Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu încearcă să continue șirul victoriilor în Liga Națională

CSU Sibiu încearcă să continue șirul victoriilor în Liga Națională

BC CSU Sibiu primește vizita formației FC Argeș Basketball sâmbătă, 9 aprilie, în cadrul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, galben-albaștrii reușind să-și câștige ultimele trei partide din campionat.

Sibiul a terminat a doua jumătate a lunii martie cu 3-1 bilanț, perioadă în care a trecut de Dinamo și Rapid, respectiv s-a impus pe terenul lui CSM Galați, în toate aceste partide trupa lui Miguel Angel Hoyo marcând minim 80 de puncte. Luna aprilie au deschis-o cu un succes la o singură posesie diferență la Miercurea Ciuc, 78-75, după ce conduceau la un moment dat și cu +14.

Formația galben-albastră este fără înfrângere în Sala Transilvania în 2022, ultima echipă care a putut pleca cu victorie de la Sibiu fiind CSM Târgu Jiu, la începutul lunii noiembrie 2021. De la acel moment, CSU Sibiu a înregistrat opt victorii consecutive în arena proprie, de fiecare dată reușind să atingă pragul celor 80 de puncte marcate, cel puțin. În trei cazuri, „vulturii” au avut 90+ puncte la final.

Argeșul a pierdut cu primele două clasate

Gruparea viola a înregistrat trei înreângeri în ultimele patru partide, de două ori văzându-se învinsă în deplasare. Eșecurile din această perioadă au venit la Voluntari și Târgu Jiu, respectiv pe teren propriu în confruntarea cu U-BT Cluj. FC Argeș a cedat împotriva primelor două clasate, ajungând acum într-o luptă la distanță cu CSM Oradea pentru poziția a treia la finalul sezonului regulat.

Cu excepția duelului de la Voluntari, piteștenii au fost sub media obișnuită din campionat în privința punctelor marcate, în ultimele trei meciuri având 66 respectiv 70 de puncte marcate, media din LNBM pentru formația lui Tudor Costescu fiind de 81.8 puncte. În privința deplasărilor, în martie Argeșul a pierdut de atâtea ori departe de casă de câte ori a pierdut în tot restul sezonului.

Ultimele două confruntări din Sala Transilvania le-au câștigat piteștenii

Cele două s-au întâlnit chiar în primul lor meci din 2022, atunci câștig de cauză având CSU Sibiu pe terenul lui FC Argeș, scor 86-77. James Padgett a terminat cu double-double (12 puncte, 12 recuperări), detaliu de care n-a fost departe nici Nikola Jevtovic (21 de puncte, 9 recuperări), în tabăra sibienilor fiind alți patru jucători în double digits pe lângă Padgett.

Precedentele două partide jucate la Sibiu au fost câștigate de argeșeni, care au eliminat formația galben-albastră în primul tur din playoff sezonul trecut. FC Argeș s-a impus atunci cu 91-83 și 77-65 în Sala Transilvania, în cele din urmă terminând stagiunea 2020-2021 cu medaliile de bronz la gât.

Întâlnirea de la Sibiu are loc sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 18.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!