Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu începe returul din grupele FIBA Europe Cup cu o deplasare

CSU Sibiu începe returul din grupele FIBA Europe Cup cu o deplasare

BC CSU Sibiu are parte de a doua deplasare în grupele FIBA Europe Cup. Miercuri, 8 noiembrie, galben-albaștrii vor evolua pe terenul Caledoniei Gladiators, în etapa a patra din grupa B.

Rămasă fără Kyle Adnam în ultimele meciuri, din cauza unei accidentări, CSU Sibiu a resimțit din plin lipsa conducătorului de joc. Acesta a jucat ultima dată la Bilbao, pe 25 octombrie, duel pe care galben-albaștrii l-au pierdut clar, iar de atunci au urmat alte două înfrângeri în care ofensiva echipei lui Tomas Rinkevicius a avut de suferit.

O singură formație beneficiază de cifre mai modeste pe atac în grupele FIBA Europe Cup, BC Trepca fiind cea care are o medie mai slabă decât CSU Sibiu în privința punctelor. În schimb, medaliata cu bronz din LNBM nu a scăpat de ultima poziție în privința assist-urilor, cu doar 10 în medie pe meci în trei apariții.

Caledonia Gladiators a adunat două victorii în grupa B, iar ultima dată a suferit un eșec drastic la Bilbao, 58-106. Formația scoțiană a ajuns astfel la 2-1, dar cu coșaveraj negativ și meciul cu Anwil Wloclawek va fi decisiv săptămâna viitoare, indiferent de rezultatul pe care aceștia îl vor obține miercuri contra Sibiului.

Patrick Whelan stă cel mai bine din lotul Caledoniei, cu 13.7 puncte pe meci, alături de 4.0 recuperări, 3.0 pase decisive și 1.3 intercepții, plus 59% din spatele arcului de cerc. În lotul condus de Gareth Murray se află în double digits și Mihailo Jovicic, respectiv Clifton Moore.

Duelul tur, din Sala Transilvania, le-a revenit scoțienilor cu 80-68, după ce echilibrul de pe tabelă s-a rupt în al doilea sfert, iar încercările sibienilor de a se apropia s-au blocat în parțialul decisiv. Whelan și Jovicic au marcat împreună 44 de puncte pentru Caledonia, formație care a stat cu 42% de la distanță, iar de la CSU Sibiu au contribuit cu câte 14 puncte Pratt și Adnam.

Ambele formații au pierdut la diferențe formate din două cifre înaintea întâlnirii din FIBA Europe Cup. Dacă Sibiul a cedat cu 66-80 la Târgu Mureș, Caledonia s-a văzut învinsă pe terenul lui Bristol Flyers cu 77-94. Patru jucători ai celor de la Gladiators au marcat cel puțin 10 puncte, lider fiind Patrick Whelan cu 19.

Confruntarea din Scoția va avea loc miercuri, 8 noiembrie, de la ora 21.30 și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!