Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă cu BC Timișoara, în prima etapă din returul LNBM

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
11.12.2015

CSU Sibiu primește în prima etapă a returului vizita lui BC Timișoara, echipă care nu stă deloc bine în Liga Națională de Baschet după primele 11 meciuri din actualul sezon. Elevii lui Milorad Perovic au acumulat doar 12 puncte și sunt pe locul 11 în campionat, în vreme ce echipa lui Dan Fleșeriu a făcut supriza în prima parte a sezonului, terminând pe locul 2, cu un total de 18 puncte.

BC Timișoara face deplasarea la Sibiu după o perioadă nu tocmai favorabilă. Echipa condusă de Milorad Perovic a pierdut ultimele patru partide din campionat, cu Steaua CSM EximBank, BCM U Pitești, CS Energia Târgu Jiu și CS Dinamo București. Timișorenii n-au mai câștigat din 7 noiembrie, când s-au impus în fața lui Gaz Metan Mediaș, scor 92-86.

De partea cealaltă, trupa lui Dan Fleșeriu acumulase, înainte de înfrângerea de pe teren propriu, cu CSM-U Oradea, șase victorii consecutive, care au propulsat-o pe poziția secundă la finele primei părți a sezonului.

Sibienii joacă al treilea meci consecutiv acasă, în Sala „Transilvania”, cu o echipă pe care, deși a bătut-o în prima parte a campionatului, conduce la confruntările directe din ultimii ani. Potrivit statisticilor, galben-albaștrii au câștigat doar 13 dintre confruntările anterioare, în vreme ce clubul timișorean și-a trecut în cont 16 victorii în fața sibienilor.

Deși bănățenii conduc la capitolul confruntări directe, în ceea ce privește comparația statistică dintre cele două combatante, echipa condusă de Dan Fleșeriu e prima la toate capitolele. Galben-albaștrii au o medie de 51,7% la 2 puncte față de 47,3%, media timișorenilor, 34% la aruncările de dincolo de semicerc față de 28,4% și 73,3% la aruncările libere față de 72,4%. Sibienii stau mai bine și la recuperări, având o medie de 32,1 față de 29, dar și la pase decisive: 17,8 la 13,2.

Echipa de pe Cibin mai are un atu puternic de partea ei, fiind lider la capitolul puncte marcate în cele 11 etape ale turului LNBM. Jucătorii rotiți de Fleșeriu pe teren au înscris în total 872 de puncte, în vreme ce BC Timișoara a înscris cu mai puțin de137 de puncte în tot atâtea meciuri jucate. Așadar, echipa de baschet de pe Bega se află pe locul 10, cu 735 de puncte.

Meciul dintre CSU Atlassib Sibiu și BC Timișoara se joacă sâmbătă, de la ora 18, la Sala „Transilvania”. CSU Sibiu nu va putea conta nici în această partidă pe căpitanul Octavian Popa Calotă, care s-a accidentat înaintea ultimei etape din tur. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sa sperăm ca înfrîngerea cu Oradea nu a lăsat urme , si băieții nostri vor bifa încă o victorie . Se pare ca lipsa lui Calota se simte. HAI CSU !!!

    cu 8 ani în urmă (11.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!