Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu domină a doua repriză a meciului trei cu Voluntari și este la un pas de semifinale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.04.2023

CSU Sibiu domină a doua repriză a meciului trei cu Voluntari și este la un pas de semifinale

BC CSU Sibiu a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale. Gruparea de pe malul Cibinului conduce cu 2-1 seria cu CSO Voluntari, după ce a obținut victoria în primul meci disputat în Sala Sporturilor Transilvania, încheiat cu scorul de 82-72.

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt, Rareș Uță

CSO Voluntari: Maurice Watson, Tekele Cotton, David Vida, Rolland Torok, Dominic Morris

Uță a deschis balul cu patru puncte consecutive înscrise rapid. Watson și Morris au egalat la 4. Whelan a răspuns pe pătrundere, înainte ca Torok să înscrie prima triplă a partidei. Uță a dus apoi scorul la 8-7, înainte ca Whelan să majoreze avantajul cu primul coș de afară pentru gazde și cu un nou lay-up, forțând un timeout la 13-7. Thompson a răspuns cu un slam-dunk după timpul de odihnă. Sibienii au înregistrat alte patru puncte consecutive, înainte ca Watson să marcheze cu un floater. Ilfovenii au încheiat sfertul cu un run de 5-0 și scorul era 18-17 după 10 minute.

Oaspeții au revenit la conducere după trei libere ale lui Gotcher, dar Ionescu a răspuns cu o triplă. Moore a punctat și el de la linia de pedeapsă, înaintea triplei lui Torok. Manchon și Gavriloaia au dus scorul la 27-26, dar Gotcher a punctat imediat cu un lay-up și a forțat un timeout al adversarilor. Ardelenii au revenit la conducere prin floater-ul lui Dragoste, dar armele s-au întors din nou împotriva lor datorită lui Morris. Cotton a majorat apoi diferența la două posesii (29-33). Gazdele s-au apropiat la un punct, dar Morris a bifat un nou coș de trei puncte. Barro și Blumbergs au restabilit egalitatea la 38. Thompson a stabilit scorul la pauza mare: 38-40.

Pratt a egalat cu un lay-up în debutul părții secunde. Watson a răspuns cu un stop-șut de la semi-distanță, dar Whelan a egalat imediat prin același procedeu. Dragoste și-a readus echipa la conducere cu o triplă (45-42), după care Pratt a forțat un timeout al adversarilor în urma unui coș în tranziție. Uță a majorat avantajul cu un floater. Tohătan a oprit run-ul adversarilor. Cotton a redus diferența la o singură posesie apoi (49-47). Dragoste a reușit apoi o nouă triplă, dar Gotcher a marcat imediat prin același procedeu. Barro a dus scorul la 54-50 cu un coast-to-coast lay-up. Dragoste a înscris și el de sub inel, iar un nou coș al lui Barro ducea diferența la opt lungimi. Cotton a oprit parțialul gazdelor cu o triplă. Manchon și Moore au înscris mai apoi la inel, iar tabela indica 60-55 înaintea ultimului sfert.

Actul decisiv a debutat cu o triplă a lui Morris. Blumbergs a finalizat apoi un alley-oop. Moore a dus scorul la 62-60. Blumbergs a reușit un capac spectaculos și apoi o triplă dificilă din zero grade și ducea scorul la 68-60. Watson a tăiat din deficit cu un coș de la semi-distanță, dar Blumbergs a continuat să domine și a înscris un coș-fault. Tot letonul a fost cel care a dus avansul echipei sale pentru prima oară în double-digits: 74-64. Cotton a replicat cu un lay-up, dar Manchon l-a forțat pe Bagatskis să ceară timeout după o reușită similară. În cele din urmă, sibienii au câștigat cu scorul de 82-72.

Roberts Blumbergs a fost omul meciului și a încheiat în double-double: 14 puncte și 12 recuperări. Tot un double-double a avut și Gaston Whelan, cu 16 puncte și 10 assist-uri. Mouhamed Barro a avut 11 puncte și 10 recuperări. De partea cealaltă, Tekele Cotton a fost principalul marcator, cu 14 puncte. 

Meciul patru al seriei dintre CSU Sibiu și CSO Voluntari are loc joi, 20 aprilie, în Sala Sporturilor Transilvania.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

12 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari Sibiu
    Sincer nu tare ma uit eu la meciuri pe FRB dar pe asta cred ca o sa îl urmăresc. Deși era văzută Cenușăreasa, eu chiar ma bucur dacă ajung in semifinale. Nu știu de unde au scos bani și au tot cârpit peste cârpeli dar îs in revenire de forma:)

    cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • suntoradeanfrustrat:

      Felicitari Sibiu
      Felicitari Sibiu!
      Cu voi sunt adevaratele derby- uri din campionat , nu cu plangaciosii din oradea.
      Hai U BT CLUJ-NAPOCA
      BRAVO SIBIU! BAFTA!

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Ce tare esti
      Cu replica asta tare ai redus la tacere toti provincialii oradeni. Sper sa apuci sa te bucuri de derby, pentru 3-4.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • suntoradeanfrustrat:

      Încă planning Barnette
      Chiar daca vom juca pentru locurile 3-4 ,nu vom plange zilnic asa cum o faceti voi de o luna.Va e frica de echipa noastra? Tremurati se pare. Poate mai faceti vreo smecherie pana la meciurile cu noi asa cum ati făcut în 2019 cu schimbarea de regulament in plin campionat, in 2019 pt voi. Dar nu mai e copilul lui tata Fometescu la voi. V-a tinut in brate tata Fometescu o perioada.Sau cum ati planuit provocarea lui Guzman. Vom castiga campionatul in sala voastră iar Guzman va taia plasa inelelor de campioni. Amin!

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • suntoradeanfrustrat:

      * plangi
      * plangi

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      M-am oprit din plans
      Citesc ce insirui tu aici, si realizez de fapt cat sunt frustrat. Mi-ar placea sa fiu asa echilibrat emotional ca tine.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @frustratu'
      E săptămâna luminata!
      Nu meriți răspuns!

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si totusi
    nu vrea nimeni sa transmita meciul 4 ? Nici macar Metropola TV ? Pacat...

    cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @titi
      meciul 4 va fi transmis de digi.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      esti sigur ?
      merg pe mina ta, dar am consultat site-ul oficial al gigisport si nu am gasit nicio programare a meciului. Adevarul este ca in grila pe care o am eu nu figureaza gigisport 9,47 ! :)

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Intre timp
      a aparut totusi pe gigisport doar 4 !

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde
  • Snake :

    Sean Barnette
    Cred ca nici măcar nu ar trebuii sa ii răspunzi unui personaj atât de penibil , vb de frustrați însă din denumirea lui se vede ca nu are trb cu baschetul ci doar vrea sa își exprime niște frustrării… cum am mai vb cu adevărați suporterii a lui U sa vb de baschet și cei frustrați sa vb între ei…

    cu 1 an în urmă (19.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!