Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă returul cu CSM CSU Oradea la o diferență de 7 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
04.01.2018

csu sibiu csm csu oradea

CSU Sibiu a obținut un nou succes în fața celor de la CSM CSU Oradea în acest sezon competițional, elevii lui Dan Fleșeriu reușind să încheie meciul din această seară cu o victorie. După ce au condus cu 17-0 în debutul partidei, galben-albaștrii s-au văzut egalați în actul decisiv, dar au reușit în cele din urmă să se impună cu scorul de 83-76.

Sibienii au avut un start fenomenal. Gazdele au făcut legea pe teren în primele cinci minute din partidă, având la jumătatea actului inagural 17-0. Pratt a deschis balul cu o reușită de dincolo de semicerc, iar Kinnard a dovedit o precizie uimitoare la aruncările de la mare distanță, marcând 3 din 3. Orădenii au încercat să revină mizând pe aruncările de la mare distanță și au reușit în cele din urmă să încheie primul sfert cu 14 puncte marcate.

Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 25-14 în favoarea gazdelor, care și-au mai pierdut din inspirație pe parcursul secvenței secunde, oaspeții reușind să se apropie la doar patru puncte, scor 35-31, cu trei minute înainte de pauză. Jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au redresat și s-au distanțat din nou pe tabelă, intrând la vestiare cu un avans de 9 puncte.   

Gazdele au revenit în forță de la vestiare, ducându-se la 13 puncte, însă au început să piardă teren după jumătatea sfertului. Orădenii au redus din deficit, iar coșurile reușite de Pasalic și Richard o apropiau pe Oradea la 6 puncte, scor 52-46. Același Richard marca 2 minute mai târziu și micșora ecartul la doar 4 puncte.

Sibienii au reușit să se desprindă din nou pe tabelă, Pratt stabilind o diferență de 10 puncte, 62-52, cu un minut rămas din penultimul act. Oradea a răspuns prin Trotter, care a marcat o dublă din afara semicercului, scorul înaintea decisivului fiind 62-58. 

Dacă în primul sfert reușiseră să conducă cu 17-0, sibienii s-au văzut cu victoria aproape scăpată printre degete în ultimul act, când orădenii s-au apropiat la un punct: 62-61. Un minut mai târziu, Valeika marca de la linia de libere și tabela arăta egalitate: 64-64. Dragoste și Laser au punctat apoi pentru CSU Sibiu, echipa lui Dan Fleșeriu reușind să se distanțeze din nou pe tabelă. Cu o nouă reușită a lui Pratt, Sibiul stabilea o nouă diferență de 10 puncte, 76-66, gazdele reușind să țină de avantaj în ultimele minute de joc. Cu scorul de 83-76, Sibiul obține al doilea succes în fața celor de la CSM CSU Oradea în acest sezon competițional.

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu a fost Monyea Pratt, care a încheiat partida cu 22 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Alți patru jucători sibieni au terminat partida în double-digits, fiind vorba de Mirel Dragoste (14), Tyler Laser, Lawrence Kinnard și Marcel Davis câte 11. 

De la CSM CSU Oradea s-a remarcat Kristopher Richard, cu 17 puncte și 2 recuperări.

*foto: Cristian Cojocariu/Emoții Galben-Albastre

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dragoste
    Mirel a inteles ca pt a primi minute trebuie sa devina un aparator excelent , are minutele asigurate pe teren si are incredere si in ofensiva. Felicitari !!!
    Willy Brosser poate sa-i urmeze exemplul. Are un arsenal ofensiv foarte bun : forta de patrundere, aruncare dar trebuie sa inceapa cu APARAREA

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    DIGI
    Bai las-o dracu', cum ba sa comentezi un meci de baschet, cand tu habar n-ai de sportu asta! Cum ba sa spui ca "Mandache a pierdut posesia pentru ca nu a respectat distanta fata de adversar in momentul repunerii"
    Eu ma plangeam pana acum de Ciurescu, dar acum ala' e zeu.

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      Oooo, daaaaa !!!
      Un asa specimen n-am mai vazut. Merita facut un montaj cu toate perlele lui.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!