Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu dorește revanșa în fața Coronei Brașov

CSU Sibiu dorește revanșa în fața Coronei Brașov

BC CSU Sibiu țintește revanșa în fața celor de la CSM Corona Brașov cu ocazia întâlnirii din runda a șaptea a fazei secunde din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul din Sala Transilvania va avea loc miercuri, 20 martie.

De la prima întâlnire oficială, din urmă cu o lună și jumătate, CSU Sibiu și CSM Corona Brașov au parte de un bilanț asemănător în faza secundă. Trupa de pe Cibin a câștigat cu Dinamo (77-66) și s-a văzut învinsă în disputele cu U-BT Cluj-Napoca (74-80), Rapid București (80-82), respectiv CSO Voluntari (72-77). Brașovul a trecut de Târgu Mureș (88-81), dar a pierdut cu Oradea (87-98), Constanța (93-96) și Pitești (79-83), ultimele două rezultate fiind în etape succesive.

Chiar dacă au parte de un parcurs asemănător de la debutul Top 10, situația din clasament ține cu sibienii. Formația pregătită de Tomas Rinkevicius ocupă locul 5 cu un bilanț de 6-8, iar brașovenii se află sub linia ce duce în playoff, pe poziția a 9-a, cu 4-10.

Sub Tâmpa a ieșit un meci spectaculos în turul fazei secunde și CSM Corona a putut să se impună după overtime, scor 97-93. Brandon Anderson a totalizat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, iar Armin Cane l-a urmat cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. În replică, Marc Loving și Jay Threatt au marcat împreună 43 de puncte pentru CSU Sibiu.

Pe plan ofensiv, pe lângă Threatt, în meciurile din martie pentru medaliata cu bronz de anul trecut au avut contribuții bune Marc Loving sau Mouhamed Barro, iar Mo Pratt n-a fost departe de meciuri consecutive în double-double. Brașovul a prins două partide în această lună, oamenii de pe pozițiile mari având cifre excelente. Ouzsy Barro s-a evidențiat cu +41 la eficiență în fața Constanței, iar Jacoby Armstrong cu +32 la același capitol pe terenul lui FC Argeș.

Nou-promovata stă mai bine la principalele date statistice în Top 10, dar diferența este mică la aruncările de două puncte (54.4 - 52% în favoarea Coronei Brașov). Sibienii sunt mult mai preciși din spatele arcului de cerc (36 - 27.7%), în timp ce echipa lui Ionuț Bâscoveanu are 20 de recuperări ofensive în plus după șase runde scurse din faza secundă, la acest detaliu fiind prima în Liga Națională.

Duelul din Sala Transilvania va fi condus de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Laszlo Bukuresti și Matei Bănică.

CSU Sibiu și CSM Corona Brașov vor fi adversare miercuri, 20 martie, de la ora 19.00 într-un joc care va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă / Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!