Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu caută revanșa în fața celor de la FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.12.2023

CSU Sibiu caută revanșa în fața celor de la FC Argeș

Etapa a 14-a a Ligii Naționale propune un duel extrem de atractiv în grupa A, între două dintre echipele de tradiție ale Ligii Naționale. CSU Sibiu primește vizita lui FC Argeș Basketball sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 19:00.

În meciul din tur, alb-violeții au reușit să le administreze rivalilor primul eșec în competiția internă, în actuala stagiune. Gruparea de pe malul Cibinului venea după victorii cu CSM Constanța, CS Vâlcea, CSM Oradea sau SCM U Craiova, dar a cedat cu 77-70 în fieful argeșenilor.

Nikola Jevtovic a fost cel mai valoros jucător al piteștenilor, reușind să adune 20 de puncte, în timp ce Corey Allen a avut 15 puncte și 6 pase decisive. Bryce Douvier și Tudor Fometescu au strâns câte 12 puncte.

Kyle Adnam a fost principalul marcator din acel joc, reușind să adune 24 de puncte și 4 pase decisive. Mouhammed Barro și Rareș Uță au reușit să marcheze fiecare câte 11 puncte în acest joc.

Formația din Trivale a ocupat pentru o bună perioadă de timp prima poziție în Grupa B, dar recent a fost depășită de CSM Oradea, după ce a suferit două eșecuri la rând. Elevii lui Nebojsa Vidic au pierdut cel mai recent chiar în fața Leilor Roșii, 79-95 pe teren propriu, iar cu o săptămână înainte au pierdut pe terenul celor de la CS Vâlcea, 69-73. În ciuda acestor eșecuri, alb-violeții stau cu 9-3 în clasament.

Situația este mai nefastă pentru ardeleni, care după startul fulminant de stagiune au traversat o pasă foarte slabă. Deși au început cu 3-0, elevii lui Tomas Rinkevicius au cedat cinci dintre următoarele opt meciuri, reușind să le învingă doar pe SCM U Craiova, CSM Focșani și CSM Constanța în acest timp, toate cele trei victorii venind la diferențe de doar trei puncte.

Pavlin Ivanov este principalul marcator al Sibiului, cu 12.8 puncte pe meci, în timp ce Monyea Pratt este liderul atât la recuperări (6.9), cât și la pase decisive (5.8) în tabăra lui Tomas Rinkevicius.

De partea cealaltă, Nikola Jevtovic este în continuare cel mai valoros jucător al alb-violeților, fiind primul la puncte (15.8 pe meci) și la recuperări (7.5). Raijon Kelly este principalul playmaker din tabăra piteștenilor, cu 5.1 assist-uri pe meci.

Disputa dintre CSU Sibiu și FC Argeș Basketball este programată sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!