Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu caută a patra victorie pe teren propriu în 2022

CSU Sibiu caută a patra victorie pe teren propriu în 2022

CSU Sibiu are trei meciuri câștigate pe teren propriu în anul 2022, trupa de pe Cibin primind miercuri, 16 martie, vizita lui Dinamo București într-o restanță din etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Atât Sibiul, cât și Dinamo se află într-o serie de victorii, bucureștenii câștigându-și ultimele trei partide. În privința eșecurilor, ambele au 11 rezultate negative în această ediție a Ligii Naționale, CSU Sibiu beneficiind de un meci în plus disputat față de Dinamo.

Echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo vine după succesul împotriva lui U-BT Cluj, 85-82 în Sala Transilvania, în Derby-ul Ardealului având prestații foarte bune autohtonii Lucas Tohătan și Rareș Uță, conducătorul de joc fiind principalul marcator al partidei, cu 22 de puncte. Tohătan a ajuns cu acea ocazie la cinci partide consecutive în double digits, reușind și cea mai bună performanță stagională în Liga Națională.

Ofensiva lui Dinamo, în creștere

Bucureștenii au reușit să înscrie câte 88 de puncte Stelei și Rapidului în ultima perioadă, iar cu Galațiul formația lui Hakan Demir a pus 75 de puncte pe tabelă. Prestațiile ofensive vin în contextul în care, anterior, Dinamo a avut trei meciuri în 2022 cu mai puțin de 70 de puncte înscrise, două dintre acestea consemnându-se pe teren propriu.

Ricky Tarrant are 13.5 puncte în medie în ultimele două etape, iar Keith Clanton a contribuit cu aproape 9 recuperări în medie în seria de victorii pe care o are Dinamo. Viktor Gaddefors, Andrei Mandache și Lawson Korita au bifat prestații bune în această perioadă, primii doi având minim 10 puncte înscrise în două ocazii.

Duel important pentru un loc în playoff

Lupta de la locul 5 în jos începe să devină strânsă în Liga Națională, existând o echipă cu 11 victorii (Timișoara), patru cu 10 meciuri câștigate (Steaua, Ploiești, Constanța și Sibiu), iar Dinamo urmează cu 9 partide câștigate.

Un succes pentru sibieni ar însemna egalitate perfectă în bilanțul victorii-înfrângeri, pentru prima dată în acest sezon, iar alb-roșii ar egala-o pe CSM Petrolul Ploiești dacă se impun în Sala Transilvania.

Statistica este ușor de partea galben-albaștrilor, care au medii mai bune în privința punctelor marcate (80.9-76.0), la capitolul assist-urilor (18.8-14.9) sau la procentajele din interiorul arcului de cerc și de la distanță. O diferență importantă se înregistrează la linia de fault, unde bucureștenii aruncă cel mai modest din campionat, cu doar 63.6%.

Partida o să fie transmisă în direct pe Digisport 4, LookSport și YouTube FRB TV începând cu ora 17.00.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!