Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă cu Piteștiul primul meci pe teren propriu din 2016

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.01.2016

sibiu_pitesti

CSU Atlassib Sibiu susține, sâmbătă, primul joc din acest an pe teren propriu. Formația pregătită de Dan Fleșeriu primește vizita echipei BCM U Pitești, într-o partidă care contează pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În meciul tur, CSU Sibiu s-a impus pe parchetul formației piteștene cu scorul de 80-76.

Gruparea galben albastră primește vizita unei echipe pe care a bătut-o de șapte ori în ultimele zece confruntări. Mai mult decât atât, din cele 26 de întâlniri directe disputate de cele două rivale, CSU Sibiu a ieșit învingătoare de 18 ori.  

În acest moment, CSU Sibiu ocupă locul trei în LNBM, cu 24 de puncte, acumulate în urma a nouă victorii și șase înfrângeri. Formația alb-violetă a adunat doar 19 puncte în campionat și se află pe locul nouă, cu mai multe înfrângeri decât victorii: 8/7. 

În jocul precedent, atât CSU Sibiu cât și echipa lui Andelko Mandic au pierdut. Galben albaștrii au cedat pe parchetul lui Steaua CSM EximBank, scor 86 – 77, într-un meci restant din etapa a XIII-a, în vreme ce piteștenii au ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României, după ce au pierdut la trei puncte diferență disputa cu U BT Cluj-Napoca, 84 - 81.

În ceea ce privește diferențele statistice dintre cele două combatante, balanța înclină în favoarea echipei de baschet a Piteștiului, care conduce la capitolele aruncări și recuperări. Sibienii au reușit, însă, mai multe pase decisive. 
La nivel individual, cel mai bun om din lotul lui Fleșeriu este Kevin Hardy, care conduce la capitolele puncte marcate (15.7 meci), recuperări (7.3) și eficiență (19.9). De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BCM U Pitești a fost, statistic vorbind, Ronald Ross, cu 15,5 puncte pe meci, în vreme ce lider la recuperări și eficiență e Aleksander Mladenovic, cu 7.2 rec/meci, respectiv 17.6 eficiență medie. Cele mai multe assist-uri în tabăra galben albastră au fost oferite de Igor Mijajlovic, sârbul lui CSU Sibiu având o medie de 4.9 pd/meci, iar de la adversari cea mai bună medie îi aparține lui Ronald Ross, 4.5 pd/meci.

Partida dintre CSU Atlassib Sibiu și BCM U Pitești se joacă mâine, de la ora 18, la Sala „Transilvania”.

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Eroare
    Kuksiks nu mai este jucatorul Pitestiului de vreo 2 luni. Mladenovic e lider. PS: Putem invinge. Hai BCMU!

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!