Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu egalează situația la general în finala mică a Ligii Naționale

CSU Sibiu egalează situația la general în finala mică a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu s-a impus în meciul doi al finalei mici a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 87-83 luni (15.05) în fieful Rapidului și scorul la general a devenit 1-1, după ce galben-albaștrii au recuperat un deficit de 16 puncte. Seria se mută pe parcursul acestei săptămâni în Sala Transilvania.

Rapid: Vaidas Kariniauskas, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Alexandru Olah, Tyler Stone

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Rapidiștii au deschis întâlnirea cu două aruncări precise de la distanță și au condus cu 6-2 după nici un minut și jumătate, iar apoi Stone a prelungit seria bună a gazdelor. Pratt și Uță au marcat următoarele puncte pentru CSU Sibiu, pentru ca ulterior galben-albaștrii să aibă nevoie de un timp de odihnă la 16-6 în urma triplelor lui Stone, respectiv Bilinovac. Rapid a putut să conducă la 13 puncte diferență la jumătatea sfertului inaugural, de unde sibienii au venit la un handicap format dintr-o singură cifră cu dunk-ul lui Blumbergs (20-11), pentru ca apoi rapidiștii au ajuns la +15 cu triple consecutive. Diferența s-a menținut în mare parte una formată din două cifre, cei de la Rapid fiind în față la 31-20.

Sfertul cu numărul doi a debutat cu punctele Sibiului, după care Conger a ajuns la linia de fault epntru 34-23 și tot el a fost precis din căciulă. Tyler Stone și-a continuat repriza excelentă și a fost precis de afară la 39-26, rapidiștii fiind capabili să se desprindă apoi la +15 aproape de jumătatea parțialului, de unde CSU Sibiu s-a apropiat la 41-33 cu floater-ul lui Manchon. Oaspeții au tăiat până la șase puncte avantajul Rapidului cu puțin peste un minut până la pauză, Whelan fiind precis din colțul terenului (47-41), iar tabela a indicat 50 la 43 pentru bucureșteni după 20 de minute.

Sibiul a început perfect repriza secundă și Blumbergs a înscris în ultima secundă de atac la 50-50, Conger fiind cel care a adus primele puncte pentru Rapid și tot el a ajuns la linia liberelor pentru a pune patru puncte între cele două formații. Whelan a redus diferența din nou la o posesie după ce anterior Barro a pierdut mingea pe un atac și Blumbergs a completat revenirea vizitatorilor cu un coș de afară la 57-59. Rapidiștii au egalat în câteva rânduri în minutele de final ale sfertului trei și scorul a fost 63 la 63.

Uță și-a împărțit perechea de libere din începutul sfertului patru și după mai bine de două minute Rapid a putut să marcheze și ea la 65-66, ulterior Dragoste fiind cel care a pus patru puncte între echipe. Gazdele au prins apoi un run de 8-2 și Bilinovac a finalizat cu dunk la 73-71, moment urmat de un time-out pentru CSU Sibiu și Dragoste a replicat cu un nou coș de la distanță. Pratt și-a dus echipa la conducere cu trei minute până la final, iar Bilinovac l-a faultat pe Dragoste cu 17 secunde până la expirarea timpului și CSU Sibiu a putut să se impună în cele din urmă cu 83 la 87 pentru e egala seria la general, 1-1.

Mo Pratt și Rareș Uță au avut câte 17 puncte pentru galben-albaștrii, Roberts Blumbergs i-a urmat cu 14 puncte și 4 recuperări, iar Mouhamed Barro a încheiat cu 10 puncte și 7 recuperări.

Tyler Stone a fost principalul marcator în acest joc cu 19 puncte și 5 recuperări, Demitrius Conger a încheiat cu 18 puncte și 4 recuperări, iar Jay Threatt a avut 12 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

Meciul trei va avea loc în Sala Transilvania pe 18 mai, de la ora 20.00, în direct pe Digisport și FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Na belea
    Că am câștigat
    In prima partidă ne-am bătut singuri am fost aproape și astăzi

    Rapidul mi se pare sub Voluntari, așa că ,cred într-o medalie

    Felicitări echipei, dar tare rău ne-ați chinuit astăzi, mai ales după primul sfert ( dar poate cu atât e mai dulce victoria)

    În altă ordine de idei, felicitări Mo, jos pălăria, cred că mai duce un sezon la noi după care poate trece secund (chiar avem nevoie)
    Să nu uit să-l amintesc și pe Ionescu care a jucat puțin dar a punctat cand trebuie (uuuuf) și Mirel pe final

    cu 11 luni în urmă (15.05.2023) Raspunde
  • andreea3w0 :

    Bravo CSU!
    Am stat cu sufletul la gura tot timpul meciului.....Sincera sa fiu, nu ma asteptam la un asa final! Baietii acestia au demonstrat inca de la Voluntari ca pe parcurs pot aparea surprize, dar sa revina de la un punctaj de +16, No way! Efectiv le-au inchis gura adversarilor si galeriei Rapidului. Pentru toate aceste vicotrii frumoase, pentru toate revenirile de pe parcurs, pentru tot ce au facut in acest sezon, acesti baieti merita locul 3!! Speram ca acasa sa fie cele 2 victorii ale noastre, cu toate ca e foarte greu, dar dupa cum ne-a obisnuit aceasta echipa: NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA! Aparentele inseala de cele mai multe ori!
    HAI CSU SIBIU!

    cu 11 luni în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    eu vad lucrurile intr-o alta cheie. seriile astea de clasament nu au o mare semnificatie; focusul jucatorilor este acum pe sezonul viitor, toata lumea este atenta sa nu se accidenteze, vacanta este aproape, se negociaza potentiale contracte, meciurile se joaca cu frana de mana trasa, deci cu intensitate redusa. Atat Rapid, cat si CSU pot juca in cupele europene anul viitor daca isi doresc, asa ca nici cluburile nu au vreun obiectiv concret, medaliile de bronz fiind o chestiune artificiala. Desigur, pentru noi e ok, vom mai vedea doua meciuri la Sibiu inainte de pauza, dar cam atat...

    cu 11 luni în urmă (16.05.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Daca
      Privești lucrurile din această perspectivă ai perfecta dreptate DAR pentru suporterii care au făcut sold out in câteva minute cred că locul 3 (în situația dată) e echivalent cu câștigarea campionatului și pentru conducere care s-a confruntat cu multe probleme acest posibil loc 3 e tot ce au nevoie
      Zic și eu

      cu 11 luni în urmă (16.05.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!