Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu caută revanșa în fața lui CSM Târgu Jiu

CSU Sibiu caută revanșa în fața lui CSM Târgu Jiu

BC CSU Sibiu se deplasează pe terenului formației CSM Târgu Jiu în etapa cu numărul 22 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul urmând să aibă loc duminică, 6 martie.

CSM Târgu Jiu este fără victorie în campionat din prima parte a lunii ianuarie, când a trecut pe teren propriu de Athletic Constanța (81-70), de atunci gorjenii intrând într-o serie de șapte înfrângeri. Ultima apariție, la Cluj-Napoca împotriva lui U-BT a adus un eșec cu 100-75, meci în care Muhammed Bashir Ahmed a avut 26 de puncte și Ken’Darrius Hamilton a fost la un pas de double-double (9 puncte, 11 recuperări).

Sibiul are două eșecuri consecutive în Liga Națională, ambele dueluri pierdute fiind în deplasare, mai întâi la Craiova, apoi la Voluntari, galben-albaștrii evoluând ultima dată în campionat în urmă cu o lună. CSU Sibiu ar fi trebuit să joace cu Dinamo București la mijlocul acestei săptămâni, dar unele probleme medicale în lotul lui Miguel Angel Hoyo au dus la amânarea partidei.

Formația de pe malul Cibinului a perfectat un transfer spre finalul lunii februarie, prin aducerea olandezului Olaf Schaftenaar. Acesta s-a despărțit de Basquet Girona, unde a fost coleg cu Marc Gasol. Schaftenaar s-a regăsit în lotul selecționatei țării sale în preliminariile Campionatului Mondial din 2023, evoluând împotriva Rusiei, meci în care a terminat cu 5 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții în 23 de minute pe parchet.

Galben-albaștrii stau mai bine în clasament, deși au două meciuri în minus față de gorjeni, având 8-11 bilanț. CSM Târgu Jiu are 5 victorii și 16 eșecuri în acest sezon al LNBM.

În tur, gorjenii au reușit să câștige în Sala Transilvania cu 87-80, primul sfert fiind singurul care s-a terminat cu o diferență mai mare de un punct între echipe. CSM Târgu Jiu a condus cel mult cu +14 și a încheiat cu 43% procentaj de la distanță. Porter Troupe și Rareș Uță au fost principalii marcatori, cu câte 22 de puncte pentru echipele pe care le reprezintă.

Duelul de la Târgu Jiu va fi transmis pe YouTube FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!