Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu obține o victorie mare în lupta pentru Top 5 în Conferința A

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.01.2023

CSU Sibiu obține o victorie mare în lupta pentru Top 5 în Conferința A

BC CSU Sibiu a învins-o pe SCM U Craiova cu scorul de 95-73 în prologul etapei a 15-a. Ardelenii ajung la un bilanț de 7-7 în LNBM și păstrează șanse reale la un loc de Top 5 în Conferința A. Oponenții lor au un record de 7-6.

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

SCM U Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Milivoje Mijovic, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Sibienii au început partida excelent, cu șase puncte fără răspuns, reușite de Blumbergs și Gavriloaia. Walton a punctat și el printr-un alley-oop. Watson a marcat primul pentru olteni, din spatele semicercului, înainte ca Blumbergs să ducă scorul la 10-3. Gavriloaia a făcut ca diferența să fie de două cifre după un coș rapid pe repunere. Flannigan a întrerupt run-ul adversarilor, înaintea triplei lui Ionescu, prin care tabela indica 19-6. Hopkins a fost faultat pe o aruncare de trei puncte după un timeout și a transformat toate liberele transformate. Manchon a replicat prin două coșuri dificile de la semi-distanță și un coș de afară, iar scorul după primu sfert era 30-14.

Nikolic a redus din diferență în urma unei pătrunderi dificile. Watson a ajuns la șapte puncte cu un coș de la semi-distanță. Run-ul oaspeților a ajuns la 8-1 și diferența redevenea de o singură cifră. Blumbergs a oprit momentul bun al craiovenilor cu o reușită pe recuperare ofensivă. Walton a finalizat o pasă excelentă a lui Dragoste și a dus scorul la 35-25. Watson a răspuns cu un and-one spectaculos pe pătrundere, dar Pratt a punctat imediat prin același procedeu. Ardelenii au încheiat repriza cu un run de 13-3 și la pauza mare conduceau cu scorul de 49-31.

Leii din Bănie au marcat patru puncte consecutive în debutul părții secunde. Barro de la libere și Whelan pe pătrundere au răspuns pentru sibieni, înainte ca Palmi să înscrie o triplă cu fault. Ionescu a tăiat din nou aripile oltenilor cuc un coș de la distanță. Blumbergs i-a urmat exemplul și a dus scorul la 61-45. Basti a ajuns la patru triple și l-a forțat pe Stepanovski să ceară timeout. Blaj-Voinescu a reușit o secvență spectaculoasă, după ce l-a căpăcit pe Manchon și a finalizat o pasă la inel a lui Nikolic. Alb-albaștrii aveau un deficit de 12 puncte de recuperat înaintea ultimului sfert (66-54).

Sfertul decisiv a debutat cu un coș în pick-and-roll al lui Nikolic. Whelan a punctat și el printr-un coș dificil de la semi-distanță, iar Blumbergs a majorat diferența cu un coș în tranziție. Gavriloaia a punctat de la distanță și a dus scorul la 75-58. El a majorat diferența la 20 de puncte cu o nouă reușită de acest fel. În cele din urmă, diferența de pe tabelă s-a dovedit prea greu de recuperat, iar Sibiu avea să se impună cu un categoric 95-73.

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun marcator al vulturilor și a adunat 20 de puncte. Aurelian Gavriloaia l-a urmat cu 16 puncte, iar Basti Ionescu a avut 13 puncte. Monyea Pratt a flirtat cu un triple-double și a avut 15 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive. Dimitrije Nikolic și Giordan Watson au avut câte 17 puncte pentru Craiova.

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu va sta și va reveni pe teren în runda a 17-a, pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. În runda cu numărul 16, SCM Craiova va primi vizita grupării prahovene.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ceva despre Uță
    la Sibiu ? E adevărat ce spunea Petrescu pe Prima Sport că revine ? Altfel văd că Sibiul se întărește dar și joacă bine de cînd s-a schimbat numele din CSM în Demisia Sibiu:)

    cu 1 an în urmă (13.01.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      D
      :))))))

      cu 1 an în urmă (13.01.2023)
    Raspunde
  • Sorin Buta :

    Rareș Uță
    E în fața mea, își plătește parcarea la Sala Transilvania. Zvonurile sunt că a semnat / va semna pe minim 1 sezon și jumătate

    cu 1 an în urmă (13.01.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Foarte
    Corectă atitudinea fanilor: susținere pentru CSU și demisia pt conducere (asta și pentru cei care ne subestimau intelectual [vezi ciobani din SB] )


    Prima echipă care intră în jocul nostru (dacă joci ca noi pierzi )


    Nu știu dacă se va reuși o deturnare a conducerii dar dacă nu măcar să se facă un plan pentru anul viitor (jucători semnați și buget)

    cu 1 an în urmă (13.01.2023) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    E evident
    ca sala Transilvania este cosmarul nostru,nu castigam nici daca gazdele ar folosi o echipa de old boys sau una a vreunui liceu...Dincolo de asta,continuam seria penibilitatilor,cu un Cortez si un Flanningan care efectiv nu stiu ce cauta in prima noastra liga,cu Tibarna si Coconea care joaca impreuna vreo 8-10 minute/meci impreuna,asta in conditiile in care oricum nu avem romani,caci si Voimescu e o parodie,iar Gicu a ajuns sa joace tot atatea minute cati ani numara!Nu contest ca Vitaly e un antrenor bun,dar se pare ca l-am umflat cam mult,transformandu-l intr-un soi de Messia al baschetului craiovean,caci pana la urma in degringolada asta e si el amestecat.Astept sa se termine si cu butaforia asta cu FIBA Euro Cup,ca sa vedem pana la urma lucrurile in adevarata lumina si sa nu mai folosim participarea asta in eternul alibi!Programul ne avantajeaza,asa ca desteptarea baieti si la munca!

    cu 1 an în urmă (13.01.2023) Raspunde
  • drazenpetrovic :

    Transferuri Craiova
    Observe ca multe echipe din LNBM sunt destul de active la transferuri. Se pare ca noi sunt foarte multumiți de jocul lui Flannigan, Cortez si Hopkins in ultimele 2 luni precum și de cifrele lor de eficienta pe întreg sezonul pana acum care sunt jenante. Dacă la jucătorii romani înțeleg ca nu o sa-l convingi pe Tibarna acum sa plece (probabil Craiova e ultimul sau club mai semnificativ din cariera) dar la straini chiar sa nu misti nimic?!

    cu 1 an în urmă (15.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!