Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a reușit break-ul în seria cu BC CSU Sibiu

BCM U Pitești a reușit break-ul în seria cu BC CSU Sibiu

În Sala Transilvania din Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești a debutat cu o victorie în playoff-ul LNBM. Formația din județul Argeș a trecut de gazdele de la BC CSU Sibiu cu scorul de 91 la 83. 

Formule de start: 

BC CSU Sibiu - Gavriloaia, Rathan-Meyes, Addison, Cooper și Johnson; 

BCM U FC Argeș Pitești - Măciucă, Talton, Jeremic, Fitzpatrick și Jevtovic. 

Gazdele au început mai bine partidă și după aproximativ 5 minute de joc, la scorul de 14-5, Tudor Costescu a fost obligat să ceară primul time-out al partidei. După timpul de odihnă, Măciucă, Jeremic și Uță au ieșit la rampă pe faza ofensivă și BCM U Pitești a revenit în meci, 16-14. Chiar dacă formația din Argeș și-a intrat cât de cât în ritm, sibienii au știut să profite de faptul că adversarii lor au adunat rapid cinci greșeli personale de echipă și și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 27 la 16. 

Prima parte a sfertului secund a aparținut oaspeților, care au reușit să reducă din handicap și să se apropie la două posesii, 34-28. În ultimul minut înaintea pauzei, Jeremic și Bishop au reușit să continue revenirea echipei lor. Astfel, după 20 de minute de joc, CSU Sibiu conducea cu doar un singur punct, 42 la 41. 

La pauză, Xavier Rathan-Meyes era cel mai bun marcator de pe teren cu 15 puncte. Conducătorul de joc al trupei antrenate de Dan Fleșeriu era secondat în topul marcatorilor de Gary Talton și Tony Bishop, ambii cu 9 puncte. 

O altă statistică interesantă este aceea că după 20 de minute de joc, jucătorii lui BC CSU Sibiu aveau doar 3 pase decisive, între timp, baschetbaliștii lui BCM U Pitești reușiseră 7. 

Tony Bishop a concretizat o triplă și a egalat situația la 49. Mihai Măciucă a continuat treaba începută de Bishop și a înscris trei triple consecutive și astfel BCM U Pitești începea sfertul decisiv în avantaj, 66-58. 

În debutul actului decisiv, BCM Pitești s-a distanțat la 10 puncte grație unui coș semnat de Fitzpatrick, 68-58, Cooper a redus rapid din handicap cu o triplă, dar faza imediat următoare, Jeremic a fost scăpat de defensiva sibienilor și a transformat o aruncare deschisă, 71-61. Mihai Măciucă, cu 4 puncte consecutive, a ieșit din nou la rampă și a dus scorul la 75-63. Deși Măciucă a mai înscris încă o triplă, sibienii au forțat revenirea și s-au apropiat la 5 puncte grație unui contraatac al lui Meyes, 80-75. După un time-out cerut de Costescu, Fitzpatrick s-a remarcat cu o triplă, 83-75.

După un atac eșuat al lui BCM U Pitești, la scorul de 83-76, Fleșeriu a cerut time-out. Reynolds a înscris de sub panou și a redus din handicap, dar argeșenii au gestionat bine finalul partidei și s-au impus cu scorul de 91 la 83. 

Următorul meci al seriei va avea loc miercuri, 19 mai, tot la Sibiu, cu începere de la ora 18:00. 

Remarcați

Mihai Măciucă - 22 puncte, 4 recuperări; Mladen Jeremic - 18 puncte; Tony Bishop - 16 puncte, 10 recuperări; Gary Talton - 15 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive; 

Xavier Rathan-Meyes - 27 puncte; Chris Cooper - 11 puncte, 9 recuperări. 

*foto: facebook/ BC CSU Sibiu 

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Și totuși
    în pofida caracterului, Costescu este antrenor.

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    ...
    Ne-am luat singuri la "maciucă" (dacă nu ne ajunge cuțitul la os nu suntem noi)

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde
  • bigu :

    dl. Costescu... o enigma...
    Un meci interesant, cred ca Pitestiul a vrut sa demonstreze ca nu sunt de neglijat. Pe mine ce ma uimeste este modul in care Costescu gestioneaza grupul de jucatori tineri romani. (U23 si nu doar)

    Maciuca a demonstrat ca e un jucator valoros, cu potential, dar cu toate acestea a fost tinut constant pe banca, practic uitat acolo... in special in partea a doua a campionatului.

