Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu face diferența în ultimul sfert și se impune la Focșani

CSU Sibiu face diferența în ultimul sfert și se impune la Focșani

CSU Sibiu a gestionat mai bine sfertul patru al întâlnirii de pe terenul lui CSM Focșani și a câștigat cu 73-65 partida de vineri, 15 aprilie, care a contat pentru etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele au început în formula Wade Chatman, Reljic, Pustahvar, Bratosin și Baker, iar vizitatorii au avut un prim 5 alcătuit din Tohătan, Tamulis, Dragoste, McGrew și Uță.

Focșaniul a deschis mai bine și conducea cu 4-0 la trecerea primului minut de joc, CSU Sibiu având cinci posesii pierdute aproape de jumătatea sfertului inaugural și 1/9 din acțiune, Justin Baker fiind cel care a modificat situați de pe tabelă la 6-2 pentru gazde. Liberele transformate ale lui Tohătan au egalat situația (6-6), după care Sibiul a avut două posesii la rând irosite, Uță reușind să puncteze ulterior și se menținea scorul egal. CSM Focșani s-a desprins la 13-8 prin tripla lui Baker, oaspeții replicând cu șapte puncte la rând, Schaftenaar ducându-și echipa în față pentru câteva secunde, scorul sfertului de debut stabilindu-l coșul lui Steger, 16-15 pentru amfitrioni.

Galben-albaștrii au recuperat un deficit de două posesii la capătul primelor acțiuni din sfertul doi (19-19), CSM Focșani putând să își formeze un avantaj de opt puncte pe three-point play-ul lui Pustahvar, 27-19. Time-out-ul lui Miguel Angel Hoyo n-a avut efect pe moment și seria bună a vrâncenilor s-a prelungit, Steger bifând un and-one cu care scorul devenea 30-19, Blake scuturând apoi plasa de la distanță pentru CSU Sibiu. Vizitatorii au venit la patru puncte în urmă pe floater-ul lui Blake (30-26), ajungându-se la trei posesii între după pătrunderea lui Pustahvar pe lângă Uță, 35-28. Avantajul la pauză a fost de partea lui CSM Focșani, 38-33, oaspeții ratându-și ultimele posesii ale reprizei.

CSU Sibiu avea 7 posesii pierdute la finalul sfertului inaugural și 10 la pauza partidei, dar a stat mai bine la recuperări, assist-uri și la punctele din căciulă. În privința încercărilor bune din acțiune era egalitate, 46% pentru ambele combatante. Focșani avea patru jucători cu câte 6 puncte marcate și alți doi se aflau cu 7 puncte.

Diferența a urcat la una formată din două cifre în primele minute de la reluare, 44-34, Mirel Dragoste răspunzând cu acțiuni la rând finalizate cu coș pentru CSU Sibiu, iar Uță puncte pe întoarcere pentru 44-40. Avantajul vrâncenilor devenea de o singură posesie după libera transformată de Tohătan pe un tehnic primit de Reljic, același internațional român scuturând plasa de la distanță și se făcea 44-44. Gazdele au oprit run-ul sibienilor și au replicat cu șapte puncte la rând, liberele lui Baker fiind bune pentru 51-44, oaspeții venind tot cu un parțial de 7-0 și era egalitate cu două minute rămase din cel de-al treilea sfert, 51-51. Sfertul s-a terminat cu 52-52, ultimele puncte fiind aduse de la linia de fault.

Sibiul a început perfect sfertul decisiv și mergea la 57-52 prin tripla lui Blake, americanul irosindu-și apoi două aruncări de la linia de fault, dar McGrew a recuparat și i-a oferit un assist lui Tohătan pentru 59-52. Seria excelentă a oaspeților a continuat și s-a ajuns la 64-52 prin tripla lui Blake, după aproape șase minute trecute din acest parțial venind și primele puncte pentru CSM Focșani (64-55). Avantajul galben-albaștrilor a ajuns la +13 prin coșul lui Padgett, scor 70-57, în cele din urmă CSU Sibiu reușind să se impună cu 73-65.

CSU Sibiu obține a șasea victorie în deplasare și trece la 15-13 în Liga Națională, urmând să joace în Sala Transilvania împotriva lui CSM Oradea într-o partidă restantă. CSM Focșani coboară la 8-20, încasând a opta înfrângere la rând și va evolua tot acasă în restanța cu CSM Târgu Jiu.

Lucas Tohătan a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 16 puncte (3/4 de la distanță) și 3 pase decisive, urmat de Javion Blake (13 puncte) respectiv Rareș Uță (12 puncte, 6 recuperări). Justin Baker a totalizat 16 puncte și 7 recuperări pentru CSM Focșani, secondat de Pavle Reljic și Aliaksandr Pustahvar, ambii cu 12 puncte și 6 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!