Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu dorește să obțină a cincea victorie pe teren propriu în campionat

CSU Sibiu dorește să obțină a cincea victorie pe teren propriu în campionat

BC CSU Sibiu și CSM 2007 Focșani se duelează în această seară, 10 ianuarie, în cadrul etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Trupa antrenată de Miguel Angel Hoyo a câștigat în premieră departe de casă cu ocazia rundei trecute, când a învins-o pe FC Argeș Basketball în Trivale cu 86-77. Rareș Uță a condus lista marcatorilor pentru Sibiu în acel joc (18 puncte), gruparea galben-albastră având alți patru oameni în double figures și James Padgett a încheiat în double-double (12 puncte, 12 recuperări).

CSM Focșani a cedat cu U-BT Cluj la prima apariție din 2022 în campionat, scor 98-72 pe teren propriu, asta după ce anterior vrâncenii au avut două meciuri câștigate, cu Dinamo și CSM Târgu Jiu. Focșaniul stă cu 2-5 bilanț în deplasare în actualul sezon, pe lângă victoria de la Târgu Jiu, formația antrenată de Mihai Petruț câștigând la Constanța.

Forma mai bună este de partea sibienilor, cel puțin în campionat, cu patru victorii în ultimele cinci runde, singurul pas greșit fiind în deplasarea cu Rapid București (94-86 pentru giuleșteni). Focșani stă cu 2-3 în ultimele cinci etape, dar este în fața adversarilor în campionat, pe locul 10, în vreme ce Sibiu se află pe 13 înaintea meciului direct. Ambele au 5-8 bilanț în Liga Națională.

CSU Sibiu conduce la toate datele statistice în fața Focșaniului cu excepția procentajului de la libere (74.9-73.4%). În privința meciurilor directe, ambele de până acum au fost câștigate de sibieni, 102-72 și 87-70.

După patru jocuri la rând în care a încheiat cu 20+ puncte marcate, Justas Tamulis și-a trecut în cont 14 contra Argeșului, fiind de departe cel mai bun marcator al Sibiului, cu 20.9 puncte în medie. Rivalul său din tabăra adversă este Henri Chatman, americanul Focșaniului având 19.9 puncte în medie și a terminat toate cele 13 partide în care a jucat în double figures.

Meciul din Sala Transilvania începe la ora 18.00 și poate fi urmărit în transmisiune directă pe Digisport 4, Look Sport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!