Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu își dorește a cincea victorie consecutivă în acest sezon

CSU Sibiu își dorește a cincea victorie consecutivă în acest sezon

Sâmbătă, 14 octombrie, la 17:30, BC CSU Sibiu va primi vizita lui SCM U Craiova, într-un meci din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cele două formații de află în grupa B, acolo unde prima poziție este împărțită de FC Argeș Basketball și CSM Constanța, ambele cu un bilanț de 3-0.

După ce a luat medaliile de bronz în stagiunea 2022-2023, trupa lui Tomas Rinkevicius are parte de un început foarte bun de sezon, cu două victorii în Cupa României și două în campionat. Galben-albaștrii au trecut până acum de CSM Constanța, de CS Vâlcea 1924 (de două ori) și de CSM CSU Oradea.

În ultimul joc disputat, sibienii au izbutit să se impună cu scorul de 79 la 66 pe terenul bihorenilor, grație unui sfert trei excelent, câștigat la o diferență de 15 puncte (23-8). Liderii lui CSU Sibiu au fost Yordan Minchev (18 puncte, 10 recuperări) și Rareș Uță (12 puncte, 12 recuperări).

În schimb, situația lui SCM U Craiova nu este la fel de roz. Oltenii nu au simțit până acum gustul victoriei, adunând două înfrângeri în Cupa României și una în Liga Națională. La jumătatea acestei săptămâni, elevii lui Vitaly Stepanovski au fost învinși, pe teren propriu, de CSM Oradea cu scorul de 74 la 69.

Din tabăra alb-albaștrilor s-au remarcat Vitaly Zotov (24 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și George Blaj-Voinescu (19 puncte, 4 recuperări). În continuare, Giordan Watson absentează din lotul Craiovei, astfel că, în contextul noului regulament din Liga Națională, cel care impune necesitatea utilizării a doi autohtoni pe întreaga durată a jocului, oltenii au un mare dezavantaj.

CSU Sibiu stă foarte bine la capitolul jucătorilor români, avându-i în lot pe Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Aurelian Gavriloaia și Rareș Uță. De partea cealaltă, SCM U Craiova se bazează pe Amedeo Casale, George Blaj-Voinescu și Bogdan Țîbîrnă.

În sezonul 2022-2023, cele două formații s-au întâlnit de două ori, fiecare câștigând pe teren propriu la o diferență de peste 20 de puncte. Duelul de sâmbătă din Sala Transilvania va fi transmis pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: BC CSU Sibiu