Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă ultimul meci în fața propriilor fani în anul 2022

CSU Sibiu câștigă ultimul meci în fața propriilor fani în anul 2022

BC CSU Sibiu a controlat în totalitate meciul de pe teren propriu contra lui CSM VSKC Miercurea Ciuc și s-a impus cu 98-75 sâmbătă seara (17.12) la ultima apariție din anul 2022 în Sala Transilvania. Formația galben-albastră a reușit să-și depășească recordul stagional de puncte marcate cu ocazia acestui duel.

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Sebastian Ionescu, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

Miercurea Ciuc: Amedeo Casale, Nemanja Manojlovic, Cezar Stănescu, Vladislav Frolov, Meshack Lufile

Sibiul a condus la capătul primelor atacuri (4-0), Manojlovic fiind cel care a putut egala, apoi cu o serie de 10 puncte la rând gazdele ajungeau la 14-4 în urma dunk-ului lui Roberts Blumbergs. Timpul de odihnă pe care l-au cerut harghitenii a fost de folos și Manojlovic scutura plasa pentru trei puncte, Lufile înscriind apoi pe atacuri consecutive, 16-11. Blumbergs reușea un nou dunk și scorul primului sfert l-a stabilit Casale, 18-13, după ce în ultimele două minute ale parțialului nu s-a înscris deloc.

Tripla lui Ozkan a deschis cel de-al doilea sfert și Barro înscria apoi pentru 23-15, Casale apropiind Miercurea Ciuc la patru puncte cu un dunk, dar apoi Ionescu și Gavriloaia au modificat situația de pe tabelă pentru 28-19. Liberele transformate ale lui Barro duceau Sibiul la +10, Casale găsind în două rânduri posibilitatea unui răspuns și Manojlovic înjumătățea handicapul cu tripla de la 32-27, la jumătatea parțialului Basti Ionescu punctând cu un coș de trei. Ionescu a ajuns la opt puncte la rând și făcea 40-29 și cu un joc colectiv excelent se ajungea la 45-33, diferența la pauză fiind de +13 în dreptul Sibiului, 51-38.

Dallas Walton era cel care ducea diferența la +15 cu reușitele sale din debutul reprizei a doua, 55-40, Casale împărțindu-și apoi liberele și Blumbergs înscria un coș de trei puncte pentru 58-43. Gaston Whelan devenea principalul marcator al galben-albaștrilor cu reușita de la 63-45, moment în care oaspeții solicitau un timp de odihnă, Manojlovic punând apoi următoarele puncte pentru Miercurea Ciuc (66-49), peste ceva timp fiind acordat un fault tehnic pentru oficialii harghitenilor și Blumbergs făcea 74-53, scorul după 30 de minute fiind 76 la 59.

Ciucanii au început cu 6-1 sfertul final și Manojlovic era precis la 77-65, moment urmat de două coșuri la rând pentru CSU Sibiu și la 81-65 venea un time-out din partea oaspeților. Mirel Dragoste n-a ratat de la linia de fault și diferența s-a apropiat de +20, Aurelian Gavriloaia fiind precis din colțul terenului și tabela a indicat 88-67, avantajul crescând după layup-ul lui Gaston Whelan. Echipa de pe Cibin a reușit cea mai bună prestație ofensivă în acest sezon al Ligii Naționale cu ocazia acestui meci și a câștigat în cele din urmă cu 98 la 75.

CSU Sibiu ajunge la 6-4 bilanț după acest rezultat, iar CSM Miercurea Ciuc coboară la 2-8. Sibienii vor evolua la Târgu Mureș pentru ultima dată în 2022, iar Miercurea Ciuc o să primească vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

Gaston Whelan, Roberts Blumbergs și Dallas Walton au înscris toți câte 18 puncte, primul fiind în double-double după ce a avut și 10 pase decisive.

Nemanja Manojlovic a totalizat 31 de puncte și 5 recuperări pentru Miercurea Ciuc, Meshack Lufile (17 puncte, 9 recuperări, 3 capace) și Amedeo Casale (13 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții) fiind următorii marcatori.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Whelan
    Singurul lucru bun de la CSU in acest sezon este Whelan, pentru mine personal, e o incantare sa il vad jucand. Daca langa el si Blumbergs am mai aduce 2 baschetbalisti, am putea visa la play-off.

    cu 1 an în urmă (18.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    top 5
    Mai e mult pana ... departe.
    In grupa A sunt 4 echipe (Ploiesti, Craiova, Sibiu, Pitesti) care se bat pt ultimele 3 locuri care asigura calificarea mai departe. Deocamdata par in avantaj Ploiesti si Craiova (care au un meci castigat cu Rapid).
    In meciurile directe (intre cele 4) Sibiu si Craiova au 2-1, celelalte 1-2, dar totul se ... joaca.

    cu 1 an în urmă (18.12.2022) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    victorie de moral
    Manojlovic a rupt de la ciucani. in rest, sibiul a aratat forma buna cu o echipa slaba. sper sa reuseasca mult mai multe in acest sezon

    cu 1 an în urmă (24.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!