Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu are parte de o ultimă apariție acasă în prima fază a Ligii Naționale

CSU Sibiu are parte de o ultimă apariție acasă în prima fază a Ligii Naționale

CSU Sibiu va juca în fața lui CSM Focșani în ultima etapă a primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin. Această partidă din Conferința B va avea loc în cursul serii de sâmbătă, 20 ianuarie.

Medaliata cu bronz de anul trecut are 9-6 bilanț în prima fază a campionatului și rezultatul de sâmbătă nu va afecta recordul din Top 10, acolo unde CSU Sibiu va evolua în continuare. CSM Focșani a câștigat un singur meci în acest sezon al Ligii Naționale și a pierdut în 14 rânduri, fiind ultima în Conferința B.

Sibiul traversează o perioadă foarte bună în privința rezultatelor de la mijlocul lunii decembrie 2023 încoace. Echipa lui Tomas Rinkevicius s-a impus în patru rânduri de atunci, singurul pas greșit fiind la Constanța (87-89). În plus, precedentele patru partide au adus cel puțin 83 de puncte marcate în dreptul galben-albaștrilor.

În tur, CSM Focșani a pus destule probleme formației de pe Cibin și diferența de la final a fost de trei puncte, 73-70 în dreptul lui CSU Sibiu. În 10 rânduri au existat schimbări la conducere în partida din județul Vrancea, iar trei baschetbaliști au terminat cu 18 puncte (Pavlin Ivanov și Rareș Uță pentru Sibiu, respectiv Derryck Thornton Jr. pentru Focșani).

Din cele cinci victorii de acasă ale lui CSU Sibiu în LNBM, două au venit atunci când diferența a fost de cel mult cinci lungimi. De partea cealaltă, CSM Focșani n-a câștigat un meci departe de casă din ediția trecută de campionat. Vrâncenii au izbutit acest lucru pe 18 mai 2023, în încheierea seriei din playout cu Laguna Sharks (89-65).

Alb-albaștrii ies în evidență în privința procentajului liberelor transformate, 78.2%, capitol la care sunt depășiți doar de CSM Târgu Mureș, și la nivelul mingilor pierdute (11.4, cea mai bună medie din LNBM). CSU Sibiu se află în Top 6 la procentajul aruncărilor precise de la distanță (35.9%), însă are probleme la linia de fault, cu doar 65.8%.

Derryck Thornton Jr. a avut un impact foarte bun de când a sosit la Focșani și a devenit principalul marcator al formației, cu 16.9 puncte în medie. Rareș Uță a adunat 13.2 puncte și 6.9 recuperări în 15 apariții stagionale în Liga Națională pentru CSU Sibiu.

Confruntarea din Sala Transilvania va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!