Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă în fieful celor de la CSM Oradea

CSU Sibiu câștigă în fieful celor de la CSM Oradea

Meciul reprogramat dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu a avut loc miercuri, 4 octombrie, în Liga Națională de Baschet Masculin, acesta contând pentru etapa a doua a Conferinței B. Medaliata cu bronz din ediția precedentă s-a impus în Oradea Arena cu 79-66, la capătul unei reprize secunde în care a dominat jocul.

Oradea: Kris Richard, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Lennard Freeman

Sibiu: Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

După un debut de meci în care s-a mers cap la cap, Oradea a putut să pună două posesii între cu reușita lui Pearson de la 8-4, același jucător fiind ulterior precis din spatele arcului de cerc pentru +7. Sibiul a beneficiat de un procentaj modest la aruncările din acțiune în continuarea primului sfert și gazdele au putut ajunge la 19-10 cu două minute rămase pe cronometru din acest parțial inaugural. Avantajul s-a repetat pe finalul sfertului și cu buzzer beater-ul ratat de Gotcher scorul a indicat 23-14.

Galben-albaștrii au înjumătățit diferența în decurs de câteva secunde și Adnam a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 26-22. Tripla lui Kuti a tăiat în continuare din deficit și sibienii s-au apropiat la un singur punct, moment în care a venit un time-out la banca gazdelor, Minchev fiind cel care a continuat seria excelentă a lui CSU Sibiu (26-29). „Leii Roșii” au răspuns cu un run de 13-0 în decurs de patru minute, reușită care a dus-o pe Oradea la 39-29, iar până la finalul reprizei diferența a rămas de măcar trei posesii și tabela a indicat 42-35 la intrarea la vestiare.

Adnam și Ivanov au marcat punctele prin care CSU Sibiu a redus la -3, tripla lui Gavriloaia fiind care a egalat situația la trei minute de la startul reprizei secunde: 44-44. Liberele lui Gotcher au ajutat-o pe CSM Oradea să pună două posesii între din nou, Uță fiind cel care a egalat după o recuperare ofensivă și CSU Sibiu a revenit la conducere apoi la 48-50. Minchev a prelungit perioada bună a oaspeților și la +7 a urmat un timp de odihnă în dreptul orădenilor, scorul după sfertul trei fiind 50-58.

Mo Pratt i-a dus pe oaspeți la 10 puncte în față în debutul sfertului decisiv și curând tabela a indicat 50-67, CSU Sibiu fiind într-un run de 9-0 în decurs de trei minute. Pearson a oprit momentele excelente ale oaspeților și Oradea a reușit încă două aruncări bune de afară pentru 59-69 la jumătatea parțialului. Galben-albaștrii au răspuns pe măsură și cu punctele lui Uță s-a făcut 61-79, în cele din urmă scorul fiind 66 la 79.

Yordan Minchev a încheiat în double-double (18 puncte, 10 recuperări), la fel fiind și Rareș Uță cu cele 12 puncte și 12 recuperări. Între cei doi a urmat Mo Pratt cu 13 puncte, 6 recuperări și 4 assist-uri.

Fără Neal și Tarolis, principalii marcatori de la CSM Oradea au fost Nijal Pearson (18 puncte, 4 pase decisive, 3/4 de la distanță) și Kris Richard (16 puncte, 3 pase decisive).

În etapa cu numărul trei, CSM Oradea va juca în fieful Craiovei, iar pentru CSU Sibiu urmează o rundă liberă.

*foto: Bogdan Isailă

18 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Oradea Sibiu
    Ma gandesc ca ghinionul oradenilor a fost ca azi au jucat oamenii mari ai adversarilor...
    Lasand la o parte ironia pe care si-o merita dupa mizeria din cupa, Oradea pare o echipa mediocra fara Tarolis si Neal.
    La Sibiu m-a surprins lejeritatea si usurinta cu care au evoluat foarte bine azi. O echipa in care pot marca multi jucatori, aparare agresiva si moderna, o prima impresie foarte buna.

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Neal
      Dat fiind ce am vazut in finala, Oradea nu prea funcționează fara Neal. Chiar daca nu e asa înalt.

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Meci
    Victorie pe deplin meritata a Sibiului. Felicitări!
    O paranteza. Eu știu ca in Ardeal cand vii la cineva acasă respecți gazdele. Se pare ca cei zece "glumeti" din galerie nu stiu acest lucru și vin la noi în sala sa ne strige "RUSINE". Ca sa le răspund în aceeași "nota": va așteptăm în play-off! Sunteți adversarii nostri favoriți!
    Va pup de la Oradea!

    Îmi cer scuze pt paranteza dar o meritau.

