Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, față în față cu deținătoarea trofeului FIBA Europe Cup

CSU Sibiu, față în față cu deținătoarea trofeului FIBA Europe Cup

CSU Sibiu continuă perioada aglomerată și va juca la mijlocul acestei săptămâni din nou pe teren propriu, de data aceasta în FIBA Europe Cup. Formația de pe Cibin are în față miercuri, 1 noiembrie, un duel cu deținătoarea trofeului în grupa B a competiției: Anwil Wloclawek.

Wloclawek este un oraș din Voievodatul Cuiavia și Pomerania, în Polonia Centrală, situat pe malul râului Vistula și învecinat cu Parcul Natural Gostynin-Wloclawek.

Simpatizanții timpului petrecut în natură își vor găsi liniștea în pădurile și lacurile care se află în jurul orașului. De asemenea, turiștii pot fi fermecați de Bazinul Wloclawek, care este un loc atractiv pentru sporturi nautice, pescuit, hiking, ciclism, cules de ciuperci, călărie și alte activități de exterior.

În același timp, Wloclawek reprezintă și o parte importantă a istoriei care ajunge până în Epoca de Bronz, în jurul anilor 1300 – 500 î.e.n. Așezarea în forma actuală a orașului a fost fondată în secolul 9, iar locuitorii din acea perioadă se ocupau cu agricultura și meșteșugurile. În 1255 a fost atestat oficial acest oraș.

În present, cea mai importantă industrie din Wloclawek este cea chimică. Barajul construit în 1969 reglează nivelul apei din râul Vistula și formează Bazinul Wloclawek.

Sunt multe locuri istorice și turistice care merită vizitate, inclusiv Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Ioan Botezătorul, Barajul Wloclawek, Bulevardul Marshall Józef Piłsudski și Palatul de Chihlimbar.

Anwil Wloclawek nu va fi la prima vizită în România, după ce anul trecut s-a regăsit într-o grupă cu CSM Oradea în FIBA Europe Cup. Polonezii au reușit să câștige atunci ambele confruntări cu „Leii Roșii”, iar în cele din urmă aveau să pună mâna pe trofeu, pentru a doua reușită internațională din istoria clubului, după câștigarea ENBL în 2021/2022.

„The Rottweilers” au păstrat cinci nume din lotul cu care au câștigat FIBA Europe Cup, prelungirea înțelegerii cu Victor Sanders fiind una dintre cele mai importante mutări. Fostul jucător de la U-BT Cluj i-a ajutat pe cei de la Anwil cu 14.6 puncte, 2.5 recuperări și 1.4 pase decisive după ce s-a alăturat proiectului în timpul stagiunii trecute, iar finala cu Cholet a încheiat-o cu 16, respectiv 20 de puncte.

Pe lângă Sanders, la capitolul străinilor, Anwil se bazează acum pe Amir Bell, Tanner Groves, Luke Petrasek (toți din SUA), Kalif Young (Canada) și Janari Joesaar (Estonia). La nivelul autohtonilor, experiența de care dispun Kamil Laczynski și Mateusz Kostrzewski este dublată de sprijinul pe care îl aduc Jakub Garbacz, Igor Wadowski, Maciej Bojanowski sau Jakub Schenk, iar tânărul Bartosz Lazarski completează lotul condus de Przemyslaw Frasunkiewicz.

Asemenea lui CSU Sibiu și polonezii au început cu două înfrângeri faza grupelor, cel mai recent rezultat fiind însă surprinzător. Anwil a cedat cu 63-66 în fieful celor de la Caledonia Gladiators după un meci cu 8 schimbări la conducere. Înfrângerea îngreunează situația deținătoarei trofeului, care în urma duelului de la Sibiu va avea o deplasare la Bilbao în etapa a patra.

La nivel statistic, Anwil îi are drept cei mai buni marcatori pe Petrasek, Garbacz și Groves, primul adunând 13.5 puncte și 8.0 recuperări în cele două dispute internaționale. Dintre cluburile cu bilanț negativ, polonezii dispun de cea mai bună apărare, dar nu stau la fel de bine în ceea ce privește media de puncte înscrise.

Înaintea partidei de la Sibiu, cei de la Anwil au jucat pe terenul campioanei Poloniei, King Szczecin, și au reușit să câștige în overtime cu 93 la 92, rezultat care i-a dus la 6-0 pe plan intern. Victor Sanders a adăugat 23 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, Jakub Garbacz a contribuit cu 18 puncte și 3 recuperări, iar Amir Bell și Luke Petrasek s-au regăsit la rândul lor în double digits la puncte. Kalif Young a stat cu 15 recuperări la finalul partidei.

Jucătorii lui Tomas Rinkevicius au pregătit tot cu un succes muncit disputa cu Anwil, CSU Sibiu ieșind învingătoare în Liga Națională contra celor de la CSM Constanța. Galben-albaștrii au câștigat cu 79-76 acasă, la capătul unei confruntări cu 12 schimbări la conducere și în care Pavlin Ivanov a contribuit cu 24 de puncte.

Duelul din Sala Transilvania, între CSU Sibiu și Anwil Wloclawek, va avea loc astăzi (01.11) începând cu ora 19.00 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, respectiv pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!