Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești, victorioasă în derby-ul cu U BT Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
06.10.2014

69-80
0 Statistica 1

După triumful din Cupa României, CSU Ploiești a ieșit învingătoare și în debutul campionatului. Gruparea din sudul țării și-a învins rivalii de la U Banca Transilvania, scor 69-80.

Echipele de start

U Banca Transilvania: Andrei Mandache, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu   
CSU Ploiești: Dee Brown, Levente Szijarto, Jonte Flowers, Michalis Pelekanos, Gerald Lee

Angajamentul este câștigat de oaspeți, care scapă pe contraatac și inaugurează tabela prin Dee Brown. Ulterior, americanul îl servește pe Gerald Lee, scorul devenind 0-7. Ajuns la linia de pedeapsă, Cătălin Baciu înscrie primele puncte ale amfitrionilor, 4-7. Andrei Mandache sună trezirea, dar prahovenii plimbă excelent balonul. Drept urmare, Dee Brown își trece în cont o nouă triplă, 12-19. Formația lui Dado Arnautovic încheie sfertul la conducere, 21-27.

Dragan Labovic aduce întâiul coș al actului secund, însă Miljan Medvedj răspunde de la mare distanță. Spre neșansa sa, Dorin Pintea se confruntă cu o accidentare suferită de Michael Southall. Mai mult, situația nu se schimbă în teren, Asesoft spărgând ușor defensiva adversarilor. Ecartul vizitatorilor nu îi sperie pe clujeni, care revin datorită unui run de 8-0, 36-39. CSU fructifică orice șansă și intră la cabine cu un avantaj de 9 lungimi, 39-48.

Partida se reia cu un fault antisportiv acumulat de Jonte Flowers. Prin urmare, Miljan Medvedj contabilizează doar o liberă, 40-48. Ploieștiul continuă să impresioneze prin precizia la aruncări, iar Dee Brown își distanțează colegii la 20 de puncte, 42-62.  În ciuda diferenței, slam dunk-ul lui Nandor Kuti conferă sălii energie.

Formația de pe malul Someșului Mic profită de momentul bun și vine la 10 puncte în spatele adversarilor. Dee Brown le taie însă elanul oponenților, scuturând plasa din spatele arcului de cerc. U se străduiește din plin să limiteze situația înregistrată, dar CSU nu face pași greșiți și debutează cu dreptul în noua stagiune.

Autor a 25 de puncte, 12 pase decisive și 4 recuperări, Dee Brown a fost cel mai bun jucător de pe parchet. Gerald Lee s-a remarcat cu 24 de puncte și 9 recuperări, pe când Dragan Labovic a contabilizat 13 puncte și 3 recuperări.

În replică, Darius Hargrove a încheiat confruntarea cu 14 puncte, în timp ce Andrei Mandache și Miljan Medvedj au combinat pentru 23 de puncte.

*Foto: Bogdan Dănescu

14 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Afost un meci de-a soarecele si pisica Cu aceasta echipa cred ca ar fi o surpriza daca Clujul ar prinde play-off-ul

    cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • tzontzolino:

      ei na...
      A fost un meci pierdut in fata unei echipe de EuroCup- nu-i chiar asa de drama! Iar la Timisoara s-au rupt 3 jucatori importanti si normal ca si jocul s-a stricat! Acum nu stiu daca esti fan sau nu U Cluj dar dupa 2 meciuri la inceput de sezon nu cred ca poti spune ce performante va avea echipa!

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Vedem noi ce echipa de EuroCup ii asta, ca nu arata prea bine ca sa fim sinceri. Sa nu fei ca deobicei, cand participarile lor in cupele europene is mai mult penibile

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Clujul va fi in finala spre dezamagirea unora. Surpriza ar fi o eventuala castigare a titlului

    cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      promit
      Daca Clujul ajunge in finala cu aceasta echipa eu promit ca nu mai scriu niciodata despre baschet nu voi mai merge si nu ma voi uita niciodata la un meci de baschet

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Asa ramanem atunci!

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      promisiune
      Promisiunea-i promisiune, nu?

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @free62
      pe ce te bazezi ? la TV in toate cele 3 meciuri in care v-am vazut nu ati dat impresia unei echipe care poate reusi mai mult decat o semifinala si cunosc unii fani ai lui "U" care vad chiar scenarii mai sumbre decat atat.

      sa fie PG-ul nou adus un factor important, sau migrarea in noua sala ? prima impresie a mea e ca Oradea si Muresul au slabit cu ceva fata de anul trecut si ca plutonul din spatele Ploiestiului s-a uniformizat teribil de mult, diferentele dintre CSMO, BCM, "U" BT, Steaua, Timisoara, Craiova, Rovinariul, Sibiul si Pitestiul sunt foarte mici si mi se pare putin ciudat ca cineva sa vorbeasca despre finala cu asa nonsalanta, cat timp expresia "oricine cred ca poate oricine" nu va fi deloc un cliseu nici in acest sezon.