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • BC CSU Sibiu Lukas34:

      Rușine
      Chiar nu știe nimeni de ce au scandat 'Rusine' cei din sală?

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • MOp1:

      Rusine!
      Daca cumva esti amnezic, sau daca ai fost plecat din tara:
      Cristian Achim: „Pot să vă garantez 100% despre noi că nu a fost cazul de blat”
      Se intoarce roata.

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • Baschetbalistadevarat:

      ASUMAȚI-VĂ
      gabriel.eftimie, pe lângă partea cu rușinea, că v-au făcut blatiști și și-au pus și întrebări referitoare la Dinamo, ce ar fi trebuit să facă "glumeții" ăia ca să considerați voi că v-au respectat? Să se descalțe la intrare? Ar trebui să vă asumați, și voi și celelalte echipe, adică toți cei care ați participat la cooking show-ul live numit "RUSINEA BASCHETULUI ROMANESC". Părerea mea e că ar trebui ca toate galeriile să reacționeze la ceea ce s-a întâmplat atunci. Adică cel mai prost blat, pardon, tort, făcut vreodată. "Cofetarii" vă va defini de acum înainte, nu mai sunteți și nici nu o să mai fiți văzuți altfel.. Îmi pare rău pentru voi!

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • m4riu5 :

    nicio surpriză
    în zi bună, Oradea este un grup de jucători (era să zic echipă...) de trei sferturi din patru, indiferent de absențe de marcă sau dacă are lotul complet. Azi au fost o grupare de două sferturi...
    Cu așa prestații va fi chinuitor să ajungă până și în play-off.

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023) Raspunde
  • m4riu5 :

    între timp
    Clujul bate vicecampioana EuroCup la peste 10 puncte. Dovedind că este singura ECHIPĂ din campionatul intern, din păcate...

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • m4riu5:

      scuze
      la „doar” 9 puncte...

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Lectie de istorie
    Felicitari Sibiului. Echipa.
    Aviz Clujului: Uite ca jucatori ca Baciu, Kuti si Torok au valoare, cand le este recunoscuta.

    Sezonul trecut, etapa a doua, Oradea pierde la Timisoara. Tot inceput de campionat.

    Nicio legatura cu "cote mai mari la meciurile de baschet".

    I Love This game!

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • varu silvois:

      Felicitări Sibiului
      Că suporter UBT, mi-am arătat susținerea pentru Sibiu încă din vară și așa ca și chibiț, i-am așezat în semifinala cu șanse mai mari decat anul trecut la a prinde finala.

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Atât s-a putit
    Dacă nu jucau oamenii înalți și încă vreo doi de la Sibiu cam bătea cam la minim 80 pcte:)
    Eu zic ca tarolis e cel mai bun de la Oradea, cum e accidentat atât el cat și neal sigur Oradea mai pierde niște meciuri până își revin cei doi:).

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Erata
      Csm în loc de primul cam:) update de soft la device:)

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • Baschetbalistadevarat:

      Haha
      Batea csm la 80 de puncte azi doar daca facea blat si cu Sibiul.

      cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Se pare
    Că am jucat în sfârșit 1 la 1 cu Oradea ( în ceea ce privește jucătorii străini)(asta că să nu se mai plângă de absențe)
    Partidă bună, dar aștept mai mult de la Adnam și Ivanov
    Încă nu reușesc să-mi fac o idee 💯% despre întreg potențialul

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Achim 0 - Rinkevicius 1
    Felicitari Sibiului pentru joc, si pentru modul in care au abordat partida. Cateva observatii personale am si eu. Loturile celor 2 echipe aliniate azi au fost de valori apropiate, egale. Senzatia mea a fost ca diferenta au facut-o antrenorii. Achim pierdut, fara solutii, fara idei, pe cand TR si-a tras echipa spre victorie, a simtit cand sa schimbe, cand sa forteze, mult mai inspirat. Oradea a jucat haotic in sfertul 3, si acolo s-a si pierdut meciul. La ce am vazut azi, cred ca vor mai fi si alte infrangeri in conferinta pt noi.
    Dar, in general, ne-am obisnuit ca Oradea porneste mai greu in campionat, insa se regleaza din mers. Nu cred ca se pune problema sa ratam play off, dar nici un mare sezon nu vom avea. Sper sa fie ultimul sezon pentru Achim la Oradea. As vrea sa vad si altceva.

    cu 6 luni în urmă (04.10.2023)
    • m4riu5:

      aud că
      și Jasikevicius e liber de contract, nu doar Scariolo :-)))

      cu 6 luni în urmă (05.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    mare castig
    isi revine oradea pe parcursul sezonului, au gaz in rezervor

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!