pe poziţiile 6 şi 7, U Mobitelco Cluj, respectiv BC Timişoara. Cu siguranţă în partida cu Piteştiul, CSU Ploieşti va dori doar victoria. Însă nu va fi deloc uşor, în această deplasare piteştenii sperând numai la un succes.

Piteştenii sunt pe cai mari. Au învins în ultimul meci de campionat cu scorul de 76 - 65 pe BC Timişoara şi încă mai sunt şanse, deşi extrem de mici, pentru un loc de play-off. Pentru a realiza însă acest obiectiv, Tudor Costescu şi baschetbaliştii săi au nevoie de o serie perfectă până în finalul sezonului regulat. Prima confirmare că piteştenii se mai pot lupta pentru locul 8 poate veni în meciul de la CSU Ploieşti, care trebuie să fie câştigat. La acestă partidă, BCM U se bazează pe omul ce înscrie şi joacă de fiecare dată la acelaşi nivel. Croatul Pankracije Barac are o medie în acest sezon de 17, 8 puncte pe meci. În plus, Marcel Jones se află şi el în revenire de formă. Americano-neozeelandezul a intrat la ultimele două partide, care au adus şi două victorii pentru formaţia lui Costescu.

Va fi cea de-a 32-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind net superior echipei antrenate de Vladimir Arnautovic, 27-4. În partida din tur disputată în Trivale, oaspeţii partidei s-au impus în faţa argeşenilor cu scorul de 97-86. La acest meci, principalul marcator al echipei prahovene a fost Vladimir Tica, autor a 21 puncte şi 8 recuperări, în timp ce, pentru piteşteni, Pankracije Barac a totalizat 27 puncte şi 8 pase decisive.

CSU Ploieşti are o medie de 88.5 puncte marcate pe meci, iar BCM U Piteşti a marcat în medie 81.8 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, gazdele partidei de duminică au procentaj de 53.8%, în timp ce argeşenii au procentaj de 55.8%. La aruncările de la distanţă, baschetbaliştii antrenaţi de Vladimir Arnautovic au procentaj de 40.0%, faţă de 28.1% al oaspeţilor.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Laurenţiu Grigoraş, Ciprian Stoica şi Dragoş Nicolae, comisar din partea FR Baschet fiind Ion Olaru.

Întâlnirea va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!