Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu întoarce rezultatul și obține victoria

Iulian Floca

Iulian Floca
09.01.2013

73-68
19-22, 18-18, 14-18, 22-10
 
 

 

CSU Atlassib Sibiu a reușit să câștige cu scorul de 73-68 un meci extrem de disputat împotriva Energiei Rovinari. Meciul a fost cu atât mai important pentru CSU Sibiu deoarece a venit după o serie neagră de înfrângeri și mai mult, câștigarea acestui meci a însemnat egalarea Energiei în clasament.

Meciul a început modest de ambele părți, Christopher Lee reușind să deschidă tabela și să marcheze primele două coșuri pentru echipa sa. Gorjenii nu au stat mult în urmă și au reușit să revină destul de repede, preluând și conducerea și rămânând în avantaj până aproape de finalul meciului. Ambele echipe s-au prezentat destul de modest ratând foarte multe aruncări atât din acțiune cât și de la linia de libere. Primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de doar trei puncte pentru gorjeni, scor 19-22.

Al doilea sfert a continuat în aceeași manieră, ambele echipe reușind să marcheze câte 18 puncte, dar parcă jucătorii lui CSU Sibiu nu își găseau forma și ritmul. Acest lucru s-a oglindit și în ceea ce privește schimbările lui Perisic, acesta folosind doar 7 jucători în primele două sferturi, dar se părea că nicicum nu se poate obține o formație care să funcționeze în joc.

După ieșirea de la vestiare, meciul a continuat de la 37-40, echipa din județul Gorj reușind să mărească avantajul cu alte patru puncte. Soarta meciului părea că este hotărâtă, iar după câteva încercări de reducere a handicapului, sibienii păreau că nu mai au energia necesară pentru a face față jocului. Antrenorul Miodrag Perisic le cerea în timpul timeout-urilor să se regăsească și să continue să arunce la coș, acesta fiind singurul mod care le mai dădea șanse să se apropie de Energia Rovinari. Scorul consemnat pe tabela de marcaj la finalul sfertului trei a fost 51-58.

Sibienii nu s-au dat bătuți și în sfertul patru au reușit în mai multe rânduri să se apropie de adversar, ba chiar să egaleze. Ce e drept, gorjenii au pierdut multe mingi atât pe faza de apărare cât și pe atac, sibienii reușind să profite de pe urma unor astfel de greșeli. Miță Paul nu a avut foarte mult noroc în acest meci, mingea refuzând pur și simplu să intre în coș atunci când acesta arunca. Totuși jucătorii Sibiului au reușit într-un final să preia conducerea, spectatorii prezenți la meci intrând de-a dreptul în extaz. Sasho Gruev a reușit un final excelent de meci el fiind cel care deși a ratat în câteva rânduri, a reușit să ridice sala în picioare cu niște coșuri senzaționale pe finalul acestui ultim sfert.

Scor final 73-68, și CSU Sibiu, precum și Energia Rovinari bifează 8 victorii și 8 înfrângeri după primul meci al returului.

Jucătorii au dat totul pe teren în această partidă, răsturnarea de situație de la final fiind pe placul fanilor sportului cu mingea la coș, și i-au ținut atât pe spectatori cât și pe telespectatori cu sufletul la gură, până la sfârșitul celor 40 de minute de joc.

S-au remarcat pentru Sibiu, Austin, cu 19 puncte și 12 recuperări, Gruev cu 18 puncte, și Cristopher Lee cu 15 puncte, și  14 recuperări, acesta din urmă fiind și sărbătoritul zile în Sala Transilvania din Sibiu, serbându-și astăzi  ziua de naștere.

De partea cealaltă, pentru Energia, Louis Darby a avut 21 de puncte, urmat de Steffel cu 11 puncte și 8 recuperări.

Practic, meciul dintre CSU Atlassib Sibiu și CS Energia Rovinari a fost frumos însă au fost multe greșeli de ambele părți, Energia greșind mai mult pe final, când însă a fost decisiv pentru a stabili învingătoarea.

CSU Sibiu urmează să facă o deplasare la Cluj în etapa următoare, Energia urmând să primească vizita echipei din Miercurea Ciuc.

Prin acest rezultat, Sibiul a reușit să rămână aproape, fiind nevoie și de alte victorii importante de acum încolo pentru a spera în continuare la accederea în playoff.

1 comentariu la aceasta stire:
  • arosto :

    ...
    Si meciul si aticolul cam aiurea... Parerea mea!

    cu 11 ani în urmă (09.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!