Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a obținut calificarea în semifinalele LNBM

BCM U Pitești a obținut calificarea în semifinalele LNBM

În Sala Transilvania, BCM U Pitești a trecut din nou de BC CSU Sibiu, 77-65 și și-a asigurat un loc în semifinalele LNBM. 

Formații de start: 

BC CSU Sibiu - Gavriloaia, Rathat-Meyes, Addison, Torok și Cooper; 

BCM U FC Argeș Pitești - Măciucă, Talton, Jeremic, Bishop și Jevtovic; 

Argeșenii au început bine partida și la jumătatea primului sfert conduceau cu 11-10 în urma unui coș de la distanță semnat de Jeremic. Finalul sfertului a aparținut însă sibienilor, care au reușit să ducă scorul la 24-20 datorită unor triple marcate de Reynolds și Addison și a unei pătrunderi reușite de agilul Kaelin Jackson. 

Marquis Addison a profitat de absența de pe terenul a lui Rathan Meyes și a înscris primele 4 puncte din sfertul secund ale echipei sale, 28-24, ceea ce l-a obligat pe Tudor Costescu să ceară timp de odihnă. Cele două echipe au schimbat o serie de coșuri, iar Bishop a redus ecartul la doar o posesie, 36-33. Au urmat momente haotice de joc, întrerupte de un floater reușit de Lucas Tohătan, 39-33. În ultimele secunde ale sfertului doi, Mihai Măciucă i-a furat mingea lui Xavier Rathan-Meyes după care a stabilit scorul pauzei, 39-37 în favoarea lui BC CSU Sibiu. 

După 20 de minute de joc, Tony Bishop era cel mai bun marcator cu 15 puncte. Americano-panamezul era secondat în topul celor mai buni marcatori de Marquis Addison 11 puncte. 

Tot la pauza mare, Rathan-Meyes avea 5 mingi pierdute în 14:29 de minute petrecute pe teren, un număr egal cu mingile pierdute de toți jucătorii lui BCM U Pitești. 

BCM U Pitești a preluat conducerea pe tabelă în debutul sfertului trei, după un run de 8-0, 45-39. Evident, acest lucru l-a nemulțumit pe Fleșeriu, care a cerut time-out. Timpul de odihnă nu a efectul scontat, iar argeșenii au înscris alte 5 puncte fără să primească niciun răspuns, 50-39. După un nou time-out cerut de Fleșeriu, Rathan-Meyes a înscris primele puncte ale Sibiului din repriza a doua, 50-41. Pe parcursul următoarelor minute de joc, sibienii s-au apropiat în câteva rânduri la 6 puncte, dar sfertul decisiv a început de la 60-51 în favoarea trupei antrenate de Costescu după ce Gheorghe a scuturat plasa de la mare distanță. 

Pe parcursul sfertului decisiv, BC CSU Sibiu a forțat revenirea, însă de cele mai multe ori a avut de suferit din cauza selecției aruncărilor. De partea cealalată, BCM U Pitești a gestionat mai bine situația și a obținut victoria, 77-65 și implicit calificarea în semifinalele LNBM.

Remarcați

Mladen Jeremic - 20 puncte; Tony Bishop - 18 puncte; Gary Talton - 11 puncte; Mihai Măciucă - 7 puncte; 

Xavier Rathan-Meyes - 22 puncte, 7 recuperări, 7 mingi pierdute; Marquis Addison - 15 puncte.

*foto: facebook/ BC CSU Sibiu 

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Nici nu știu
    Dacă să mă bucur sau să mă întristez. Pentru că Piteștiului a aratat atât de bine în ambele reprize secunde încât nu doar ca ne pot bate si pe noi in seminfinale, dar au șanse bune și în finală.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Nici nu știu
    Dacă să mă bucur sau să mă întristez. Pentru că Piteștiului a aratat atât de bine în ambele reprize secunde încât nu doar ca ne pot bate si pe noi in seminfinale, dar au șanse bune și în finală.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    cateva eterne
    - FT jale. Nu ca nu as fi spus acelasi lucru si sezonul trecu si cel dinainte.
    - rep 2 wrt rep 1 - jale aka picam pe final ca popicele. Daca avem de unde. A se citi, ne citesc adversarii de ne sar capacele.
    - scheme de joc - nu prea stiu ce-s alea.
    Propun sa stam pe banca pana ne cresc juniorii.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Pușchea pe limbă!
    Ca să-l parafrazăm pe bietul Dan, s-a făcut dreptate la principii și Sibiul a jucat doar acasă în acest play off... Achim are acum o alegere simplă: să-l răzbune pe Dan și să acceadă în finală. Surprizele s-au terminat pe partea asta de tablou, așteptăm și surprizele din cealaltă jumătate!

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Pitestiul a demonstrat ca e echipa mai buna, mai pregatita mental si a castigat 100% meritat. Felicitari si succes mai departe cu Oradea.
    Probabil nici cei mai pesimisti suporteri nu se asteptau la o eliminare atat de repede. Din pacate vina nu cred ca este a unei anumite persoane, cred ca este o vina colectiva, Absolut nimeni nu s-a ridicat la nivelul unui meci de playoff, iar rezultatul este cel care este... unul rusinos, la fel ca si cel de anul trecut.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Aoleu
    Probabil că nu am urmărit suficient de multe meciuri ale Sibiului, dar cele pe care le-am văzut m-au convins că Sibiu este o echipa cu toate șansele la titlu. Nu pot decât sa îmi imaginez dezamăgirea. Pe de altă parte, felicitări Piteștiului, au făcut un meci frumos, și succes pe semifinala!

