Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a pierdut un meci strâns, pe teren propriu, contra celor de la Fribourg Olympic

CSU Sibiu a pierdut un meci strâns, pe teren propriu, contra celor de la Fribourg Olympic

CSU Sibiu a pierdut partida contra lui Fribourg Olympic în etapa a doua a fazei grupelor FIBA Europe Cup, scor 74-82.

CSU Sibiu a început meciul în formula Barry Stewart, Lucas Tohătan, Jordan Chatman, Isaiah Philmore și Chris Cooper, în timp ce Fribourg Olympic a început cu Jeremy Jaunin, Natan Jurkowitz, Xavier Pollard, Brandon Galar și Babacar Toure.

Jordan Chatman a semnat un coș de 3 cu care a dus Sibiul în avantaj (5-4), dar Fribourg a avut o reacție excelentă, cu un run de 10-0. Chatman a rupt seria oaspeților, cu un alt coș de 3 puncte (8-14). Elvețienii și-au trecut în cont 7 puncte consecutive, dar Isaiah Philmore și Jared Jordan au redus din diferență, iar Fribourg avea un avantaj de 9 puncte după 10 minute (13-22).

Randal Falker a deschis scorul în sfertul secund, dar Murphy Burnatowski a marcat cu un coș de 3 puncte. De altfel, Fribourg a ținut Sibiul la distanță, iar după and-one-ul lui Babacar Toure, aveau un avans de 14 puncte (21-35). Torok și Tohătan au reușit să aducă Sibiul la 9 puncte (26-35). Dunk-ul lui Brandon Garrett (31-43) i-a forțat însă pe sibieni să ceară time-out, cu 27 de secunde rămase. Galben-albaștrii au ținut însă ultimul atac prea lung și nu au mai apucat să arunce. Astfel, elvețienii intrau la pauză cu un avantaj de 12 puncte.

Sfertul 3 a debutat mai greu, din cauza unor probleme tehnice. Jordan Chatman a spart gheața, după o recuperare ofensivă a lui Falker. Jurkovitz a dus avantajul elvețienilor la 13 puncte, dar Sibiul a răspuns prin două coșuri de 3 puncte ale lui Jordan Chatman și Barry Stewart (39-48). Chatman și Jared Jordan au mai semnat câte un coș de 3 puncte, grație cărora au adus Sibiul la numai 4 puncte (45-49)! Brandon Garrett a scăpat pe un contraatac și a marcat un dunk furtunos, dar Falker a tăiat și a înscris un lay-up simplu cu stânga, prin care a readus Sibiul la 4 puncte (49-53). Liberele marcate de Lucas Tohătan au adus Sibiul la doua 2 puncte (51-53), dar gazdele au ratat mai multe ocazii de a egala prin Torok, Jordan sau Tohătan. Babacar Toure a semnat ultimele puncte din acest sfert iar după 30 de minute Fribourg conducea cu 55-51.

 Conduși de Xavier Pollard, elvețienii au avut un debut excelent de sfert patru și se duceau după numai două minute la 10 puncte, scor 55-65. Philmore a reușit însă 4 puncte consecutive pentru Sibiu. Jordan Chatman a reușit încă două coșuri de 3 puncte, dar Jeremy Jaunin a venit cu replica pentru Fribourg, reușind chiar și un and-one după ce a trecut de Tohătan (66-74). Torok a ratat două libere iar Garrett a dus avantajul din nou la 10 puncte (66-76). Philmore și Chatman au readus speranța în tabăra sibienilor, grație unor coșuri de 3 puncte (74-78). Boris Mbala a reușit însă să scrie și Cooper a comis un fault ofensiv la următoarea acțiune ofensivă. Pollard a reușit apoi o intercepție cu care a dus scorul la 82-74 pentru Freibourg. Acesta avea să fie și scorul final al partidei.

Jordan Chatman a marcat 22 de puncte, cu 7/12 de la 3 puncte pentru CSU Sibiu. Isaiah Philmore a înscris 20 de puncte, cu 7 recuperări, în timp ce Jared Jordan a reușit un double-double cu 10 puncte și 12 pase decisive. De partea cealaltă, Xavier Pollard a marcat 22 de puncte cu 7 recuperări, Brandon Garrett a înscris 16 puncte și Babacar Toure a reușit 15 puncte cu 7 recuperări.

Astfel, CSU Sibiu ajunge la 0-2 în Grupa D și va avea nevoie neapărat de o victorie în meciul din etapa viitoare, acasă cu Bahcesehir College, pentru a mai spera la o calificare.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Pacat
    Îmi pare sincer rău pentru înfrângerea de azi a Sibiului.

    În primul rând fiindcă în calitate de fan al baschetului îmi doresc ca echipele din România să meargă cât mai bine și mai departe în competițiile europene de dragul imaginii și nivelului baschetului autohton. În al doilea rând fiindcă astfel n-ar avea avantajul unui număr mai mic de meciuri jucate (respectiv mai mult timp de odihnă).

    În seara asta am văzut sferturile 3 și 4 și am sperat într-o revenire. CSU a fost foarte aproape dar... din respect pentru Roli Torok și contribuția lui de la UBT, mă limitez să spun atât: din ce am văzut azi nu-mi pare deloc rău că Roli nu mai joacă sezonul acesta la noi.

    cu 4 ani în urmă (31.10.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      Am tot auzit si vazut critici la adresa lui Roli in ultima vreme, dar as nuanta putin.
      In primul rand, vulnerabilitatea in defensiva a unui pivot este mult mai usor de vazut decat a unui guard: cand un guard e depasit, de cele mai multe ori vine un pivot in spate sa inchida culoarul; pe cand daca e deposit pivotul, nu mai prea are cum sa vina altcineva sa ajute; de-asta zic ca la Roli chestia asta e mai vizibila.
      Apoi, mai este o chestiune, care tine de sistemul nostru defensiv. anul acesta, dintr-un motiv care imi scapa, CSU continua sa se apere cu pivotii sus (lucru care pe Roli nu il ajuta deloc); asta in conditiile in care am schmbat guarzii si am pierdut complet la calitatea atletica; cred ca e momentul sa revenim cu guarzii la perimetru si pivotii in caciula, plus ca mi-ar place sa mai vad si o zona din cand in cand, ca plan B. Dar astea trebuie lucrate, nu vad o imbunatatire rapida aici.

      Revenind la Roli, cred ca trebuie putin ajutat sau ferit cumva din perspectiva asta. A aratat in anumite momente ca se poate apara si bine, trebuie doar facut cumva sa ridice nivelul.

      Ofensiva, intr-un episod viitor :).

      cu 4 ani în urmă (31.10.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!