    Situatia e asemanatoare si pt Uta & Popa. Daca Uta mai prinde minute, se misca decent pt cele 10/13 minute primite/meci, poate ca ar fi meritat mai multe minute pt a demonstra ce poate + pt odihna pivotului titular (erau momente pe parcursul sezonului in care Jevtovic era terminat fizic si Uta freca banca, dupa care in final de meci cand aveai nevoie de Jevto, era mort... logica unde e?)

    Situatia lui Popa este una trista. In forma maxima la nationala (culmea, acelasi antrenor) rezerva permanenta la echipa de club... Daca Popa mai prindea minute inainte de transferul din iarna, dupa venirea lui Fitz, practic sezonul lui a fost gata. Pacat...


    Voinescu are momente ok, dupa care o da in balta, Gheorghe cam la fel... Axinte saracul, rupt mare parte din sezon, ma indoiesc ca va avea un impact simtitor acum....

    Cat despre situatia veteranilor din lot, alta discutie pt alta data.

    Astept meciul #2.

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    din top 4
    doar CSU a pierdut primul meci. Acum ceva luni vedeam un avantaj media de varsta mai mica in playoff. Acum imi dau seama ca facem tot ce putem sa pornim de pe picior de egalitate cu rezervele de energie, sa fim fair play. Sau alta parte buna e ca daca mai facem un meci la fel, ramanem cu ele intacte si iesim cu ele pe bursa.. cu tot cu statistici. Sa ridice mana cine asteapta cu nerabdare sezonul urmator..

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Specialiştii
    Unde sunteți?!va dat cu panoul peste comentariile voastre Costescu. "Felcerul de minge "şi "Dorelul baschetului românesc cu frustârile lui personale şi lipsâ totalâ de viziune ın antrenorat " a câştigat primul meci cu Sibiul 🤣.neindreptâțitul Török ia arâtat antrenorului naționalei ce mare greşealâ face.sunt tare curios ce mai inventați despre Costescu şi federație. Dacâ ar antrena pe cluj cine ştie ce rezultate ar avea dacâ cu lotul actual bate sibiul.

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      destul de trist ca asta e singurul fel in care poti savura victoria... ca o observatie, mai este un meci si miercuri...
      referitor la Costescu, nu stau sa adun tot ce s-a spus despre el pe aici, stiu ce am spus eu; nu cred ca i-am contestat calitatea de antrenor, i-am contestat caracterul .. iar daca o sa fie sa ajunga la Cluj, Zalgiris sau Fenerbahce, drum bun si cale batuta...
      ps
      incearca sa folosesti optiunea de auto-correct (pentru limba romana), atunci cand scrii comentarii.

      cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Limba romana
    Scuze, nu ştiam câ aici este gramatica.ro câ atunci mâ pregâteam mai bine. Nu stâpanesc bine limba romana ptr câ nu mia plâcut la şcoalâ asta este, dar voi aşa faceți când nu vâ convine vâ luați de limba romana sau altceva ce nu are legâturâ cu baschetul. Mulțumesc de observație dar am precizat "a câştigat primul meci cu sibiul "şi asta o mare surprizâ ptr mulţi specialişti. Când nu gâsiți ceva sâ comentați vâ luați de caracter parcâ ıl cunoaşteți de aproape pe om. In afarâ de achim fleşeriu (antrenori pricepuți)silvâşan nini costescu (caractere ce nu vâ plac) toți antrenori români sunt ft civilizați dar nu au nici o performanțâ, deci ce legâturâ are caracter performanțâ?!sibiul pe toate posturile are jucâtori mai buni (5 poate la fel) dupâ pârerea mea, deci diferența a fâcuto antrenorul ieri, mâine nu ştiu vom vedea.

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    • uplifter:

      Re:
      Dacă nu era ultima fraza poate ca nu ma bagam și eu în discutie.
      În afara de Mayes care e mai bun decât oricare din backcourtul Piteștiului, în rest om cu om, piteștenii sunt mai buni. Maciuca peste Gavriloaia, Bishop sau Fitzp peste Torok sau Johnson, Jevtovic este peste Cooper, poate la Addison Jeremic as pune egal. Ca sa nu mai vorbim de rezerve, unde un Gajovic este peste Jackson clar.
      Piteștiul are o echipa mai experimentata și mai valoroasa decât actuala a Sibiului.
      In rest, sincer, fără supărare, ai un stil de a pune problema de parca te-ar chema... Costescu

      cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ ciuk
      Acm klr n lb roma. dr pte vren s alt citesc & intel ke vreai spus.

      cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Uplifter
    Ai dreptate dacâ tu compari maciuca cu gavriloaia şi bishop török. Lai uitat pe stan sâ l pui ın primii 5.fiecare are pârerea lui . Ps.bine ai venit nenea titi de gramaticâ

    cu 2 ani în urmă (19.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!