Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu egalează seria cu CSO Voluntari înainte de meciurile de la Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.04.2024

CSU Sibiu egalează seria cu CSO Voluntari înainte de meciurile de la Sibiu

CSU Sibiu a reușit să obțină prima victoria în seria din sferturile de finală ale Ligii Naționale, cu CSO Voluntari. Vulturii au revenit impresionant pe finalul de sfert patru și, datorită unui coș al lui Rareș Uță, s-au impus cu 96-98, înainte ca seria să se mute în Ardeal la scorul de 1-1.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță 

Sibienii au început alert partida, cu șapte puncte fără replică, primele cinci aparținându-le celor doi autohtoni din linia de start. Shumate a spart gheața cu un coș cu fault agresiv la inel. Feazell a înregistrat primul coș de la distanță al disputei, înainte ca Threatt să lovească de la semi-distanță. Dragoste a marcat cinci puncte la rând pentru a duce scorul la 8-14. Kuti si Threatt au fost aproape să ducă diferența în double-digits, înainte ca Allen să finalizeze cu fault pe pătrundere. Pratt a beneficiat apoi de ajutorul inelului pentru a marca de la semi-distanță. El și Allen s-au duelat în reușite de trei în următoarele două posesii. Loving le-a urmat exemplul, iar Pratt avea în cele din urmă să creeze o diferență de două cifre cu un coș cu fault. Scorul după pauza mare era 22-31, după tripla pe sirenă a lui Olah.

Justice a continuat ceea ce Olah a început și a lovit de afară. Polyak a urmat exemplul colegilor săi și a marcat cu tot cu fault. Un heat-check al lui Justice făcea ca parțialul gazdelor să devină de 13-0, înainte ca Ivanov să puncteze de la libere. Seria trițelor a continuat cu o reușită din zero grade a lui Polyak, ce îl forța pe Rinkevicius să ceară un timeout la scorul de 35-33. Au urmat mai multe momente de secetă pentru ilfoveni, ce le-au permis oaspeților să își tragă puțin sufletul, dar Polyak a revenit la obiceiuri și a marcat din nou de afară, pentru a treia oară în sfertul doi. Uță a răspuns printr-un floater, pentru ca rivalul său de pe post la națională, Olah, să lovească pe recuperare ofensivă. Titus de sub inel și Lucas cu un and-one au majorat diferența la șase puncte. Vulturii au revenit aproape până la pauza mare, când scorul era 51-51, datorită unui buzzer beater al lui Ivanov. 

Repriza secundă a început furtunos, cu un dunk al lui Allen și o triplă a lui Ivanov. Ardelenii au preluat controlul jocului de interior și au reușit să treacă la conducere prin același Ivanov. Threatt a dus formația lui Tomas Rinkevicius la o diferență de două posesii, 56-60, printr-un coș cu fault. Loving a majorat diferența cu o triplă. Feazell a oprit run-ul adversarilor cu un dunk, înainte ca ambele grupări să transforme câte un coș de afara. Feazell a marcat din nou de sus pentru a restabili egalitatea la 65. Loving a întors din nou inițiativa de partea grupării de pe malul Cibinului, cu un coș de afară. Cele două grupări s-au anihilat reciproc, iar după un nou buzzer-beater pe final de sfert, scorul era 73-73.

Sfertul al patrulea a debutat cu o triplă a lui Threatt, urmată de două minute de secetă ofensivă de ambele părți, întreruptă de cele patru puncte marcate de Olah și Mitchell. Loving le-a răspuns de afară, însă Olah a egalat imediat, după o recuperare ofensivă. Allen a încins atmosfera cu un coș de trei. Mitchell a urmat exemplul colegului său și a forțat timeout-ul oaspeților la scorul de 85-79. Elevii lituanianului au reacționat bine, iar Ivanov a înjumătățit deficitul. Shumate și Uță s-au duelat în reușite la inel la următoarele două posesii, iar Allen a semnat apoi o nouă triplă. Ivanov a continuat să își tragă echipa prin reușite de afară și a menținut ecartul de trei puncte. Dragoste a adăugat și el două puncte, dar Mitchell a revenit cu un nou stop-șut de trei. Uță a menținut diferența de o posesie, la care Olah a reușit să adauge aproape instant trei puncte. Threatt a reaprins partida cu patru puncte la rând, iar Uță a reușit în mod neașteptat să o aducă pe Sibiu în avantaj cu 16 secunde rămase de jucat. Allen a ratat șansa de a marca coșul victoriei și scorul a fost 96-98.

Liderii învingătoarei au fost Marc Loving (21 de puncte, 7 recuperări), Jay Threatt Jr. (17 puncte, 6 pase decisive), Pavlin Ivanov (17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Rareș Uță (16 puncte, 9 recuperări), Monyea Pratt (12 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări) și Mirel Dragoste (10 puncte, 2 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Trevon Allen (22 de puncte, 3 recuperări), Alexandru Olah (15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive), Keyshawn Feazell (12 puncte, 2 recuperări), Kodi Justice (12 puncte), Kwamain Mitchell (10 puncte, 4 pase decisive) și Laszlo Polyak (10 puncte).

Seria se mută la Sibiu, iar meciul al treilea este programat joi, 18 aprilie, de la ora 19:45 și poate fi urmărit pe Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Faina serie (singura de pana acum)
    Pacat ca nu atrage mai multa atentie.

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    Voluntariul are ce ii trebuie sa mearga mai departe, Sibiu a mai furnizat surprize deci.... se joaca.
    Oricum pana acum s-a dovedit cea mai echilibrata serie si, cu cat va fi mai lunga cu atat cel mai mult de castigat va avea... Oradea.

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde
  • Sorin Buta :

    Serie
    Cu puțină atenție la finalul primului meci și fără intervențiile "salvatoare" ale celui de-al 6-lea jucător (de la Volunteri), și aici mă refer la "arbitrul" Gigoraș, putea fi deja 2-0 pentru Sibiu. Și aseară arbitrajul a fost total pro gazde dar ne-am descurcat. Oricum seria nu e gata, otopenii au o echipă talentată și o să fie 2 dueluri de foc în Sala Transilvania, eu prevăd că va fi și meciul 5 și acolo o să fie război... sperăm să se repete totuși scenariul din sezonul trecut

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde
  • Bihor :

    sorin buta
    si eu sper la fel !!!

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!