Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu face diferența în repriza secundă și trece de FC Argeș

CSU Sibiu face diferența în repriza secundă și trece de FC Argeș

BC CSU Sibiu a reușit să câștige după mai bine de o lună în Sala Transilvania și a ajuns la 7-5 bilanț în Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Galben-albaștrii s-au impus în cursul serii de sâmbătă, 23 decembrie, cu 83-70 în fața lui FC Argeș Pitești în etapa a 14-a.

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Formațiile au condus pe rând în startul partidei și nu a existat o diferență mai mare de două puncte până la layup-ul reușit de Loving la 12-9. Dragoste și-a transformat liberele în partea a doua din sfertul inaugural, iar Andrieș și Kelly au redus deficitul la o singură lungime până la coșul lui Gavriloaia, 16-13. Peste puțin timp a venit egalarea, prin Chițu, iar Threatt a răspuns tot cu o triplă și CSU Sibiu s-a menținut în avantaj până la expirarea timpului de pe cronometru: 21-18.

FC Argeș a prins un run de 8-2 în decurs de 90 de secunde și Tomas Rinkevicius a fost obligat să ceară time-out la 23-26, de unde au trecut alte două minute până la o reușită a sibienilor. Jevtovic a avut puncte consecutive și a ținut-o pe FC Argeș într-un avantaj de două posesii (28-32) la jumătatea celui de-al doilea sfert, după care Threatt și Loving au contribuit la revenirea amfitrionilor. Finalul primei reprize a rămas extrem de echilibrat și alb-violeții n-au putut ține de cele trei puncte în plus pe care le-au avut la 34-37, CSU Sibiu fiind capabilă să întoarcă în scurt timp și a intrat la vestiare cu 40-38.

Sibienii s-au întors pe parchet cu precizie din spatele arcului de cerc, Threatt și Ivanov fiind cei care au dus scorul la 46-38, iar Andrieș a răspuns tot cu o reușită de trei puncte. Jevtovic a profitat de o recuperare ofensivă pe care alb-violeții au reușit-o, după care la jumătatea acestui sfert Uță a contribuit cu un layup pentru 52-45. Nebojsa Vidic a cerut time-out în momentul desprinderii Sibiului la 9 puncte, dar pauza aceasta nu a ajutat clubul piteștean și run-ul gazdelor a ajuns la 9-0. Kuti a fost precis de la distanță, Pratt și-a împărțit perechea de libere și Smith a înscris în ultima secundă, astfel că tabela a indicat 61-49 la finalul celui de-al treilea sfert.

Diferența a devenit de 16 puncte în urma reușitei lui Gavriloaia din colțul terenului pentru 66-50, de unde oaspeții au răspuns pe măsură și a venit rândul lui Tomas Rinkevicius să ceară time-out la +10 pentru Sibiu. Galben-albaștrii nu le-au permis adversarilor să vină sub acest ecart până la 72-63, când Douvier l-a depășit într-un duel unu la unu pe Loving, iar Dragoste a trecut ulterior pe la linia liberelor. În cele din urmă avantajul lui CSU Sibiu a rămas format din două cifre și meciul s-a terminat cu 83-70, rezultat prin care galben-albaștrii au reușit să se revanșeze pentru eșecul la șapte puncte din tur.

Jay Threatt a stat cu 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 4/5 de la distanță pentru învingători, iar în double digits s-au aflat și Rareș Uță (10 puncte, 16 recuperări), respectiv Pavlin Ivanov (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

Nikola Jevtovic a ieșit în evidență din tabăra piteșteană, cu 20 de puncte și 8 recuperări, iar următorii marcatori au fost Alin Andrieș, Bryce Douvier și Naje Smith, toți cu 9 puncte.

Piteștiul (9-4 bilanț) o să deschidă ultima rundă din acest an, pe 27 decembrie împotriva Craiovei. În ceea ce privește Sibiul (7-5), medaliata cu bronz din ediția trecută a Ligii Naționale va juca la Constanța pe 30 decembrie, în încheierea etapei a 15-a.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!