Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă meciul trei cu U-BT, în fața unui public senzațional

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
26.04.2016

CSU Atlassib Sibiu a obținut o victorie importantă luni seara, reușind să învingă pe U-Banca Transilvania în meciul trei dn play-off, scorul general fiind acum 1-2. Sibienii nu aveau decât varianta unui rezultat pozitiv pentru a putea merge mai departe, în play-off, și cu toate că partida a fost extrem de echilibrată, elevii lui Dan Fleșeriu au reușit în cele din urmă să câștige în fața propriilor suporteri, cu scorul de 93-91.

Suporterii sibieni au pregătit o coregrafie impresionantă pentru partida cu U-Cluj, împingându-i de la spate pe baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu spre o victorie care le permite să dispute și meciul patru. Zeci de suporteri clujeni au fost și ei alături de U-BT, în Sala Transilvania din Sibiu adunându-se laolaltă în jur de 2.500 de persoane.

Cele două combatante au mers cap la cap în majoritatea timpului, ambele alternând la conducere pe tabela de marcaj. Balul a fost deschis de Torok, care a punctat din interiorul semicercului, însă Popa Calotă a transformat liberele care au făcut 2-2. Scorul s-a menținut strâns, cele două echipe trecând, pe rând, la conducere. Clujenii s-au distanțat la cinci lungimi pe finalul sfertului, adjucându-și prima secvență cu scorul de 22-17.

Gazdele au început actul secund cu un parțial de 5-0, Harrison, de la linia de libere, și Hardy, cu un dunk și un coș din interiorul semicercului, aducând egalarea: 22-22. Precizia lui Todic de dincolo de semicerc o ducea pe U-BT în avantaj, iar Dykes mărea ecartul la 7 puncte, după două coșuri consecutive. Galben-albaștrii au redus din deficit, tabela indicând egalitate cu patru minute înainte de pauza mare: 37-37. U-BT se instala din nou la conducere după o reușită de la mare distanță a lui Pasalic, același jucător mărind diferența, după un coș din interiorul semicercului. Clujenii au intrat la vestiare cu un avantaj de trei puncte: 46-49.

Zigeranovic a trimis mingea în coș imediat după startul sfertului trei, iar gazdele au răspuns prin Calotă și Gilbert, care au adus egalarea: 51-51. Baschetbaliștrii lui Marcel Țenter s-au distanțat din nou la cinci puncte, grație coșurilor lui Kuti și Adamovic, dar sibienii s-au ținut aproape de adversar, reușind să treacă și la conducere. Hardy marca pentru 63-62, însă, la fel ca în primele două sferturi, clujenii terminau sfertul în avantaj: 68-71.

În ciuda eforturilor de a trece în avantaj pe tabela de marcaj, sibienii s-au văzut conduși în decisiv timp de șapte minte. Cu trei minute înainte de final, Lalovic aducea egalarea, cu un coș din afara semicercului: 85-85, timpul rămas din joc fiind plin de tensiune. Todic a trecut-o pe U-BT la conducere, Lalovic a părăsit terenul pentru cumul de greșeli personale, iar Dykes a transformat una din cele două libere, Dan Fleșeriu fiind nevoit să ceară timp de odihnă. Discursul ținut de technician elevilor săi părea să dea roade. Igor Mijajlovic punctând de două ori la rând de la mare distanță. CSU Sibiu era în avantaj, însă Pasalic se remarca încă o dată de dincolo de semicerc, aducând egalarea: 91-91. Harrison a închis tabela, transformând cele două libere primite în  urma unui falut, iar mingea trimisă de Dykes în ultimele secunde sărea din inel, spre bucuria fanilor sibieni.

S-a terminat 93-91, iar cele două rivale se reîntâlnesc miercuri, tot în Sala Trasilvania, pentru disputarea meciului patru din play-off.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Gilbert, americanul terminând partida cu 25 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție.

De partea cealaltă, Dykes și Pasalic au adunat câte 19 puncte fiecare.  

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu 

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Digi Sport
    In primul rand felicitari sibienilor pentru victorie. Am ramas cu un gust amar ca am condus in mare parte a meciului si apoi am pierdut, dar gustul si mai amar l-am avut ca a trebuit sa urmaresc meciul pe livescore-ul FRB. O mare dezamagire lipsa de organizare a postului Digi Sport.

    Digi Sport 1,2,3,4 ... 4 canale de sport ... deservite de 5 CARe de transmisie si sa nu fii in stare sa transmiti un meci decisiv de playoff Cluj-Sibiu ... chiar penibil. Orice scuza, te face si mai penibil ... in frunte cu dl. Lecca care cauta scuze propriilor decidenti. O reactie decenta ar fi fost asumarea erorii si punct.

