Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu debutează în noul sezon pe terenul lui Dinamo Știința

Eduard Popa

Eduard Popa
04.10.2018

dinamo stiinta csu sibiu

CSU Sibiu va juca în deplasare în prima etapă în urna A valorică a Ligii Naționale de Basculin Masculin în fața formației Dinamo Știința București.

Sibienii reprezintă una dintre echipele care s-a întărit cel mai mult în actualul sezon iar trupa lui Dan Fleșeriu și-a depus serios candidatura la titlul în actualul sezon LNBM. Echipa sibiană a păstrat câțiva jucători din formația care anul trecut a fost lider o buna bucată din sezon. Cei mai importanți dintre ei sunt Chris Cooper, Monyea Pratt și Mirel Dragoste. A fost readus Kevin Hardy, după un sezon G-League, dar și mai mulți jucători cu CV-uri interesante, precum Isaiah Philmore, Randal Falker sau Justas Tamulis. De asemenea, pentru a face față regulei U23, CSU Sibiu l-a transferat și pe Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia.

De așteptat ca trupa lui Dan Fleșeriu să stea foarte bine în apărare, dar să aibă ceva dificultăți de exprimare în ofensivă, în special prin absența specialiștilor de la 3 puncte, altul decât Tamulis. Cu toate acestea, în meciurile de pregătire Kevin Hardy, Isaiah Philmore și chiar și Randal Falker au arătat un apetit deosebit pentru linia de 3 puncte.

Oponenții din prima rundă a sibienilor sunt echipa Dinamo Știința București. Noua formație reprezintă o colaborare între Dinamo București, formație care retrogradase pe teren în Liga 1, dar avea infrastructura necesară pentru a juca în Urna A valorică și Știința București, trupă care avea dreptul să promoveze în LNBM. Cele două formații au încheiat un protocol de colaborare în urma căruia a luat ființă asocierea Dinamo Știința București.

Dacă de la Dinamo nu a mai rămas niciun jucător din cei de anul trecut, de la Știința au venit mai mulți baschetbaliști, cum ar fi Anton Diaconescu, Daniel Ioniță, Mihnea Andrei, Andrei Gheorghe sau Dan Stoica. De asemenea, în lot a apărat internaționalul U20 Andrei Calenic, ultima dată la Poli Iași și Marcu Badiu, international U18, ultima dată la Gelisim Koleji Spor Kulubu Izmir. Cum lotul lui Dinamo Știința e format doar din români U23, echpa a fost completată cu mai mulți jucători străini cu experiență.

Astfel, la Dinamo Știința apar jucători precum Micheal Deloach (32 de ani), ultima oară la Eurobasket Roma în a doua ligă italiană, Kumpys Modestas un lituanian de 27 de ani care vin Polonia, de la AZS Koszalin, Luca Stefanovic un baschetbalist de numai 20 de ani, care va absenta contra Sibiului fiindcă va juca împreună cu naționala Serbiei la mondialul FIBA 3X3 U23 din China, Jakov Stojanovic, adus în sezonul precedent de CSM Steaua, dar care nu a apucat să debuteze în LNBM și Justin Baker, care a jucat în ultimul sezon la APOEL Nicosia, pentru ca în vară să câștige titlul în Australia, alături de Townsville Heat. De asemenea, la Dinamo joacă și croatul Zoran Vrkic, baschetbalist cu experiență în Italia (Bologna), Spania (Bilbao și Oviedo) sau Franța (Hermine Nantes)

De asemenea, un alt aspect interesant îl reprezintă banca tehnică a dinamoviștilor, pe care vor sta actualul selecționer al României, Tudor Costescu, alături de fostul mare jucător Paul Helcioiu și Ionuț Bâscoveanu, fostul antrenor principal al Științei. Bâscoveanu a lucrat ca secund cu Tudor Costescu și la naționala U20 care a câștigat titlul la Divizia A în 2017.

Partida dintre Dinamo Știința și CSU Sibiu se joacă vineri, 5 octombrie, de la ora 19:00 la Sala Dinamo din Capitală. Meciul este difuzat pe Digi Sport 4.

*foto: Dragoș Dumitru/ facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!