Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu preia conducerea în seria cu CSO Voluntari

CSU Sibiu preia conducerea în seria cu CSO Voluntari

BC CSU Sibiu și CSO Voluntari s-au întâlnit joi, 18 aprilie, în a treia partidă din playoff. După ce în fieful ilfovenilor ambele formații au câștigat câte un meci, în Sala Transilvania a venit rândul gazdelor să se impună cu 90-89, la capătul unei reprize suplimentare.

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, David Vida, JT Shumate, Keyshawn Feazell

Ilfovenii au început în forță, cu 0-8, patru dintre puncte fiind trecute în dreptul lui Tohătan și gazdele au cerut un prim timp de odihnă. Uță a putut să întrerupă parțialul Voluntariului, iar în urma unui dunk semnat de Loving a venit rândul alb-albaștrilor să ceară time-out (6-8). Sibiul a egalat situația la jumătatea primului sfert și cu tripla lui Threatt a trecut în premieră în avantaj, iar Olah a oprit run-ul de 11-0 în care s-a aflat trupa de pe Cibin. Până la finalul primului sfert cele două formații au condus pe rând și scorul a devenit 16-17.

Mitchell a înscris cu panoul pentru 16-22 și peste câteva secunde a ajuns la linia de fault, iar CSO Voluntari s-a desprins la 10 lungimi în urma triplei lui Olah. Barro a avut trei puncte fără răspuns și Mitchell a reușit să finalizeze o nouă acțiune cu panoul la 21-30, iar la jumătatea sfertului secund avantajul ilfovenilor a devenit de 13 puncte. Ofensiva lui CSU Sibiu a continuat să sufere în acest act, lucru de care a profitat din plin CSO Voluntari pentru 21-38 după and-one-ul lui Olah și în perioada rămasă până la pauză ecartul a urcat la +22. „Troublemakers” au încheiat prima repriză cu 27-48, după ce au dominat la nivelul punctelor venite de pe bancă, respectiv în privința aruncărilor transformate.

Dragoste și-a împărțit perechea de libere cu care a dezghețat situația de pe tabelă în sfertul trei, în timp ce Threatt a contribuit cu un coș din acțiune la 30-48. Polyak și Olah au refăcut ecartul de 20 de puncte în favoarea Voluntariului, iar procentajul reușitelor de la distanță a rămas foarte bun pentru oaspeți. Threatt a bifat abia a doua triplă a Sibiului în acest meci la 38-55, de unde diferența a continuat să scadă la -13 și vizitatorii au cerut time-out. Run-ul de 8-0 al galben-albaștrilor a fost oprit de Shumate și în curând Voluntari a mers la 42-59, iar pe finalul sfertului scorul a devenit 52 la 61.

Diferența de două cifre s-a refăcut cu libera transformată de Justice, iar Mitchell a răspuns cu o triplă unui layup reușit de Barro. Tehnicul acordat la banca Voluntariului a dus scorul la 55-67. Threatt a scuturat plasa pe atacuri consecutive și diferența a scăzut la șase puncte, în timp ce Tohătan a marcat la 61-69 și imediat a venit dunk-ul lui Barro, plus o liberă suplimentară. Allen a luat pe cont propriu câteva acțiune prin care a ajutat-o pe CSO Voluntari să se ducă la 66-74, iar cu două minute și jumătate înainte de final Kuti a comis un fault ofensiv într-un moment important, în timp ce Threatt a pierdut ulterior mingea. Dragoste și Kuti au ținut-o pe CSU Sibiu în meci (73-78) după câteva greșeli în ofensiva vizitatorilor, Threatt a fost trimis la linia liberelor în urma antisportivului acordat la Feazell și același conducător de joc a fost faultat pe o aruncare de trei puncte. Situația a devenit egală la 78, Tohătan a ratat liberele de care a beneficiat și Feazell a finalizat prea târziu cu dunk, iar astfel s-a intrat în prelungiri.

Sibiul a revenit la conducere pentru prima dată din sfertul inaugural (80-78) și Voluntari a rămas în curând fără pivotul titular. Olah a avut mâna sigură pentru reușite consecutive, Threatt a ajuns la minim 10 libere asemenea lui Barro, iar Tohătan a dus scorul la 83-86. Gazdele au egalat în două rânduri, Allen și-a împărțit perechea de libere și după time-out-ul lui Rinkevicius a venit pătrunderea lui Threatt, alături de un fault scos la Mitchell. Fundașul galben-albaștrilor a avut sânge rece și a adus victoria Sibiului, 90-89, după ce Allen a ratat ultima aruncare a partidei.

