Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu forțează decisivul în finala mică a Ligii Naționale

CSU Sibiu forțează decisivul în finala mică a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu prelungește suspansul în finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 73-71 pe teren propriu în meciul patru contra lui Rapid București. Medaliile de bronz vor fi acordate marți, 23 mai, în decisivul din Capitală.

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Rapid: Vaidas Kariniauskas, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Rapidiștii au putut să pună două posesii între după nici un minut de joc și Stone a înscris din colțul terenului pentru 0-5, iar Blumbergs ajuns la linia liberelor pentru a duce serie celor de la CSU Sibiu la 11 puncte consecutive (11-5). Olah a reușit să oprească run-ul sibienilor după o recuperare ofensivă transformată în coș și Whelan a răspuns imediat cu un layup, pentru ca Stone să-l urmeze cu o reușită de afară și s-a ajuns la 13-10. Dragoste a păstrat ecartul de trei puncte după o acțiune finalizată cu bine în urma unei intercepții, iar Threatt a restabilit egalitate la 19-19 și sfertul inaugural s-a terminat cu 22 la 21 în dreptul gazdelor.

Stone a ajuns în double figures cu reușita care a deschis sfertul al doilea și Barro a ajutat-o pe CSU Sibiu să revină la conducere pentru scurt timp (25-23), Bilinovac având imediat un coș de la mare distanță. Formația alb-vișinie a ajuns la 27-31 pe un contraatac, moment în care Tomas Rinkevicius a solicitat un timp de odihnă și Sibiul a găsit repede răspunsul prin Blumbergs. Kariniauskas a punctat de la distanță la 31-37 și același lituanian a păstrat ecartul de două posesii cu puțin peste două minute rămase din prima repriză și mai multe decizii ale brigăzii care a condus partida au stârnit nemulțumirea suporterilor, pentru ca la pauză tabela să indice 41-42.

Revenirea de la vestiare a menținut jocul echilibrat și Uță a egalat la 46-46, pentru ca la jumătatea sfertului trei Pratt să fie cel care a dus gazdele în avantaj. Rapid a replicat cu cinci puncte la rând și prin tripla lui Stone s-a făcut 50 la 54, de unde Manchon și Barro au putut să egaleze iar situația de pe tabelă. Threatt a beneficiat de mai multe libere pe finalul parțialul, între reușitele fundașului rapidist fiind și un coș venit din partea lui Manchon, iar Rapid a condus cu 58-59.

Sfertul patru a început într-o notă perfectă pentru CSU Sibiu și Barro l-a forțat pe Tudor Costescu să ceară time-out la 62-59 și Threatt a răspuns de la distanță pentru a obliga gazdele la un timp de odihnă. Giuleștenii au înscris în decurs de câteva secunde după ce ambele formații au avut atacuri ratate și s-a mers la 62-67, Rareș Uță fiind cel care a oprit run-ul vizitatorilor. Galben-albaștrii au revenit la conducere cu ajutorul aceluiași pivot, care a ratat însă șansa unui three-point play și Jeremic a fost faultat pe aruncare cu puțin peste un minut până la final. Pratt l-a găsit pe Barro în spațiul de trei secunde pentru un dunk la 72-70 și Kariniauskas a fost trimis la libere cu cinci secunde rămase pe cronometru, dar lituanianul și-a împărțit perechea de aruncări, iar Roberts Blumbergs a stabilit scorul final, 73-71.

Medaliile de bronz în acest sezon se vor acorda în urma decisivului din Sala Rapid, pe 23 mai.

Rareș Uță și Mo Pratt au avut câte 15 puncte pentru CSU Sibiu, iar Mouhamed Barro i-a urmat cu 14 puncte (6/6 din acțiune) și 6 recuperări. Gazdele au câștigat meciul fără să înscrie vreun coș de trei puncte.

Principalul marcator al întâlnirii a venit din tabăra giuleșteană, Vaidas Kariniauskas fiind cu 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive la final. Tyler Stone a adunat 18 puncte și 9 recuperări, iar Jay Threatt a contribuit cu 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    frumos
    asa au incheiat baietii evolutiile in Sala Transilvania. Putina lume cred ca si-a imaginat ca echipa va avea asa traiectorie odata cu preluarea de catre Rinkevicius si asta cred ca face situatia de fata si mai placuta.
    Cred ca jocul de echipa pus la punct de TR e unul din cele mai bune din campionat. Cand castigi cu un Pratt de 38 de ani ca cel mai bun scorrer, cu zero de 3P, cu un Blumbergs care joaca sub 50% din ce a jucat pre-accidentare si 50% de la libere cred ca nu mai raman multe de spus.

    cu 11 luni în urmă (20.05.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      ...
      Am văzut doar ultimul sfert pe telefon și mă întrebam de ce liberi la 3 puncte nu aruncă nimeni, acum m-am lămurit.Si trag concluzia că de multe ori voința bate putința
      To be continued.....

      cu 11 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Daruire + public
    Stau și ma tot gândesc dacă am mai mai trăit vreodată pe viu un meci în care sa nu ne intre nici măcar un cos de la 3 și pe care sa îl si câștigăm în condițiile în care nici și la libere am stat modest, un arbitraj mizerabil, iar echipa adversa a fructificat cam tot de la libere și a avut și mana de la 3....
    Incurcate sunt căile baschetului câteodată, dar de aceea e frumos :)
    Ca și o concluzie , sezonul asta a fost o lecție pentru toți din care am câștigat un antrenor ! Bravo Tomas și băieților pentru "luptele" din finalul sezonului !

    cu 11 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!