Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, învinsă categoric de Anwil Wloclawek în a treia etapă din FIBA Europe Cup

CSU Sibiu, învinsă categoric de Anwil Wloclawek în a treia etapă din FIBA Europe Cup

Dintre formațiile românești implicate în cupele europene, CSU Sibiu a fost cea care a deschis seara de baschet de miercuri, 1 noiembrie, în Sala Transilvania sosind deținătoarea trofeului FIBA Europe Cup, Anwil Wloclawek. Duelul din grupa B s-a încheiat cu victoria polonezilor, scor 41-79 și astfel sibienii au coborât la 0-3 bilanț în sezonul regulat al întrecerii amintite.

Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Yordan Minchev, Mouhamed Barro

Anwil: Jakub Schenk, Jakub Garbacz, Amir Bell, Luke Petrasek, Kalif Young

Jocul a debutat greoi pe plan ofensiv pentru cele două echipe și Barro a marcat primele patru puncte ale Sibiului, în timp ce Dragoste a dus scorul la 7-2. Joesaar a oprit run-ul gazdelor (9-5) aproape de jumătatea sfertului inaugural, iar Anwil s-a jucat apoi cu mai multe secunde avute la dispoziție prin care ar fi putut să reducă în continuare handicapul și Barro a înscris apoi trei puncte la rând. Ceea ce nu le-a intrat amfitrionilor, au reușit să fructifice polonezii pentru 15-12, când a urmat un time-out din partea lui Tomas Rinkevicius și primele 10 minute s-au încheiat cu 17-14, după o serie de ratări pentru Anwil în secundele de final ale ultimului atac.

Joesaar a egalat situația în primele secvențe din cel de-al doilea sfert și curând Anwil a preluat conducerea în premieră la 17-19, iar după o nouă aruncare precisă de afară a urmat timpul de odihnă solicitat de CSU Sibiu. Gavriloaia a întrerupt run-ul de 8-0 în care s-au aflat deținătorii trofeului FIBA Europe Cup, iar diferența a crescut la +8 la jumătatea parțialului (18-26), pentru ca Barro să fie cel care a marcat primele puncte din acțiune pentru CSU Sibiu în acest act. Young a dus-o pe Anwil într-un avantaj format din două cifre la 20-31, iar diferența maximă a reprizei a fost de +19 și polonezii au intrat la vestiare cu 22-41, după un coș de afară pe care l-a reușit Joesaar.

Young a mărit avansul oaspeților la 21 de puncte, la trei minute de la debutul reprizei secunde, tot baschetbalistul canadian fiind cel care a punctat la 24-45 și Gavriloaia a răspuns imediat. Groves a finalizat cu dunk la 26-51, de unde Schenk a apropiat Anwil de pragul celor 30 de puncte în față. Sfertul al treilea s-a încheiat cu 30-62 în dreptul vizitatorilor, procentajele Sibiului fiind în continuare extrem de modeste, asemenea primei reprize.

Polonezii au rămas aproape de 50% din spatele arcului de cerc prin reușita lui Schenk și Kuti a înscris la rândul său un coș de trei puncte pentru 33-65, după care Schenk l-a urmat cu altă triplă. Anwil a oprit o perioadă de două minute fără eficiență pe atac la 37-72, iar CSU Sibiu s-a chinuit să atingă pragul celor 40 de puncte marcate în acest meci. În cele din urmă, duelul din Sala Transilvania s-a încheiat cu 41-79 și galben-albaștrii au coborât la 0-3 în grupa B din FIBA Europe Cup.

Cinci jucători din tabăra lui Anwil s-au aflat în double digits, trei fiind aproape de double-double. Principalul marcator al polonezilor a fost Jakub Schenk (13 puncte, 3 pase decisive, 3/4 de afară), în timp ce Janari Joesaar l-a urmat cu 12 puncte și 9 recuperări. Victor Sanders nu a evoluat deloc în acest meci.

Mouhamed Barro a încheiat cu cele mai bune cifre din tabăra sibiană, pivotul adunând 13 puncte, 9 recuperări și 4 intercepții, cu 5/7 din acțiune. Rareș Uță s-a aflat în urma lui, cu 8 puncte și 4 recuperări, echipa în galben-albastru neputându-se baza nici de data aceasta pe Kyle Adnam.

Miercurea viitoare, pe 8 noiembrie, sibienii vor juca pe terenul celor de la Caledonia Gladiators. Până atunci însă, jucătorii pregătiți de Tomas Rinkevicius se vor deplasa la Târgu Mureș în acest final de săptămână, pentru etapa a șaptea din Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu eight :

    Idei
    Nici măcar o idee de joc ... Se vede frustrarea pe fata băieților, sunt aceeași care anul trecut făceau minuni.. o pălărie prea mare pt domnul antrenor ... De vreo 5 meciuri nu joacă nimic ... Totul e un haos general ... Foarte bun antrenor, foarte buni jucători, Kuti tămâie, Ivanov și Minchev la fel, Pratt 35+ se vede ... Uță nu mai vrea sa joace ... Sa plece antrenorul ... Nu vede nimeni nimic ? Sunteți orbi cu toți ?

    cu 6 luni în urmă (01.11.2023)
    • varu silvois:

      Cineva zicea
      ca la Sibiu va fi relansată cariera lui Kuti, că la UBT nu putea juca detașat. Lasă că joacă acum...detașat!

      cu 6 luni în urmă (01.11.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Un punct pe minut media
    Dezolant, poate dacă celor de la Anwil le lipseau toți pivoții și încă jumătate de echipă ar fi câștigat și Sibiul un meci de EuropeCup din actuala campanie, nu la 80 de puncte ca și noi, evident, dar undeva la 20-30 sigur reușeau...
    Așa cred că a fost invers, de au câștigat polonezii la +38, o fi lipsit de la Sibiu 1,5 jucători de sub panou...

    cu 6 luni în urmă (01.11.2023)
    • Snake:

      🤣🤣
      👏😂😂

      cu 6 luni în urmă (01.11.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    dezamagitor
    nu ma asteptam sa piarda in halul asta..e multa frustrare acumulata, dar totusi...atat de mare sa fie diferenta?

    cu 6 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    inca ceva..
    Pur și simplu nu înteleg, poate sunt eu stupid. de ce primeste atat de multe minute Dragoste, cand el nu are nici o treaba cu baschetul? fara suparare, o fi homeboy, dar nu are nici o treaba frate, e slab rau. iar Kuti poate isi va da drumul, pe viitor, cu toate ca pare ca doarme pe el

    cu 6 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!