Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu o domină pe CS Vâlcea și se califică în Final Eight-ul Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.09.2023

CSU Sibiu o domină pe CS Vâlcea și se califică în Final Eight-ul Cupei României

CSU Sibiu a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Gruparea de pe malul Cibinului a terminat cu bilanț de 2-0 turneul de calificare de la Constanța după victoria obținută în fața celor de la CS Vâlcea 1924, scor 71-86.

CS Vâlcea 1924: Isaiah Williams, Toni Rotaru, Vladislav Solopa, Stephaun Branch, Peter Olisemeka

CSU Sibiu: Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

Disputa a debutat cu triplele lui Ivanov și Rotaru. Minchev și Uță au marcat patru puncte la rând din interior, înainte ca Rotaru să marcheze pe pătrundere. Williams a egalat la 7 de la libere. Solopa și-a adus echipa în avantaj pentru prima oară cu un coș de afară. Dragoste a răspuns cu aceeași monedă. Gavriloaia a continuat recitalul coșurilor de afară, Harris urmându-i apoi exemplul pentru a duce scorul la 17-16. Tot Harris a repetat apoi isprava. Americanul a mai reușit un slam-dunk cu care a dus scorul la 22-16 și a forțat primul timeout al ardelenilor. Elevii lui Rinkevicius au reacționat excelent și au bifat cinci puncte consecutive prin Ivanov și Barro. Vulturii au revenit la conducere datorită triplei lui Adnam și conduceau cu 22-25 la capătul primului sfert.

Uță a inaugurat al doilea parțial cu un coș pe recuperare ofensivă. Rotaru și Branch au redus ecartul la o singură posesie, în ciuda momentelor bune ale defensivei sibiene. Adnam cu o triplă și Pratt cu un slam-dunk în tranziție au majorat diferența la șapte puncte: 25-32. Vîrnă și Williams au reușit patru puncte la rând. Minchev a tăiat avântul lupilor cu un coș de afară, înainte ca avansul de pe tabelă să devină pentru prima oară de două cifre. Run-ul grupării de pe malul Cibinului a ajuns la 4-18 și la pauza mare tabela indica 33-52.

Oltenii au lovit primii după pauză, prin liberele lui Harris. Americanul a lovit și de afară pentru a tăia din diferență. Minchev a reușit cinci puncte consecutive, cu un coș de sus și unul de la distanță. Rotaru a răspuns cu un and-one prin care ducea scorul la 43-58. Williams a redus deficitul la 10 puncte cu un stop-șut de la distanță. Dragoste a răspuns cu o lovitură similară, dar din zero grade. Ivanov a continuat recitalul triplelor, înainte ca Williams să puncteze pe pătrundere. Gruparea nou-promovată a reușit să reintre în meci până la intrarea în actul decisiv, când scorul era 60-68.

Williams și Kuti au marcat primii în sfertul al patrulea, prin procedee similare sub panou. Barro a refăcut diferența de două cifre, finalizând un alley-oop. Șapera a cerut timeout după ce Ivanov a dus scorul la 62-75. Timpul de odihnă n-a dat roade pentru lupi, care au încasat o triplă din partea lui Minchev. Avansul s-a întors la 20 de puncte datorită lui Uță. La final, ardelenii s-au impus cu 71-86.

Yordan Minchev (22 de puncte și 10 recuperări) și Rareș Uță (19 puncte și 11 recuperări) au fost în double-double pentru sibieni. Pavlin Ivanov a înscris și el 15 puncte. Wesley Harris a avut 16 puncte pentru Vâlcea, urmat de Toni Rotaru cu 15.

CSU Sibiu și-a încheiat participarea în primul tur al Cupei României, iar datorită bilanțului perfect de 2-0 este sigură de calificarea în Final Eight-ul competiției. CS Vâlcea 1924 va înfrunta CSM Constanța duminică, 17 septembrie, de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!