Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă restanța cu Dinamo, după o repriză de prelungiri

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.03.2022

CSU Sibiu câștigă restanța cu Dinamo, după o repriză de prelungiri

BC CSU Sibiu ajunge la 11 victorii în Liga Națională, după succesul de pe teren propriu, din restanța cu Dinamo București. Formația de pe malul Cibinului s-a impus cu 83-81, după un meci ce a avut nevoie de o repriză de prelungiri.

Miguel Angel Hoyo a început cu Lucas Tohătan, Monyea Pratt, Justas Tamulis, Tanner McGrew și Rareș Uță. Hakan Demir i-a titularizat pe Andrei Mandache, Viktor Gaddefors, Cecil Williams, Alexandru Coconea și Keith Clanton.

Uță a deschis scorul după o acțiune de pick and roll cu Tamulis. Ambele echipe au avut mari dificultăți în ofensivă, iar scorul era doar 6-0 după patru minute, înainte de un and-one al aceluiași Uță. Mandache a spart gheața pentru alb-roșii, de la semi-distanță, dar McGrew a mărit ecartul cu prima triplă a confruntării. În urma unui run condus de Tarrant și Williams, Dinamo prelua pentru prima oară conducerea (11-12). Același Tarrant a profitat de o greșeală a lui Năstruț și a finalizat cu un and-one în tranziție. Dinamoviștii conduceau cu 19-12 după primul sfert.

Jackson a inaugurat sfertul doi printr-un layup pe fastbreak. Tarrant l-a făcut la buzunare pe Dragoste și a creat primul avantaj de două cifre al confruntării (12-23). Korita a amplificat momentul bun al echipei sale cu un coș de la distanță. Seceta vulturilor a fost oprită de liberele lui Padgett. Alb-roșii au continuat să domine la inel, iar Berceanu a dus scorul la 18-32, după ce a finalizat pasa lui Korita. Tohătan printr-un floater și Uță cu un coș-fault și-au apropiat echipa la mai puțin de 10 lungimi (23-32). Rareș a înscris și în tranziție, forțându-l pe Hakan Demir să ceară timeout. Gaddefors a oprit sângerarea dinamoviștilor cu un cârlig și două aruncări libere transformate. La pauza mare, alb roșii conduceau cu 41-32.

Mandache a înscris prima aruncare din acțiune a celei de-a doua jumătăți, din spatele semicercului. Tohătan l-a fentat spectaculos pe Clanton pentru a pune două puncte pe tabelă. Padgett l-a învins și el pe pivotul lui Dinamo, iar scorul era 38-44. Centrul american al lui Dinamo a replicat cu un and-one. Padgett și Clanton au continuat să se dueleze sub cele două panouri. Tripla lui Tohătan o apropia pe CSU la 4 puncte (56-60), iar Hakan Demir a cerut timp de odihnă. Imediat după acesta, Tamulis a mai înscris două puncte. Clanton a oprit seceta dinamoviștilor. Pratt a egalat pentru gazde, la 52. Padgett a fost cel care a redat avantajul sibienilor. Înaintea ultimelor 10 minute, galben-albaștrii conduceau cu 56-54.

Korita i-a readus imediat la conducere pe alb-roșii, prin două coșuri dificile de trei. Blake a raspuns repede cu o pătrundere spectaculoasă, dar Jackson și-a luat zborul spre inel la următoarea posesie. Schaftenaar a dus scorul la 61-62 cu un coș de la distanță. Mandache a fost lăsat liber în spatele semicercului și i-a făcut pe adversari să plătească, dar Schaftenaar a continuat sfertul bun și a egalat la 67 prin același procedeu. Dup câteva minute cu probleme pentru ambele ofensive, Tamulis și McGrew au adus două puncte de la linia de libere, iar tabela indica 73-69. Tarrant a răspuns cu o triplă și două aruncări libere. Ricky a mărit ecartul la trei puncte, cu 28 de secunde rămase de jucat, printr-un layup spectaculos. Tamulis a egalat, după pasa lui McGrew. Disputa a intrat în prelungiri, după ratarea lui Jackson. Williams și Tamulis au deschis minutele suplimentare cu câte două reușite de la linia de pedeapsă. Tarrant și Clanton au readus-o pe Dinamo în avantaj, după ce Padgett înscrisese de sub inel. Tamulis a înscris trei puncte în finalul de meci, iar sibienii s-au impus cu 83-81.

În următoarea etapă, CSU Sibiu evoluează în deplasare, cu SCM Timișoara. Dinamo primește vizita lui Miercurea Ciuc.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!