Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a pierdut la mare luptă în fața lui Bilbao

CSU Sibiu a pierdut la mare luptă în fața lui Bilbao

BC CSU Sibiu a primit vizita unei favorite la câștigarea trofeului FIBA Europe Cup în sezonul 2023/2024. Duelul de miercuri, 15 noiembrie, împotriva lui Bilbao Basket a contat pentru etapa a 5-a din grupa B și s-a încheiat cu succesul ibericilor, 73-68.

Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Rareș Uță, Mouhamed Barro

Bilbao: Adam Smith, Melwin Pantzar, Xavi Rabaseda, Denzel Andersson, Tryggvi Hlinason

După un debut cu 0-5 pentru Bilbao, CSU Sibiu a răspuns cu nouă puncte consecutive și a condus la jumătatea sfertului inaugural cu 9-7. Pantzar a egalat situația cu un layup și curând a venit timpul de odihnă al gazdelor, moment în urma căruia galben-albaștrii au preluat din nou conducerea și Ivanov a făcut 13-9 cu trei minute rămase pe cronometru în acest prim sfert. Kullamae a oprit run-ul gazdelor la 16-12 și cele 10 minute inaugurale s-au încheiat cu 18-14.

CSU Sibiu a mers la două posesii în față la câteva momente după startul celui de-al doilea sfert (22-17), iar cu tripla lui Banciu ecartul de cinci lungimi s-a menținut. Barro a făcut 28-21 cu un layup și de acolo Bilbao a intrat într-o serie mult mai eficientă, iar cu tripla lui Andersson situația de pe tabelă s-a schimbat: 28-29. În ultimele trei minute ale reprizei s-a mers cap la cap și ambele formații au putut să conducă pe rând, în timp ce reușita de la distanță a lui Gavriloaia a stabilit scorul pauzei, 39-38.

Scenariul a rămas identic în debutul sfertului trei, când Bilbao a revenit la conducere, dar Sibiul a găsit replica în mod eficient și s-a făcut 47-46. Pantzar a întors situația de pe tabelă în favoarea reprezentantei ligii ACB și de Ridder a marcat la 47-50, după care Pratt a răspuns cu o reușită din căciulă. Amfitrionii au cerut time-out cu puțin sub trei minute rămase pe cronometru din acest act, la -3, de unde CSU Sibiu a întors situația pentru scurt timp prin reușita lui Kuti (53-52) și perioada s-a terminat cu 58-61, o ultimă aruncare precisă aparținându-i lui Ivanov pe sirenă.

Startul cu 4-0 din parțialul decisiv al gazdelor a forțat-o pe Bilbao să solicite un time-out, iar Hlinason a egalat în scurt timp cu un dunk la 63-63. Smith a scuturat plasa de afară și a readus trupa iberică în avantaj, Uță fiind cel care l-a căpăcit peste câteva zeci de secunde într-o nouă încercare a marca, după care pivotul sibienilor a ratat liberele prin care și-ar fi putut aduce echipa la un punct în spate. Pantzar a dezghețat situația de pe tabelă la 63-68, după mai multe posesii irosite în ambele tabere și ulterior a diferența a devenit una formată din două cifre, iar Uță a oprit seria bună a vizitatorilor la 65-73. Pe ultimele atacuri doar gazdele au marcat și Barro a stabilit scorul final, 68-73.

Adam Smith s-a evidențiat din tabăra oaspeților cu cele 25 de puncte (4/7 de afară), 4 pase decisive și 2 recuperări, iar Melwin Pantzar a terminat cu 16 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

Mo Pratt a răspuns cu 16 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții, Mouhamed Barro a adunat 14 puncte, 11 recuperări, 4 intercepții și 5/5 din acțiune, iar Rareș Uță a stat cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Sibienii vor încheia participarea în FIBA Europe Cup în fieful deținătoarei trofeului, Anwil Wloclawek. Până la întâlnirea de săptămâna viitoare, jucătorii lui Tomas Rinkevicius vor evolua la Focșani, în Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Pentru
    Lotul pe care il au, au facut minuni. Bine, probabil nici bilbao nu si o fi dat viata. Oricum, pacat de ruperea ai de la final, daca ii mai tinueau in sah 1-2’ cine stie…puteau face surpriza. Oricum, meci solid in ciuda tuturor limitelor de fond si de moment…

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    pacat sibiu
    aia e, poate la anu

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!