Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge la scor cea mai în formă echipă a momentului

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.03.2016

CSU Atlassib Sibiu a făcut un meci mare în această seară cu una dintre candidatele la titlu, Steaua CSM EximBank. Sibienii au revenit după o serie de șase meciuri la rând fără victorie și s-au impus fără drept de apel în fața echipei lui Claudiu Fometescu, stopând hegemonia roș-albaștrilor, care câștigaseră ultimele 10 partide din LNBM. Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au stabilit un nou record stagional de reușite din afara semicercului în partida cu Steaua, marcând 20 de coșuri de la mare distanță din 31 de încercări. Tabela de marcaj a indicat, la finele timpului regulamentar, scorul de 106-79 (32-15, 17-22, 30-24, 27-18).

Dan Fleșeriu a mizat pe un prim cinci format din Hardy, Gilbert, Paul, Tincu și Mijajlovic, în vreme ce Claudiu Fometescu i-a trimis pe parchet pe Troupe, Paul, Malesevic, Amis și Cooper.

Gazdele au început excelent partida, sibienii remarcându-se în primul sfert  mai ales la loviturile de la mare distanță. Paul a făcut 6-0, iar Hardy și Tincu majorau avantajul lui CSU Sibiu, ducând scorul la 11-0. Minutele s-au scurs în favoarea sibienilor, care aveau 20-8 în minutul 7, pentru ca la finalul sfertului să aibă un avans de 17 puncte: 32-15. De menționat că, la capătul primelor 10 minute de joc, gazdele aveau 6/7 coșuri marcate din afara semicerului, 3 fiind reușite de Paul, 2 de Gilbert și unul de Tincu.

CSU Sibiu a slăbit ritmul în debutul actului secund, însă nu suficient de mult încât baschetbaliștii Stelei să profite de pe urma acestui lucru. Amis, Marinovic și Troupe au adus 8 puncte echipei lor până în minutul 3, dar apărarea agresivă a lui CSU Sibiu a stopat avântul oaspeților. Sibienii s-au distanțat la 19 lungimi cu 2 minute înainte de final, însă Marinov și Troupe au făcut ca diferența la pauza mare să fie de doar 12 puncte: 49-37.

Sfertul trei a fost deschis de Nicoară, care a încris de două ori din interiorul semicercului, apropiind-o pe Steaua la 8 puncte de CSU Sibiu. Marinovic și Amis au punctat și ei pentru 52-46, ecartul dintre cele două fiind de numai 6 puncte. Will Paul făcea din nou minuni de dincolo de semicerc, marcând două treițe consecutive și CSU avea din nou avantajul înregistrat la pauza dintre reprize. Până la final, sibienii au avut și 20 de puncte diferență, însă reușita lui Szijarto făcea ca echipa gazdă să intre în decisiv cu un avantaj de 18 puncte.

Gazdele au câștigat și decisivul, înregistrând în acest ultim sfert o diferență de 33 de puncte față de Steaua CSM EximBank: 106-73. Steliștii și-au pus mâinile pe cap de pe bancă la reușitele de trei puncte ale lui Tincu și Paul, care își treceau în cont statistici de invidiat. Paul 7/7 și Tincu 6/8 de 3 puncte, iar cu mai puțin de un minut rămas din joc, Dan Fleșeriu îndrăznea să îi introducă pe teren și pe tinerii Radu Vrâncian și Daniel Banciu. La capătul celor 40 de minute de joc, tabela de marcaj arăta scorul de 106-79, o diferență de 27 de puncte pentru CSU Atlassib Sibiu, echipă care a pus astfel capăt seriei negative de șase înfrângeri consecutive.

La prima victorie a sibienilor în faza a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin au contribuit decisiv Will Paul (28 puncte), Vlad Tincu (18), Igor Mijajlovic (17), Lawrence Gilbert (15), Kevin Hardy (14).

Cel mai bun marcator al oaspeților a fost Marko Marinovic (19 puncte), urmat de Titus Nicoară (15), Porter Troupe și Amis Wilburn, ambii câte 13.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!