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Bucură-te
    Noi ne-am bătut singuri

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Imi pare rau
      In meciurile cu noi pareati echipa de finala, succes pentru la anul!

      cu 2 ani în urmă (20.05.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Pt
    @Sebas

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • Sorin Corocea :

    Schimbare
    Dubla dezamagitoare pentru CSU, e momentul sa plece Fleseriu, veci pururi nu vom avea performante pe masura asteptarilor cu un antrenor atat de slab...

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu Pitesti
    Ca neutru, dar cu ceva surse în domeniu, opinia mea este ca Sibiul anul asta a avut o evoluție conforma cu forțele ei financiare.
    În anii trecuți echipa a performat peste nivelul bugetului, uneori chiar mult peste.
    Eu pot sa înțeleg pretențiile fanilor de acolo, insa asa cum ii știu pe majoritatea, oameni care cunosc fenomenul, ar trebui sa realizeze ce se poate obține raportat la ce inputuri sa zic asa bagi.
    As întreba, ce echipa din playoff are în componenta 2 rookie? Aveți idee ce bani iau băieții ăștia? Va zic eu, la nivelul tinerilor noștri romani. Iar evoluția lor, cu tot talentul și bunăvoința, este pe măsură, adică aduc un aport mic.
    E ușor sa ceri sa plece un antrenor, s-a cerut asta pe aici tuturor, culmea pana și d-lui Achim, dar oare ce antrenor de valoare, experienta și realizări ar veni la Sibiu pe banii aia?
    Dați antrenorului un buget aproape de Cluj și Oradea și atunci da, "judecati-l".
    Piteștiul este exact în situația inversa. Ani de zile a performat mult sub banii investiți, iar anul asta în sfarsit ajunge acolo ar trebui.
    Oare întâmplător semifinalele se joaca între echipele cu primele 4 bugete din tara?
    Bafta tuturor!

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Bugetul
      Din ce stim pe surse , bugetul echipei se invarte in jurul la 800 000 de euro. Depinde cum ti dramuiesti . Din ce auzim pe surse comisioanele ar fi destul de mari la jucatorii americani , dar ma rog sa zicem ca-i pe bune.Daca ne luam dupa bugete Obradovici n-ar fi castigat niciodata nimic. Cert este ca la capitolul joc colectiv , Achim a avut toti anii astia buget sub Cluj. Cert este ca la cap. joc colectiv, CSU niciodata nu a fost in primele 4 echipe. Anul trecut o incercat ceva cu treite si semidistanta, anul asta a revenit la atletic. Daca la inceput lumea era suprinsa acuma a devenit previzibil si redundant.Lipsa presiunii Salii de la Sibiu au fost de asemenea un factor. E timpul pentru altcineva. Eu la-s incerca pe Costescu .

      cu 2 ani în urmă (21.05.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Sibiu Pitesti
    Ani de zile Sibiul a avut abordarea (normala as spune) "facem eforturi mari pentru fiecare etapa in parte, si le luam pe rand". Asta a insemnat ajungerea in play off fara probleme si chiar de pe o pozitie fruntasa in clasament si terminarea "benzinei" in fazele superioare. Acum au incercat altceva, se pare, dar nu a functionat. Iar capac la toate a fost atat lipsa ajutorului suporterilor din sala (care a fost intotdeauna consistent, cred ca orice adversar poate confirma asta), cat si sistemul de joc din acest sezon. Citeam intr-un comentariu de la un alt articol ca Pitestiul a jucat mai multe jocuri oficiale in acest sezon la Sibiu decat acasa. Deci care "avantaj a terenului propriu"?

    Sincer, eu nu ma asteptam sa castige aceasta serie Pitestiul (sa ia un meci da), credeam mai degraba ca au o echipa capabila sa ia Cupa Romaniei prin minutele multe pe care le au jucatorii romani.
    Felicitari Pitesti pentru accederea in semifinale. Antrenor aveti, jucatori aveti, moralul ar trebui sa fie foarte bun in acest moment.

    Ce ar trebui sa invete (cel putin Oradea) din experienta Sibiului?: Nu subestima echipa adversa. La loturi cat de cat asemanatoare valoric sau, jucatori "punctuali", orice detaliu conteaza si antrenorul poate mai mult decat pare la prima vedere.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Nu stiu
    ce s-a intamplat cu Sibiul dupa turneul de la Istambul. Parca acolo au atins varful de forma, dupa care incet, incet s-au stins. Mare dezamagire pentru suporteri, probabil vor urma masuri mai radicale.

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Piteşti
    Felicitâri ptr costescu.impreuna cu achim cei mai buni antrenori români. plecarea lui ionut georgescu se pare câ a cantarit mult la sibiu şi voluntari

    cu 2 ani în urmă (20.05.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ... well
      spui tu ceva aici...

      cu 2 ani în urmă (20.05.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Hipstereala, vaicareala de Sibiu.
      De vreo 6, 7 da Sibiul pe dinafatra de hipsteri , competenti si vedete. Gen Fleseriu, se da mare autoritate in baschet, foarte arogant, le stie pe toate , se plange tot timpul : ca n-are secund , ca nu-i inteles , ca n-are bani , ca-l fura arbitrii , ca n-are sala, ca se antreneaza prin parcuri, ca are salariul prea mic ssi ca putea sa mearga in alte parte dar o ales sa vina la Sibiu s.a.m.d. Numai ca vine si clipa adevarului cand nu mai merge cu vaicareala, trebuie sa livrezi , ori adevarul e ca de vreo 2 ani nu- si face treba lui. Scheme de joc , leadership, dezvoltarea jucatorilor toate astea sunt mediocre , numai merge cu vaicareala , da-ti demisia

      cu 2 ani în urmă (21.05.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!