    Din pacate, realitatea cruda este ca baschetul nu se ridica nici macar la nivelul de audienta a meciurilor AMICALE din fotbal:

    18 ianuarie 2016, 16:24

    "TOATE meciurile amicale ale Stelei din cele două cantonamente ale iernii vor fi transmise ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport 1"

    http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Toate+amicalele+Stelei+din+aceasta+iarna+vor+fi+transmise+IN+DIR

    Pai cand vedem noi baschet pe Digi 1??? NEVER.
    Vom sti ca baschetul a ajuns la nivelul de audienta a meciurior AMICALE din fotbal cand vom vedea meciuri de baschet din campionatul intern pe Digi 1 ... deci mai e mult pana departe.

    Insa, cu formatori de opinie aroganti precum dl. Lecca, care se scuza ca n-a putut opri ploaia in loc sa admita o eroare evidenta a postului DigiSport prin nepregatirea unui planul B in caz de amanare a meciului de tenis (situatie intalnita frecvent in acest sport) ... greu ... foarte greu.

    cu 8 ani în urmă (26.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    dubito...
    Eu chiar pun la indoiala in acest moment, daca un meci de tenis cu protagonistii prezentati, este vizionat de mai multe persoane decat unul de baschet. E posibil sa existe la ei o statistica de 5 ani pe care o flutura in fata de fiecare data in astfel de cazuri.

    cu 8 ani în urmă (26.04.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea:

      @ ydesh_apu
      Nastase si Tiriac le-ar fi creat un prejudiciu de imagine mult mai mare daca n-ar fi transmis meciul. Aici n-a mai fost vorba de rating ci de faptul ca singurul turneu de tenis din RO s-a aflat la ultima editie datorita unui "management exceptiona"al autoritatior romane (respectiv ISU). Sunt de acord ca meciul trebuia transmis. Insa, in nici un caz DigiSport n-ar fi trebuit sa se bazeze pe acel CAR de transmisie care trebuia prevazut sa ramana in Bucuresti in caz de amanare a meciului de tenis si sa fi facut o planificare mai buna. Pana la urma nici eroarea asta nu e capat de tara, insa deranjant este cand nimeni nu-si asuma si mai mult, comentatorii care in situatia data se considera "neinsemnati" isi cer scuze ca n-au putut opri ploaia.

      Asuma-ti frate (in numele statiei pe care o reprezinti) ca ai facut o planificare gresita, incaseaza cu demnitate toate criticele si in felul asta dai speranta pentru viitor. Dar cu atitudinea ca DigiSport n-avea ce face din cauza ploii ... nici o speranta.

      cu 8 ani în urmă (26.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      baschet vs fotbal
      Asa este Eduard, e justificata decizia "de moment", cauzata de schimbarile de plan, dar trist e sa vezi ca doar carul alocat sporturilor "de nisa" (tenis/baschet) e folosit pe post de joker la risc, unde poate aparea situatia de overbooking, cel alocat partidei de fotbal de ieri dintre FC Voluntari si CSU Craiova a fost "sfant", rezervat doar pentru meciul respectiv.

      Asta este, nu putem comenta prea mult, Digisport e un post privat, si transmite in functie de audienta si de alte interese proprii. Atata timp cat oricare meci de fotbal din coada clasamentului aduna mai multi privitori decat meciul de baschet cu cea mai mare grad de interes (si aici nu ma refer neparat la meciul de ieri, ci chiar la o finala de cmapionat), nu putem emite pretentii.

      cu 8 ani în urmă (26.04.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      televizare
      Cu tot respectul pentru suporterii Muresului si a Craiovei, cred ca se putea renunta la meciul Mures - Craiova in favoarea celui de la Sibiu; asta in cazul in care se pare ca 4 canale stau in 5 statii de transmitere. La mai mare

      cu 8 ani în urmă (26.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @Eugen Cristea
      Poate pentru Digi versus restul telespectatorilor, ar fi creat prejudiciu. Pe telespectatorii de baschet insa nu i-ar fi influentat si audienta ar fi ramas aceeasi. Sunt de acord cu ceea ce scrii cu exceptia ISU. Daca e vb de autorizari (am umblat si eu dupa asa ceva), daca lucrarea e conforma ISU o autorizeaza. Daca nu, nu. Sau daca beneficiarii nu fac demersuri sa se autorizeze din start, atunci trebuie reexpertizat obiectivul ca sa obtii autorizatia si aia costa de te termina.

      cu 8 ani în urmă (27.04.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu pt E. Cristea
    Te felicit pt punctul tau de vedere

    cu 8 ani în urmă (26.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Cit despre DIGI SPORT- o decizie halucinantă, nu se poate asa ceva, ne termina cu tenisul....

    cu 8 ani în urmă (26.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    pai....
    ce sa mai spunem daca mai bine de jumatate din meciurile de play-off de pana acuma nu au fost si nu sunt transmise?!?

    Nici oradenii nu vad 2 meciuri de la Galati...

    Pacat!

    cu 8 ani în urmă (26.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!