      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ma bazez pe faptul ca echipa de baza de aia de anul trecut plus imbunatatiri.
      Avem un antrenor foarte bun, dupa pararea mea.
      Echipa a inceput mai greu anul trecut si jucand mult mai prost.
      In ultimul rand, echipa atsa nu joaca deloc rau. La Timisoara au dat tot peste cap accidentarile, iar ieri hai sa fim seriosi, eu unul nu ma asteotam sa batem Ploiestiul. Nu in acets moment. CIen isi facea vise ca ii putem bate acuma sa fie sanatos.
      Oricum vedem, dar eu nu imi fac probleme ca nu vom fi in finala. E inceput de sezon si daca Clujul a jucat prost, atunci celelalte au jucat si mai prost. Daca mi-e frica de ceva, imi e de Sibiul lui Misha...

      cu 9 ani în urmă (07.10.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cluj
    avem lot, nu avem antrenor? hm

    cu 9 ani în urmă (06.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    !
    Nu stiu cum s-a vazut meciul din sala,la televizor n-ati dat nici un moment impresia ca aveti o sansa.In tribuna, din pacate, era aceeasi stare de neancredere in echipa.Parerea mea este ca au un lot valoros,cu mult peste celelelte echipe(Florin4D) si pentru a avea cat de cat o sansa sa-i batem e nevoie de determinare si sacrificiu din partea jucatorilor si presiune si incurajari din partea fanilor.Anul trecut au fost meciuri in care au pierdut.Se poate si anul asta.Sa nu ne imbatam noi cu apa rece ca o sa piarda meciuri in EuroCup,deocamdata sa ne vedem de campionat si sa speram.
    Multumim free62!

    cu 9 ani în urmă (07.10.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    nici o sansa
    in partida de ieri nu am vazut nici o sansa sa ii batem pe ploiesteni. diferenta a fost facuta si de dee brown, care la pauza avea deja 14 puncte si 10 assisturi. numele dee brown imi era cunoscut din nba, dar nu am stiut ca e acelasi jucator care a jucat la wizards si suns. se vede ca ploiestenii au alt buget, iar acest lucru conteaza.

    cu 9 ani în urmă (07.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cum am mai spus eu nici nu imi faceam sperante pt ca suntem la inceput de campionat, cand valoarea individuala isi spune cuvantul enorm, iar cum jucatorii nu isi prea cunosc adversarii, riscul de a fi macelarit la propriu de un adversar valoros e mare. Noi nu avem jucatori care sa il opreasca pe Brown, iar jocul coletiv al clujenilor nu e la parametri maximi ca sa te poti lupta cu jocul individual al echipei din judetul Ghita.
      Daca ne uitam atent sanse au fost, dar de cate ori U-BT s-a apropiat, au facut aceeasi greseala si Brown i-a executat. Si asta de vreo 4,5 ori, nu o data. Entuziasmul a batut disciplina si oricata experienta ai avea sau minte limpede nu poti sa ajungi la -10 puncte de n ori si de fiecare sa fii executat de acelasi jucator cu cate un cos de 3. Astfel, sansele au devenit 0 de fiecare data. Cu 4 min inainte de final a fost penultimul exemplu cand echipa a fost luata de val si executata de acest circar valoros.
      Nu poti sa te iei la tranta cu tot ce inseamna Ghita, bazandu-te pe atac nici macar in momentele de euforie, cu atat mai mult cu cat ieri Silvasan, Mandache si chiar Hargrove au scartait puternic. Au fost atatea pozitii deschise care nu au fost fructificate, atatea pase in post-up date prost incat nu poti sa spui altceva decat pentru ca inceput de sezon. La Ploiesti sunt la fel, dar sunt acesti jucatori care rezolva duelurile 1-1.
      Repet, din ce am vazut ina cest inceput toate echipele joaca prost, exceptand Sibiul care are un joc mai inchegat

      cu 9 ani în urmă (07.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca highflyer:

      @free62
      dee brown era cu 14 puncte si 10 assists liderul ploiestenilor la pauza. 10 assists nu cred ca au avut ciuc, meda si mandache impreuna tot matchul. pe brown il poti opri sa zicem sa dea puncte, dar guri de foc tot are echipa din judetzu ph. nu cred ca mohammed sau flowers ar avea probleme sa inscrie 30 puncte intr-un match in campionatul romanesc. intr-adevar relatiile de joc nu prea au mers la noi, dar chiar daca mergeau, tot nu ii bateam. sunt curios cine e jucatorul nou in probe pe post de guard. dar daca asehotzii aduc jucatori de nba si ii arunca in campionatul nostru, apoi sincer, nu pot avea probleme prea mari sa bata tot la jumate de turatie. ramane de vazut ce vor face in ieuropa :))

      cu 9 ani în urmă (07.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!