Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă la mare luptă duelul cu SCM U Craiova

CSU Sibiu câștigă la mare luptă duelul cu SCM U Craiova

CSU Sibiu și SCM Universitatea Craiova au oferit un meci extrem de echilibrat în Sala Transilvania cu ocazia etapei a patra din Liga Națională. Jucătorii pregătiți de Tomas Rinkevicius s-au putut impune în confruntarea de sâmbătă, 14 octombrie, contra oltenilor cu 68 la 63.

Sibiu: Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

Craiova: Vitaliy Zotov, Javon Greene, George Blaj-Voinescu, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

Galben-albaștrii au răspuns cu patru puncte la rând în urma reușitei lui Țîbîrnă din spatele arcului de cerc și Craiova a revenit la conducere la 4-5, de unde Zotov a mărit diferența la două posesii. CSU Sibiu a prins un run de 7-0 pe următoarele posesii și dunk-ul lui Ivanov a dus scorul la 11-9 după o serie de ratări în ambele tabere, pentru ca apoi formația vizitatoare să preia rapid conducerea. O nouă perioadă mai eficientă pentru echipa lui Tomas Rinkevicius a urcat diferența la cinci lungimi și pe finalul sfertului scorul a devenit 20-15.

Oltenii au continuat procentajul dezastruos de la distanță în startul celui de-al doilea sfert și Zotov a putut să dezghețe situația de pe tabelă, pentru ca apoi Kuti să fie cel care a dus scorul la 23-17. Dragan a egalat după o perioadă cu 6-0 în câteva posesii pentru Craiova și Minchev a oprit pe moment seria alb-albaștrilor, după ce anterior a fost cerut un timp de odihnă la banca Sibiului. „Leii Băniei” au ajuns la patru airball-uri pe parcursul primei reprize, dar au putut egala la 30 și în perioada rămasă până la pauză diferența dintre echipe nu a trecut de trei puncte, CSU Sibiu fiind în avantaj cu 35 la 33, după buzzer beater-ul lui Barro.

Zotov și Greene au marcat primele puncte ale reprizei secunde și Adnam a ratat tripla prin care CSU Sibiu ar fi putut să revină la conducere, iar Craiova a mers la 35-42 cu reușitele lui Blaj-Voinescu și Greene. Mai bine de cinci minute au avut de așteptat fanii sibieni pentru primul coș al jucătorilor în galben-albastru în sfertul trei și au oprit astfel run-ul de 9-0 al trupei din Bănie, iar Pratt a ratat oportunitatea unui three-point play ulterior. Oltenii s-au dus la 39-45 cu layup-ul lui Zotov, de unde Pratt a apropiat-o pe CSU Sibiu la cel mult două puncte și sfertul trei s-a încheiat cu 43-48.

Liberele lui Kyle Adnam au reprezentat primele puncte din sfertul patru, iar după punctele lui Uță a urmat dunk-ul în forță pe care l-a reușit Casale (47-50). CSU Sibiu a preluat conducerea în urma unei execuții grele din partea lui Adnam și a urmat time-out-ul la banca oaspeților, iar Dragoste a continuat run-ul sibienilor, pentru ca Zotov să înscrie de afară pentru a egala la 53. Kuti a mărit avansul la patru puncte și Adnam a fost găsit liber sub panou la 61-55, după care alb-albaștrii au tăiat deficitul la unul minim și Zotov a marcat din spatele arcului de cerc în urma liberelor împărțite ale lui Barro (62-63). CSU Sibiu a venit în față cu punctele lui Mo Pratt și cu 22 de secunde rămase pe cronometru gazdele au cerut time-out, același americanul fiind precis din acțiune pe următorul atac și Blaj-Voinescu a ratat ambele libere pe care le-a obținut, după care a trimis forțat din spatele arcului de cerc și Ivanov a închis meciul cu 68-63.

Kyle Adnam a adunat 19 puncte, Mo Pratt a contribuit cu 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, iar Pavlin Ivanov a stat cu 11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Vitaliy Zotov a răspuns cu 24 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări, iar Nik Dragan a fost următorul pe lista marcatorilor din tabăra Craiovei cu 12 puncte și 3 recuperări.

Pentru CSU Sibiu (3-0) urmează primul duel din FIBA Europe Cup în acest sezon, miercuri (18.10) pe teren propriu cu Caledonia Gladiators, după care în weekend-ul viitor galben-albaștrii vor juca în LNBM la Pitești. SCM U Craiova (0-2) beneficiază de o rundă liberă cu următoarea ocazie.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    KUTIne lasăm păgubași
    Kuti iar încălzește banca iar mirel e spectator la dragoste

    cu 6 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!