Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu primește vizita campioanei Elveției

CSU Sibiu primește vizita campioanei Elveției

CSU Sibiu primește vizita celor de la Fribourg Olympic în a doua etapă a FIBA Europe Cup, partida va fi disputată miercuri (30 octombrie) de la ora 18:15.

Fribourg Olympic este campioana en-titre a Elveției. În acest sezon echipa este în continuare neînvinsă în competiția internă, cu 5 victorii din tot atâtea posibile.

Echipa antrenată de Petar Aleksic este o adevărată forță in campionatul Elveției, campionat în care momentan nici o echipă nu a reușit să îi pună probleme. Victoria la cea mai mică diferență de scor a fost la 11 puncte și s-a înregistrat în partida cu Lugano Tigers. În ultima partidă din campionat, disputată duminică (27 octombrie) Fribourg a dispus de Swiss Central Basketball cu un zdrobitor 100 la 51.

Diferența de nivel din campionatul intern poate să fie un dezavantaj pentru formația elvețiană, aceștia au pierdut fără drept de apel partida cu Bahcesehir din prima etapă a competiției. În partida împotriva turcilor aceștia au început promitător, însă au cedat sfertul 2 și sfertul 3, astfel la intrarea în sfertul decisiv turcii aveau deja un avans liniștitor de 16 puncte.

Jocul ofensiv al elvețienilor pare să fie bazat pe acțiunile individuale ale pivoților, Murphy Burnatowsky și Brandon Garret. În partida de debut în Fiba Europe Cup aceștia au aruncat 29 din totalul de 68 de aruncări ale echipei.

Liniștitor pentru Dan Fleșeriu este faptul că dispune de soluții pe pozițiile mari. Mai mult decât atât, Randal Falker și Isaiah Philmore au arătat o bună dispoziție de joc în meciul cu Dinamo și au acoperit cu brio absență lui Rolland Torok. De asemenea sibienii pot profita de efortul pe care îl fac pivoții adverși pe faza ofensivă și să îi atace constant în apărare prin acțiuni finalizate cu blocaj, acțiuni care au dat un randament foarte bun pentru experimentatul jucător al turcilor de la Bahcesehir, Trae Golden, dar care pot da randament și pentru Jared Jordan, jucător care beneficiază de un bun IQ baschetbalistic.

Partida din Sala Transilvania va fi difuzată în direct pe DigiSport 3 și pe canalul de Youtube FIBA, miercuri (30 octombrie) de la ora 18:15.

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!