Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge CSM-U Oradea într-un final dramatic

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
26.10.2014

86-84

CSU Sibiu a învins CSM-U Oradea într-un final de meci interzis cardiacilor. Brandon Johnson a adus victoria “galben-albaştrilor” în ultimele 3 secunde ale partidei, la capătul unui contraatac: CSU Sibiu – CSM-U Oradea 86-84.

Debutul de meci a început extrem de echilibrat, mergându-se cap la cap în primele trei minute. Dar ratările lui Seals de dincolo de semicerc şi pasele greşite date de Bojovic au făcut ca balanţa să se incline de partea orădenilor, scorul devenind 15-8 pentru aceştia. Moment în care Miodrag Perisic a solicitat time-out. Clipele de respiro au fost însă de bun augur pentru sibieni, aceştia reuşind să întoarcă soarta primului act în favoarea lor, prin reuşitele lui Popovici de 3 puncte şi datorită pătrunderilor lui Bojovici prin apărarea oaspeţilor. CSU încheia primul sfert cu un punct avans, 24-23.

Repriza secundă a fost copia primului sfert, însă CSM Oradea s-a arătat mult mai concentrată în momentele cheie, izbutind să intre cu un punct în avantaj, la cabine, scor 48-47. Ieşiţi de la vestiare, CSM Oradea a fost echipa mult mai motivată, care începea să dicteze tempo-ul partidei. În numai câteva minute, orădenii s-au distanţat treptat, ajungând să conducă cu 10 puncte diferenţă, după ce au profitat de inexactităţile sibienilor de pe faza ofensivă. Până la finalul reprizei, CSU Sibiu a reuşit să mai recupereze doar un punct din ecartul de zece puncte, care îi despărţea de orădeni. Tabela arătă 71-62 în favoarea lui CSM-U Oradea.

Ultima repriză a fost sinonimă cu o revenirea fantastică a sibienilor. Declicul s-a produs când orădenii conduceau cu 76-65. Timp de trei minute CSM Oradea nu a reuşit să găsească calea spre a marca, iar CSU Sibiu s-a apropiat la doar cinci puncte distanţă, motiv pentru aceştia de a spera. Finalul de meci a fost cu adevărat unul dramatic. CSM-U Oradea având posesia înainte cu 25 de secunde de fluierul final, când scorul era egal 84-84. Orădenii au pasat greşit, iar Brandon Johnson a pornit fulgerător pe un contraatac letal, consfiinţind rezultatul final, cu trei secunde înainte ca partida să se încheia: 86-84 pentru CSU Sibiu.

Sibienii reuşesc astfel să o învingă pe CSM-U Oradea de trei ori în acest sezon, de fiecare dată la o diferenţă de o posesie.

Sursa foto: Silvana Armat/Turnul Sfatului

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    felicitari vulturilor!
    oradea, o echipa patetica... nu se regaseste! e in aceeasi linie cu conducerea. sa ai +11 si inca 5 minute de joc si sa faci TO dupa TO, ori e rea vointa ori mentalitate "beton"

    SLAVA TIE STUDENTIE!!!
    lupta U
    lupta U

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      da
      Poate rea vointa. Din cate sa aude anumiti jucatori nu il mai vor pe Achim. E clar sunt " blocati " . Sper sa nu fie executat Achim de jucatori. Ar fi un sfarsit mult prea urat pentru aceasta "era" destul de frumoasa.

      cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      da
      da, ar fi pacat Din pacate o situatie asemanatoare e si la Tg Mures unde Sekulovic se pare ca nu mai e dorit nici de jucatori nici de conducere

      cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      pai...
      ori ai coaie sa o spui (in cazul de fata jucatorii), ori taci si rabda...
      cum adica sa sapi? in tara asta nu mai are nimeni coloana vertebrala?
      daca managerii simt acest lucru, sa ia dracului taurul de coarne si sa dea cu el de pamant (sa dea afara jucatorii si cu asta basta)... ca de aia sunt la conducerea clubului si nu pe post de femei de serviciu.

      cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      vrajeala
      Care jucatori ar putea complota ? Nucleul strainilor a fost improspatat substantial 4 din 6. Romanii nu reprezinta nimic.
      Cine il sapa ? Doar nucleul sarbilor ar putea sa o faca...

      cu 9 ani în urmă (27.10.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Dezastru
    rusine sa ne fie atat meritam

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Sibiu
    Cred ca am castigat nemeritat acest meci. Oradea se pare ca este intr-o pasa proasta din care nu reuseste sa iasa. Mie mi se pare ca Markovic pierde mult prea multe mingi aiurea si nici mana nu il ajuta in acest start de sezon.
    Arbitrajul extrem de slab, nu stiu cum poate fi catalogat cel de astazi.

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    strategie
    Cand in 4-5 ani de stabilitate nu poti forma 2-3 jucatori romani care sa te ajute 8-10 min la nevoie este grav. Tibarna, Nicoara, Popescu, Gutoaia sunt jucatori veniti cu CV , sa joace. Ce jucatori au produs in ultimii ani oradenii ? Andrei Ciordas care s-a retras, la nivel de speranta, din cauza problemelor de sanatate, ATAT. Pasca si Hora au frecat atat de mult banca incat atunci cand apelezi la ei nu te mai pot ajuta. Popescu a jucat doar 5 min, s-a accidentat cumva , nu am observat ?. In schimb se da credit nelimitat unui jucator ca Markovic care este TERMINAT. Daca nu baga 2-3 de la distanta sta degeaba in teren. Dar asta este, credit nelimitat strainilor ca doar au fost adusi dupa analize aprofundate...

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pasca nu e oricum produs oradean. E crescut si format la Cluj. Peste easta nu cred ca mai e tanar ca sa fie crescut, dat fiind ca el aparut undeva dupa perioada Jucan cred, daca nu cumva chiar atunci.

      cu 9 ani în urmă (26.10.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Pasca
      Nu am scris nicaieri despre TINERI jucatori si nici despre faptul ca acesti jucatori romani ar fi trebuit sa fie oradeni. Staff-ul oradean putea sa-i aduca de unde vroiau si sa-i formeze . Asta este un proces dificil si costisitor , mai simplu e cu strainii iar apoi te plangi ca nu ai rotatie...Ce rost a avut pastrarea lui Hora si Pasca atatia ani in lot ? De jucat nu prea jucau, cand intrau in teren faceau numai tampenii...

      cu 9 ani în urmă (27.10.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Slabut
    Clar am avut mult noroc, un meci foarte slab astazi, arbitrajul iarasi penibil...
    Nr. spectatorilor cam mic, pentru o zi de duminica, abia in sfertul 4 publicul s-a turat putin si parca i-a trezit si pe baietii nostrii.
    Sper ca Oradea o sa isi revina, mult succes !

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    bj „fură” victoria oradenilor

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!