Jay Threatt a contribuit cu 28 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 4/8 de la distanță și 12/12 la libere pentru învingători. În double digits s-au aflat Mouhamed Barro (14 puncte), Marc Loving (13), Mirel Dragoste (12) și Nandor Kuti (10), iar Rareș Uță a fost aproape de double-double (8 puncte, 12 recuperări). Sibienii au avut 33/45 la linia de fault.

Alex Olah a răspuns cu 25 de puncte, 5 recuperări, 7/8 din interiorul arcului de cerc și 5/5 la libere, iar următorii în double figures au fost Lucas Tohătan (15 puncte), Kwamain Mitchell (15), Kodi Justice (12), respectiv Trevon Allen (11). Diferența la libere a fost uriașă, iar la acest capitol Voluntariul a avut 15/20.

Meciul patru al seriei va avea loc peste două zile, pe 20 aprilie, de la ora 20.00 tot în Sala Transilvania. Confruntarea va putea fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Semifinala
    Avantaj Oradea

    cu 1 săptămână în urmă (18.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Redresată
    Din motive obiective am văzut partida până la pauză (dezamăgire), la 22:00 ajung din nou la telefon 89-89 libera JT (nu are cum, nu văd bine) și asta a fost
    😉 Felicitări echipei pentru partea pe care nu am văzut-o
    Probabil ne inspirăm de la Cluj

    cu 1 săptămână în urmă (18.04.2024) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Neasteptat final
    Duoa cum se desfasurasera primele 38 de minute.
    Olah si Mitchell au facut un meci f bun, insa si alti jucstori dd ai Vo au contribuit la ofensiva, orecum si la un joc defensiv cu intensitate.
    Sb a jucat din nou cokectiv., cu o rotatie mai scurta si a demonstat ca banii nu aduc fericirea, cel putin in unele zile.
    Ma mira lipsa comentariilor supoerterilor sibieni, dupa asa un rezultat, ce a venit UAU

    cu 1 săptămână în urmă (19.04.2024)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      suporterii sibieni
      sunt la inimolog, unii preventiv altii in recuperare.
      personal cred ca Grigoras a compensat la ultimul fault asupra lui JT un cos valid din deplasare (desi sper sa ma insel pt ca a fost verificat video).
      sa iei 31 de pct intr-un sfert e pfuu.. greu, mai ales in tribuna :)
      Zicea Ravan mai sus ca Oradea are avantaj in semifinala. Daca se refera la faptul ca a fost OT, are dreptate dar daca se refera la serie prelungita, a intarziat cu un meci comentariul.

      Victoria e mare, in conditiile in care jucam din nou in 8 vs 10.2 (ca am auzit si un argument cum ca si celor de la Voluntari le lipseste un om ).
      Deci da.. un huge Well done - CSU.

      cu 1 săptămână în urmă (19.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Despre avantaje
      Consider că Voluntari poate pune probleme mai mari (nu doar Oradei, ci chiar și nouă) - dupa meciurile jucate până acum, chiar daca nici un meci nu seamănă cu cel din campionat.
      Încă au șanse la calificare - mă aștept că seria să ajungă în meciul 5, meci care se va juca în 22. Și semifinala incepe in 25!
      Sibiul cu calificarea în Semifinala își depășește condiția - la ce a arătat anul asta, semifinala se va termina cu un sec [din nou] 3-0.
      După seria lunga, nu vad nici Voluntarul făcând ceva mai mult, deci oricum o iei, avantaj Oradea

      cu 1 săptămână în urmă (19.04.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    S-a dus baba cu colacii...
    Rotația "mică" de 8 a sibienilor a fost compensată cu vîrf și îndesat de voluntăreanul Feazell care practic i-a împins din spate spre victorie atunci cînd gazdele reveneau aparent prea tîrziu, prin atacul prea scurt și prea fără coș plus printr-un anti sportiv la care nici copilașii din sala sibiană nu mai visau! Adevărul e că a fost un meci frumos, cu un public frumos, în care telespectatorii au reușit datorită prim planurilor reușite la time-out-uri să-i cunoască practic pe toți amatorii de baschet din județ. A fost totuși o victorie contra cursului jocului și nimic nu ne indică faptul că se va repeta...

    cu 1 săptămână în urmă (19.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    leave'm alone karl
    nu toate jocurile au un curs la fel ca cele cu Dinamo. O fi si dupa posibilitati, tot ce-i posibil.
    Si oricat ai fi de glumet, rotatia de 8 cand joci 4 meciuri in 8 zile, chiar si contra lui Feazell daca insisti, is anything but sufficient.

    cu 1 săptămână în urmă (19.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!