Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă la Brașov în epilogul rundei a 20-a

CSU Sibiu joacă la Brașov în epilogul rundei a 20-a

Etapa cu numărul 20 din Liga Națională de Baschet Masculin ajunge la final în această seară, 5 februarie, cu un duel din Top 10. CSM Corona Brașov și BC CSU Sibiu vor fi adversare în premieră în campionat.

Startul în faza secundă a fost diferit pentru cele două formații. Dacă brașovenii au pierdut pe teren propriu în fața lui FC Argeș, scor 70-80, CSU Sibiu a reușit să debuteze cu dreptul în Top 10 prin victoria din Sala Transilvania, 84-79 cu CSO Voluntari. Astfel, înaintea întâlnirii directe Brașovul are 2-7 în clasament, iar Sibiul stă cu 5-4.

În privința rezultatelor înregistrate pe parcursul sezonului se observă echilibrul dintre cele două grupări în galben-albastru. Atât Corona Brașov, cât și CSU Sibiu au reușit să câștige de 10 ori, iar în 7 rânduri au fost învinse. În plus, ambele formații au același bilanț acasă (6-3), dar și în deplasare (4-4), forma sibienilor fiind ceva mai bună în ultimele săptămâni.

Duelul de sub Tâmpa va fi primul oficial între aceste două cluburi, după ce Corona a promovat în vara anului trecut în Liga Națională. Brașovenii au în lot câțiva jucători care au trecut pe la CSU Sibiu, fiind vorba despre Sebastian Costeiu, Andrei Petică, Victor Georgescu, respectiv Vlad Georgescu.

Statistic, vor fi față în față două cluburi care sunt vecine în clasament la nivelul mediei de puncte. Corona Brașov a adunat 79.1 puncte pe meci până în acest moment al sezonului, în vreme ce trupa de pe Cibin urmează în ierarhie cu 78.4 puncte. Brașovenii sunt primii în campionat la nivelul recuperărilor (40.2), în cazul celor defensive remarcându-se cu 27.4 în medie, iar în privința celor ofensive au 12.8.  De partea cealaltă, CSU Sibiu este una dintre formațiile solide în privința procentajului de la distanță, cu 36.3%.

Rareș Uță conduce lista la puncte și recuperări pentru sibieni, cu 12.2 și 7.3, în timp ce Mo Pratt este principalul pasator al echipei lui Tomas Rinkevicius, cu 5.3 assist-uri. CJ Williams are 12.4 puncte în medie, Ousmanne Barro stă cu 7.6 recuperări, iar Brandon Williams este unul dintre cei mai buni pasatori ai ligii, cu 6.1 assist-uri în medie pentru echipa pregătită de Ionuț Bâscoveanu.

Duelul de la Brașov, din această seară (05.02), va fi transmis pe Digisport 3, Prima Sport 4 și FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!